Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. február

Címoldal
Vagy meglepődünk vagy nem
Községi hírek, események
Egytálétel a rászoruló gyerekeknek
Önkormányzati hírek
Nyíltan minden kérdésről
A Második Helyi közösség tanácsa
Megbeszélés az állatkert jövőjéről
Lehetőség
Házasság világnapja Pécsett
A hagyomány újraéled
Készülődés a méhészeti idényre
Az identitás a családban dől el
A Vadvirág óvodás furulyásai
Gyermekszínjátszóink jubíleuma - III.
Zenészek a kanadai magyar közösségben
Megasztár-koncert Adán
Szűrővizsgálattal megelőzhető
Rendőrségi hírek
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendezett (lesz) a temetőnk
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Utcák, nevek – utcanevek - V.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Egytálétel a rászoruló gyerekeknek

    Bilicki Zoltán adai polgármester elmondta, hogy a 2011. évi községi költségvetésben egymillió dinárt hagytak jóvá a népkonyha működtetésére. Igaz, az önkormányzat nem alakította ki a népkonyha intézményét az adai községben, hanem más elképzelést valósít meg:
    – A helyi önkormányzat elsősorban a szegény sorsú gyerekek számára szeretne egytálételt biztosítani – magyarázta az adai polgármester. – Az étkeztetés megszervezésére közbeszerzési pályázatot írtunk ki, amelyre négy adai vendéglá-tóipari létesítmény küldte el az ajánlatát. Közülük a Laguna vendéglő nyert. Az egymillió dinár nyolcezer adag egytálétel biztosítására lesz elegendő. A főtt ételt az általános iskolában fogják kiosztani Adán és Moholon, ahol naponta száz rászoruló gyerek részesül majd belőle. A diákok listáját a szociális gondozói központ, a szegénységcsökkentő községi bizottság és Duga civil szervezet állítja össze az adatbázis alapján. Ez ügyben már megegyeztünk az iskolaigazgatókkal, várhatóan napokon belül aláírjuk a szerződést az étkeztetésről és a rászoruló diákok már a héten megkaphatják az első adagot – közölte Bilicki Zoltán.
    Az adai önkormányzat vezetője megjegyezte: ezt a fajta segítséget szeptemberben is biztosítani kívánják egészen az év végéig, az ehhez szükséges anyagi fedezetet pedig a költségvetési tartalékból, vagy a büdzsé átütemezésével teremtenék elő. Bilicki Zoltán szerint a népkonyha intézményének létrehozása bonyolult folyamat, amelyhez a képviselő-testület döntésére is szükség van. Mint mondta, ez hosszabb időt igényel, a családoknak viszont főként a tél folyamán van szükségük segítségre, ami lassan véget ér, ezért a segélynyújtásnak most lenne valódi hatása. Ugyanakkor nem vetette el a későbbiekben a népkonyha létrehozásának és az étkeztetés felnőttekre való kibővítésének ötletét, ha arra jut pénz a községi költségvetésből. Hozzátette, az önkormányzat képviselőjeként és a projektum felelőseként szívesen látja a Vöröskereszt és minden más személy vagy szervezet adományát, akik biztosak lehetnek abban, hogy adományaik eljutnak a gyerekekhez.

Csincsik Zsolt (Magyar Szó)

februar 2011.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Stanje bezbednosti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA