Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. február

Címoldal
Vagy meglepődünk vagy nem
Községi hírek, események
Egytálétel a rászoruló gyerekeknek
Önkormányzati hírek
Nyíltan minden kérdésről
A Második Helyi közösség tanácsa
Megbeszélés az állatkert jövőjéről
Lehetőség
Házasság világnapja Pécsett
A hagyomány újraéled
Készülődés a méhészeti idényre
Az identitás a családban dől el
A Vadvirág óvodás furulyásai
Gyermekszínjátszóink jubíleuma - III.
Zenészek a kanadai magyar közösségben
Megasztár-koncert Adán
Szűrővizsgálattal megelőzhető
Rendőrségi hírek
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendezett (lesz) a temetőnk
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Utcák, nevek – utcanevek - V.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U januaru registrovano je ukupno 13 kriv. dela. Od toga po opštem kriminalitetu 12, a po privredi 1 delo. Sa nepoznatim izvršiocem registrovano je 8 dela, od toga u toku meseca rasvetljeno 3 kriv. dela. Pored nabrojanih, evidentirano je 4 teške krađe kao i jedna provala. Evo nekoliko interesantnih primera: - Podneta je kriv. prijava protiv Marije P. (1941) iz Ade, zbog osnova sumnje da je počinila krivično delo razbojništvo u pokušaju, jer je 21. januara ove godine u prepodnevnim satima, sa fantomkom na glavi i plastičnim pištoljem pokušala da opljačka menjačnicu u Adi.
    – Podneta je krivična prijava protiv maloletnog M.B. (1994) iz Utrine, zbog osnova sumnje da je počinio kriv. delo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Isti je dana 24. januara o. g. polomio tobogan i deo drvene konstrukcije na igralištu odeljenja OŠ Čeh Karolj u Utrinama i tom prilikom pričinio materijalnu štetu od oko 48.000 dinara.
    Javni red i mir. U toku januara podneta je 4 prekršajna prijava i to zbog izazivanje tuče na javnom mestu, vređanje i omalovažavanje drugog. Prijavljena je 4 osoba, svi su punoletni
    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mersecu dogodilo se 4 saobraćajna nezgoda u kojima jedna osoba je izgubila život, dvojica su teže, a jedno lice lake povređena. Ukupna materijalna šteta ceni se na oko 500.000 dinara. Uzroci nezgode su uglavnom vožnja pod uticajem alkohola, neprilagođavanje bzine uslovima saobraćaja i dr.

    Policija koristi poriliku i obaveštava vozače da će i u buduće vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja, naročito u pogledu ispravnosti svetlosnih uređaja na vozilima, alkoholisanosti vozača i brzine kretanja. Posebno apeluje na bicikliste i ujedno upozorava da prilikom smanjene vidljivosti i noću obavezno koriste svetlosne uređaje na biciklama kao i svetloodbojni prsluk , jer i oni će biti kontrolisani i kažnjeni po propisima, ako ne poštuju propisane mere.

    U našoj opštini u proteklom periodu desilo se nekoliko tragičnih događaja koji su zahtevali i ljudski život.
    – Dana 29. januara u popodnevnim satima u privatnoj kući u Adi, ul. Paje Radosavljevića došlo je do havarije kotla za centralno grejanje usled čega vlasnik kuće Lajoš K. (1951) zadobio teške telesne povrede od koji je preminuo na licu mesta.
    – Dana 1. februara oko 4 sata noću, došlo je do požara na razvodnom ormanu stambene zgrade u Molu, ul. Maršala Tita 73. Požar je nastala usled kratkog spoja na elektroinstalaciji. Povređenih nije bilo a materijalna šteta procenjena je na oko 150.000 dinara. Požar je ugašen i sprečeno je njegovo dalje širenje brzom intervencijom vatrogasne jedinice Ada.
    – Dana 2. februara oko 17,00 časova došlo je do požara u pomoćnom objektu privatne kuće u Adi, ul. Petefi Šandora 36 u kojem je izgorelo neregistrovano vozilo marke Pežo, 3 mopeda, 3 motorne testere i razni drugi alat. Povređenih lica nije bilo, a materijalna šteta ceni se na oko 460.000 dinara. Požar je ugašen i sprečeno je njegovo dalje širenje brzom intervencijom vatrogasne jedinice Ada.

februar 2011.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Stanje bezbednosti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA