Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. február

Címoldal
Vagy meglepődünk vagy nem
Községi hírek, események
Egytálétel a rászoruló gyerekeknek
Önkormányzati hírek
Nyíltan minden kérdésről
A Második Helyi közösség tanácsa
Megbeszélés az állatkert jövőjéről
Lehetőség
Házasság világnapja Pécsett
A hagyomány újraéled
Készülődés a méhészeti idényre
Az identitás a családban dől el
A Vadvirág óvodás furulyásai
Gyermekszínjátszóink jubíleuma - III.
Zenészek a kanadai magyar közösségben
Megasztár-koncert Adán
Szűrővizsgálattal megelőzhető
Rendőrségi hírek
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendezett (lesz) a temetőnk
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Utcák, nevek – utcanevek - V.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

VESTI IZ LOKALNE SAMOUPRAVE

Otpad je kao bumerang

    U Subotici u Velikoj većnici Gradske kuće dana 1.02.2011 godine održan je stručni seminar, u  organizaciji  ambasadorke Australije u Beogradu, dr Helene Studerrt i ministra životne sredine i prostornog planiranja dr Olivera Dulića, na temu „Otpad je kao bumerang”. Na tom seminaru su učestvovali stručnjaci iz oblasti upravljanja otpadom,vodosnabdevanja, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda, privrednici, predstavnici komunalnih preduzeća i drugih službi. Iz naše opštine je pored šefa komunalnog odeljenja prisustvovao i predsednik opštine Zoltan Bilicki, kome je vrlo važno, da u našoj opštini budu rešeni gore spomenuti problemi.


Akcioni plan za mlade

    Prema dogovoru sa predstavnicima omladinske organizacije, a po planu Ministarstva za sport i omladinu, Predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki,  održao je prvi sastanak, vezan za izradu „Nacrta lokalnog akcionog plana za mlade opštine Ada”.
    Predloženi su  članovi  radne  grupe  od  Omladinske  Organizacije  „IFIX” iz Ade, Omladinske  Organizacije  „JUNITIS” iz Utrine, odnosno iz sledećih institucija, i đačkog parlamenta: OŠ „Čeh Karolj“ iz Ade, OŠ „Novak Radonić“ iz Mola, Tehnička škola iz Ade, Dom Zdravlja Ada, Centar za socijalni rad opštine Ada, Centar za sport i fizičku kulturu, Nacionalna služba za zapošljavanje, Policijska stanica Ada. 
    Zadatak ovih članova će biti servisiranje potrebnih informacija, odnosno prikupljanje podataka za populaciju od 15 do 30 godina starosti. Tehnički tim će sastaviti i izraditi strategiju  na osnovu prikupljenih podataka,  koji će biti polazište za omladinu.
    Lokalni akcioni plan će omogućiti plansko i dugoročno rešavanja problema mladih uz kreiranje mera i usluga prilagođenih stvarnim potrebama mladih u konkretnoj lokalnoj zajednici, kao i ekonomičnije korišćenje postojećih resursa kroz umrežavanje lokalnih institucija i organizacija.


Potpisivanje sporazuma

    U kabinetu Predsednika opštine Ada,  Predsednik opštine Zoltan Bilicki i Predsednik opšteg udruženje preduzetnika Ada Silvester Vaš, potpisali su Sporazum, u vezi obezbeđivanja lica sa licencom, za „Bezbednost i zdravlje na radu i radnoj okolini”. Sa ovim sporazumom  je  definisano , da Lokalna samouprava opštine Ada preuzima na sebe finansiranje obuke  jednog lica  za  dobijanje licence za „Bezbednost i zdravlje na radu i radnoj okolini”, koji će preko Opšteg udruženja preduzetnika obavljati poslove za privatna preduzeća u  opštini Ada, koja se bave proizvodnjom.
    Na ovaj način  će se u velikoj meri  smanjiti troškovi preduzetnika, jer su po Zakonu u obavezi da  angažuju lice sa licencom – izjavio je predsednik opštine.
    Memorandum o uspostavljanju partnerstva između gore navedenih, inače je potpisan još 24.11.2008. godine, u kojem su definisani zajednički ciljevi, a na osnovu toga je sačinjen i sklopljen pomenuti sporazum.


Sistem 48 sati

    Opština Ada, sa svim svojim službama, želi da bude prepoznata kao moderna, progresivna institucija, opredeljena da bude efikasan servis građana.
    Problemi na koje možemo najviše uticati, a tiču se osnovnih potreba građana, su oni iz komunalne oblasti.
    Često se dešava da građani veoma teško dolaze do odgovora na svoje zahteve, iz ove oblasti, a neretko predugo čekaju na rešenje problema.
    Sistem je osmišljen da bude na usluzi građanima i pravnim subjektima 24 sata dnevno.
    Svaki poziv se beleži i pamti, a nijedan zahtev ne ostaje bez odgovora u roku od 48 sati.
    Sistem omogućuje prijem zahteva odnosno prijavu problema na tri najčešće korišćena savremena načina komunikacije: telefonski poziv 024-852-106 lokal 102 (mogućnost za korišćenje govornog automata), internet cc@ada.org.rs  i SMS poruke preko mobilnih telefona 062  88 58 000.
    Krajnji korisnici projekta su svi građani i pravni subjekti, koji imaju potrebu da kontaktiraju opštinske službe i službe JKP o svojim komunalnim problemima, koje će biti uključene u sistem, i koristiti ga kako za lakše i racionalnije postupanje po zahtevima građana.
    Iskoristite priliku!

februar 2011.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Stanje bezbednosti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA