Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. február

Címoldal
Vagy meglepődünk vagy nem
Községi hírek, események
Egytálétel a rászoruló gyerekeknek
Önkormányzati hírek
Nyíltan minden kérdésről
A Második Helyi közösség tanácsa
Megbeszélés az állatkert jövőjéről
Lehetőség
Házasság világnapja Pécsett
A hagyomány újraéled
Készülődés a méhészeti idényre
Az identitás a családban dől el
A Vadvirág óvodás furulyásai
Gyermekszínjátszóink jubíleuma - III.
Zenészek a kanadai magyar közösségben
Megasztár-koncert Adán
Szűrővizsgálattal megelőzhető
Rendőrségi hírek
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendezett (lesz) a temetőnk
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Utcák, nevek – utcanevek - V.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Stanje bezbednosti
na području Policijske stanice u Adi u 2010 godini
(iz godišnjeg izveštaja)

    Prioritet u radu Policijske stanice u Adi u protekloj godini bile su aktivnosti ka prevenciju vršenja krivičnih dela i prekršaja. Očuvan je stabilan javni red i mir i obezbeđena potpuna zaštita života, lične i imovinske sigurnosti građana opštine.
Stanje bezbednosti na području PS Ada može se oceniti kao vrlo dobra, naročito ako se uzima u obzir da je očuvano povoljno stanje međunacionalnih odnosa.

    Kriminalitet. U prošloj godini došlo je do neznatnog povećanja ukupnog broja krivičnih dela. Ovo povećanje se odnosi na kriv. dela sa nepoznatim izvršiocima.
    Tokom godine registrovano je 46 krađa, 29 teških krađa i 3 razbojništva. Protiv života i tela bilo je 14 kriv. dela kao i kriv. dela nasilje u porodici (14). U prošloj godini prvi put se pojavila KD trgovina sa ljudima na našem području u dva slučaja, što je na vreme otkriveno i procesirano. Sa nepoznatim izvršiocem registrovano je 94 dela, od toga je rasvetljeno 67, što znači da je procenat rasvetljavanja 71,20%.
    Javni red i mir. Narušavanje javnog reda i mira je u opadanju u odnosu na raniju godinu. U 2010 godini evidentirano je 48 raznih prekršaja: tuča 22, nasilničko ponašanje i vređanje 11, nepristojno i drsko ponašanje 7, kao i točenje alkoholno piće maloletnicima 2. Mesto izvršenja prekršaja: na ulici 19, u ugostiteljskim objektima 15. Vreme izvršenja: radnim danima 21, vikendom 24, i to: između 22,00 i 06,00 časova. Izvršioci prekršaja su uglavnom muška lica 48, žene 11 (ukupno 59) i 4 maloletnika. Po socijalnom položaju: 51 je nezaposlen i 8 zaposlenih. Starosna struktura izvršilaca prekršaja: maloletnika 4, od 18-21 god. 8, od 21-30 god. 19, od 30-40 god. 11 i preko 40 god.
    Javni skupovi. Održan je ukupno 166 javni skup sa blizu 30.000 posetilaca. Od toga 130 se odnosi na razne sportske manifestacije, 7 na kulturne, 3 verske, 2 političke i 24 ostalo. Na ovim javnim  skupovima nije došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.
    Bezbednost saobraćaja. U prošloj godini dogodila se ukupno 64 saobraćajnih nezgoda. Od toga sa povređenim licima bilo je 26 (22 lakše i 4 teže povrede) a sa materijalnom štetom 38 nezgoda. Visina materijalna šteta kreće se oko 3.500.000 dinara. Poginulih u saobraćajnim nezgodama nije bilo. Zbog alkoholisanosti vozača (preko 1,20 promila alkohola u krvi) zadržan je do 12 sati 32 vozača. Podneto je 1267 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka sudiji za prekršaje, od toga je napisana 420 prijava.
    Saradnja sa medijama i informisanost građana. Već dugo godina postoji dobra saradnja između PS i lokalnog lista „Panorama – Körkép“. Na mesečnom nivou prezentovani su najvažniji i najinteresantniji događaji iz domena kriminala, javnog reda i mira i bezbednosti saobraćaja, tako da građani svakog meseca informisani o stanju bezbednosti u opštini. Pored toga „Panorama“ redovno dobija saopštenja i obaveštenja od Policijske uprave Kikinda. U prošloj godini dostavljeno je iz Uprave 308 saopštenja.

februar 2011.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Stanje bezbednosti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA