Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. február

Címoldal
Vagy meglepődünk vagy nem
Községi hírek, események
Egytálétel a rászoruló gyerekeknek
Önkormányzati hírek
Nyíltan minden kérdésről
A Második Helyi közösség tanácsa
Megbeszélés az állatkert jövőjéről
Lehetőség
Házasság világnapja Pécsett
A hagyomány újraéled
Készülődés a méhészeti idényre
Az identitás a családban dől el
A Vadvirág óvodás furulyásai
Gyermekszínjátszóink jubíleuma - III.
Zenészek a kanadai magyar közösségben
Megasztár-koncert Adán
Szűrővizsgálattal megelőzhető
Rendőrségi hírek
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendezett (lesz) a temetőnk
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Utcák, nevek – utcanevek - V.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. Januárban 13 bűntényt regisztrált a rendőrség községünk területén. Ebből 12 eset az általános bűnözésre, 1 pedig a gazdaság elleni bűntényre vonatkozik. Az elkövetés pillanatában 8 esetben ismeretlen volt a tettes, ebből a hónap folyamán 3 esetet felderítettek. Két alkalommal a rendőrség tetten érte az elkövetőket.
    Ime néhány kirívó eset: – Január 21-én a délelőtti órákban a 70 éves P. Marija adai lakos maszkkal a fején és egy műanyag játék pisztollyal betért egyik pénzváltóba azzal a szándékkal, hogy pénzt szerezzen magának, azaz kirabolja a pénzváltót. Terve nem sikerült, és a rendőrség rablótámadás kísérletének elkövetése miatt bűnvádi feljelentést tett ellene. – Bűnvádi feljelentést tett a rendőrség B. M. (1994) törökfalui illetőségű kiskorú ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy mások vagyonát tönkretette, illetve megrongálta. Ugyanis a feljelentett január 24-én a Cseh Károly Á. I. kihelyezett tagozatának udvarában összetörte a csúszdát, megrongálta a fából készült játékokat, amivel közel 50.000 dináros kárt okozott.
    A felsoroltakon kívül még 4 minősített lopást is regisztrált a rendőrség.
    Közrend és közbiztonság. A múlt hónapban mindössze négy szabálysértés történt, melyet 4 nagykorú követett el. A szabálysértések: verekedés nyilvános helyen, egymás sértegetése stb.
    Közlekedésbiztonság. Januárban 4 forgalmi baleset történt melyben egy személy életét vesztette, kettő súlyosan megsérült, egy pedig könnyebben. A teljes anyagi kár 500.000 dinár körül mozog. 

    A rendőrség ezúttal is felhívja a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a közúti forgalom ellenőrzése szigorúbb és hatékonyabb lesz, amikor különösképpen a gépjárművek fényeit, valamint a vezetők ittasságát és a sebességet ellenőrzik. Külön apellálnak a kerékpárosokra, akik kivilágított kerékpárral és a fényvisszaverő mellényben közlekedjenek már szürkülettől kezdve. Akiknél hiányosságot találnak (fénynélküli kerékpár stb.) azokat a törvényben előlátottak alapján szigorúan büntetik.

    Községünkben az elmúlt időszakban több tragikus eset is történt.
    Január 29-én a délutáni órákban a túlnyomás miatt felrobbant egy központi fűtés kazánja a Paja Radosavljević utcában. K. Lajos (1951), a ház tulajdonosa, aki éppen abban a helyiségben tartózkodott, a robbanás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett és a helyszínen azonnal meghalt.
    – Február 1-én hajnali 4 óra körül tűz ütött ki Moholon a Tito Marsall utca 73 sz. lakótömb alagsorában. A tűz oka az elektromos elosztószekrény vezetékeiben keletkezett rövidzárlat volt. Emberi sérülés nem történt, a keletkezett anyagi kár pedig megközelíti a 150.000 dinárt. A tűzoltóság gyors beavatkozásának köszönhetően nagyobb kár nem keletkezett az épületben.
    – Február 2-án d. u. 5 óra körül tűz ütött ki Adán a Petőfi Sándor utca 36 ház melléképületeiben. A tűz martaléka lett nem bejegyzett Peugeot, 3 moped, 3 motoros fűrész, vízpumpa, és jó néhány más szerszám. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont 460.000 dinárra tehető. A tűzoltóság gyors és eredményes beavatkozásának köszönhetően, a tűz nem terjedt át a lakóépületre és más objektumokra.


A tűz nyomai a moholi Tito marsall 73-ban...


...és Adán a Petőfi Sándor utca 36. szám alatt

februar 2011.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Stanje bezbednosti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA