Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. február

Címoldal
Vagy meglepődünk vagy nem
Községi hírek, események
Egytálétel a rászoruló gyerekeknek
Önkormányzati hírek
Nyíltan minden kérdésről
A Második Helyi közösség tanácsa
Megbeszélés az állatkert jövőjéről
Lehetőség
Házasság világnapja Pécsett
A hagyomány újraéled
Készülődés a méhészeti idényre
Az identitás a családban dől el
A Vadvirág óvodás furulyásai
Gyermekszínjátszóink jubíleuma - III.
Zenészek a kanadai magyar közösségben
Megasztár-koncert Adán
Szűrővizsgálattal megelőzhető
Rendőrségi hírek
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendezett (lesz) a temetőnk
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Utcák, nevek – utcanevek - V.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

Alakulófélben a községi sporthorgászliga

    Az adai TISZA sporthorgász-egyesület a sport és testnevelési központ támogatásával alapítja amelynek legfőbb célja: horgászsport népszerűsítése, versenyszellem és a barátság ápolása. Községünk területén több horgászterület is található. A budzsáki akkumulációs tó, amelynek vízfelülete 114 hektár ennek 70% horgászható, a Tisza folyó, a Kalocsa (határkanális Zenta ás Ada között), vagy az Aranka folyó, ahova már a hídnak köszönve nem nehéz eljutni. Valamikor a horgászok létszáma elérte a másfél ezret, ma már alig egyharmada. A nyolcvanas évek végéig igen népszerűek voltak a horgásztalálkozók, melyeket rendszerint halászlé, vagy pörkölt főzése és fogyasztása koronázta, a sör és bor fogyasztása meghozta a jó hangulatot is, ezt  szeretnénk ujjá éleszteni.
    Résztvevők: községünk területén működő magán,vagy társadalmi vállalatok dolgozói, vagy kisiparosok csapatai. Minden vállalat, vagy vállalkozó nevezhet csapatot,vagy csapatokat. De azok a kisiparosok pl. borbély, asztalos, kereskedő ahol kis létszámú dolgozók száma, azok közösen állíthatnak csapatot.
    Minden csapat 3 versenyzőből és egy csapatvezetőből áll. A csapat tagjai lehetnek a benevező vállalat dolgozói, nyugdíjasai vagy a vállalatban dolgozó személy hozzátartozói. Csapat összetétele lehet: férfi, női vagy vegyes. Természetesen a horgászengedély kötelező minden versenyző számára,
    A tét: A legjobb 3 csapat serleget, valamint az első vándorserleget kap és selejtező nélkül jut a zónába ahol a Munkássport olimpiára való jutásért versenyezhet. Valamint a támogatók által felajánlott jutalmak
    A verseny: több fordulóból áll 4. forduló úszós és 1 forduló fenekes szerelékkel. Minden forduló másik horgászterületen történik, kivéve az utolsót, ahol a szerelék változik.
    Versenyszabály: a verseny 180 percig azaz 3 óra hosszat tart, minden halat mérünk a CIP szabályai szerint. A liga fordulóit havonta egyszer, májustól szeptemberig tartjuk.
    A ligát egy versenybizottság vezeti, melynek tagjait a résztvevő csapatok választják.
    Az érdeklődők jelentkezhetnek az egyesület elnökénél 852 759 vagy 063 851 7697 telefonon
    A liga pénzelése: kotizációs alapon történik a benevezett csapatok számától függően.

Az adai TISZA S.H.E.
Adankó Iván elnök


Az adai horgászok évi közgyűlése

    Az adai Tisza Sporthorgász Egyesület értesíti tagjait, hogy március 6-án tartja évi közgyűlését az adai I. Helyi Közösség termében, Ada, Tito m. 47., 9 órai kezdettel. A szokásos beszámolók és programok ismertetésén kívül szó lesz a tavaly túlfizetett horgászengedélyek sorsáról (azok a személyek, akik jogosultak a kedvezményes engedélyre, de megjelenésének késése miatt az engedély árának dupláját fizették), valamint a Horgászszövetség által kiadott rendeletről, amely korlátozza az „idegen” bérlők által kiadott engedélyekkel horgászó személyeknek a kifogható hal mennyiségét.
    Mindenkit szívesen látunk.

Adankó Iván, a SHE elnöke

februar 2011.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Stanje bezbednosti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA