Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. január

Címoldal
Ékességünk a kultúránk!
Községi karácsonyi események
Községi hírek
VMSZ sajtótéjékoztató Adán
Csendes éj
Közönségdíjas lett az adai Koós-tanya
Maratoni hosszúságú KKT gyűlés
Közvita a tartományi gazdaságélénkítő programról
Árusítani csak engedéllyel lehet
Téli ünnepek
Gondolatok szárnyán
Évforduló
Egy évszázad van mögötte
Sok a feketemunka
Félévzáró újságavató
Tradíciója van a magáncégnek
Versenyre várva
Akit beoltottak a rádióamatőr-injekcióval…
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XX.
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka - IV.
Sporthorgászat
Tarka oldal
Impresszum

A Körkép arcképcsarnoka - IV.

    GYALUS ISTVÁN – Varga Gyalus Viktória – Sokszor beigazolódott az a mondás, hogy az élet írja a legszebb regényeket. A Gyalus testvérpár 46 év ismeretlenség után talált egymásra. Tiszta véletlenül, az adai piacon. Az érdekes és megható riport Testvér a testvérre lelt cím alatt jelent meg lapunkban. (Körkép, 94. sz. 16. old. – Király J.)
    GYÖRE KORNÉL – Ada. Községünk jelentős személyiségei között említjük meg dr. Györe Kornélt, aki Adáról indult, majd tanulmányait Belgrádban, Újvidéken folytatta természettudományi és bölcsészeti szakon. Budapesten bölcsészdoktor lesz, Belgrádban a földrajztudományok doktora címet szerzi meg. (Körkép, 48. sz. 9. old. – Krizsán K.)
    GYÜRE IZABELLA, Ada. A huszonéves lányt nézve, kevesen hinnék el, hogy e bájos hölgy finom sminkkel az arcán, kedves kislányos mosolyával határozott egyéniséget takar, és akinek a névjegykártyáján ez áll: dr. Gyüre Izabella, dr. Becsey Zsolt EP képviselő titkára… Beszélgetés készült Izabellával Az alma nem esik messze a fájától, avagy.. cím alatt (Körkép, 96. sz. 13. old. – Sáfrány Á.)
    HAJNAL ERZSÉBET, Ada. Adai születésű, de az Újvidéki rádióban majd a Televízióban vált közismertté egész Vajdaságban de a határon túl is. A vele készült riport nyugdíjba vonulása után készült mintegy visszatekintésként a pályájára. Adán él, de a televíziózást nem hagyta abba, csak „lazábbá” tette, így még ma is találkozhatunk vele egy-egy TV-adásban, mert mint mondta: Eszem ágában sincs abbahagyni! (Körkép, 94. sz. 10. old. – Vastag J.)
    HIDVÉGI ÜSTÖS PÁL, Magyarország. Egy ember, aki rengeteget vállalt magára azzal, hogy tudatosítsa másokkal a tiszta természet fontosságát. A Tisza az élete része, végigúszta, majd partja mentén végigfutotta. Megemlékezés róla a Tiszta Tiszáért c. beszélgetés. (Körkép, 109. sz. 8. old. – Sáfrány Á.)
    HÓDI SÁNDOR, Ada. Neve nem ismeretlen az olvasók körében idehaza és külföldön sem. Számos könyve jelent meg, melyekben az emberi lélek tanulmányozása a fő téma, hiszen pszichológusról van szó. Az Iskolai agresszió című írásunk is hasonló problémákkal foglalkozik, ahol a gyerekek, a tanulók lelki állapotát boncolgatja a neves kutató. (Körkép, 112. sz. 12. old. – Király J.)
    Ugyancsak dr. Hódival folytatott beszélgetés a tanulásra, a gondolkodásra való nevelésről szól, szorosan összefogva a diák-tanár kapcsolatot. Cikkünk a Gondolkodva tanulni – értelmesen felelni cím alatt jelent meg. (Körkép, 113. sz. 5. old. – Király J.)
    HODIK DÁVID, Ada. Egy asztalosmester portréja, így is fogalmazhatnánk meg a Hodik Dávid munkásságát bemutató rövid cikket. Minden mesternek van egy műve, maradandó az utókor számára. Mondhatnánk azt is, hogy Dávid „örökséget” hagyott maga mögött, amikor elkészítette az adai Szentháromság templom padsorait, melyek még ma is szolgálják a hívők igényeit. Többet is megtudhatunk Dávidról, ha elolvassuk A Szentháromság templom asztalosa című riportot. (Körkép, 118. sz. 18. old. – Király J.).
    HOMOLYA MIKLÓS, Mohol. Egy moholi olimpikon története cím alatt olvashatunk Homolya Miklósról, aki Moholról indult és a Bolyai Tehetséggondozón keresztül matematika, fizika és informatika tudásával részt vett szinte minden diákolimpián Európa számos országában de még a tengeren túl is, ahonnan a legjobb helyezéseket hozta haza… (Körkép, 111. sz. 12. old. – Martonosi Bozsóki Margit.)
    IGOR SAKIĆ, Ada. Már hetedikes korában, 14 évesen rengeteg érmet gyűjtött be mint karatézó, a különböző hazai és külföldi versenyeken. Mladić za primer címen mutattuk be az olvasóknak szerb nyelven. (Körkép, 61. sz. 23. old. – Vastag J.)
    JAKOBOVICS ÁRPÁD, Ada – Magyarország. Egy fiatal zenész portréját ismerhetjük meg az Életem a zene tölti ki című rövid bemutatásban, aki Adáról indult, és a Nagykanizsán a szimfonikus zenekar koncertmestere posztján áll. (Körkép, 28. sz. 8. old. – Vastag J.)
    JAKOBOVICS MARGIT, Ada. Nyugdíjas óvónő, a bábuk szerelmese. A maga készítette rendkívül kedves bábokkal még a mai napig is szórakoztatja a legkisebbeket. Vele készült riportunk a Kisgyermekek nagy mesélője címen, róla, a munkájáról a határtalan gyermeki szeretetről szól. (Körkép, 20. sz. 10. old. – Vastag J.)
    JAKOVLJEVIĆ RÓZSA, Ada. Amatőrfestő. Már iskolás korában vonzotta a művészet ezen ága, így felnőtt korában már ismert festő lett a hiperrealista stílusával. Főleg olajtechnikával dolgozik (Körkép, 55. sz. 27. old. – Vastag J.)
    JANACSEK GABRIELLA, Ada. Egy nagyon tehetséges egyetemi hallgatót mutatunk be, aki a Szegedi Bölcsészettudományi karának pszichológiai szakán végzi tanulmányait. Már eddig is számos kutatása jelent meg a megfelelő helyeken, akinek feltett szándéka a doktori cím megszerzése – olvashatjuk abban a beszélgetésben, amely Aki a legmagasabb fokra tette a mércét cím alatt jelent meg (Körkép, 121. sz. 8. old. – Bálizs G.)
    JARAMAZOV ERZSÉBET, Törökfalu. A falu életét, szokásait, mindennapjait, a munkáját mutatjuk be a Cirok-bankett című írásunkkal, amiből a nehézségek mellett a vidámság, az életkedv, a derű sem hiányzik. (Körkép, 138. sz. 12. old. – Molnár J.)
    JOÓ JÓZSEF, Ada. Az egyik ismert, ha nem a legismertebb adai lovasról számol be riportunk a Szíve mélyén él a lópaták dobogása címmel. Joó Józsefet ismerték Budapesten, Belgrádban, Vajdaságról nem is beszélve. Neki állít emléket a fenti cím alatt lévő beszélgetés. (Körkép, 35. sz. 8. old. – Király J.).

Vastag J.

januar 2013.

Naslovna strana
Opštinski kulturni događaji
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Pruga Brčko-Banovići
Šarena strana
Impresum


Design by VA