Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. június

Címoldal
Emberek, képek, események
Önkormányzati hírek
Új bolt nyílt Törökfaluban
Vaskos volt a májusi KKT ülésanyaga
Rajta ifjak, útra fel!
Irány a gimnázium!
Újabb generáció búcsúzott a középiskolában
Világszínvonalon is megállják a helyüket
A magyarság jó hírnevének lovagja
A moholi tűzoltóság 125 éve
Tisztább környezetet
“Rá kell jönni arra, hogy mi is a svindli"
VIII. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
50 éves osztálytalálkozó
Hírek, események
Rendőrségi hírek
Terjed a megtérés
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Zöld levél
25 éve működik a sporthorgász-iskola
Az eltűnt idő nyomában
Impresszum

Tisztább környezetet

    A községi önkormányzat a Zöld Sziget Öko-mozgalmat bízta meg június 4. és 5-én a környezetvédelmi akció megszervezésével Adán és Moholon. Ez az akció része volt a Tisztítsuk meg Szerbiát megmozdulásnak, amit Szerbia szerte megszerveztek, azzal a céllal, hogy a gyermekeket, de még a felnőtteket is a környezetünk tisztántartására neveljük. Ezt az akciót különben a Környezetvédelmi világnap (június 5.) alkalmából szervezték meg.


Söprögetnek a Műszaki Iskola tanulói

    Az akcióban szinte mindenki részt vett: az iskoláskor előtti intézmények, iskolák, középiskola civil és más társadalmi szervezetek, magánvállalatok, kisiparosok június 4-én takarították, szépítették környezetüket. Ugyanezen a napon délután a könyvtár kiállítótermében környezetvédelmi témájú kiállítás nyílt, amely egyúttal bemutatta az öko-mozgalom által szervezett akciókat.
    Június 5-én közel 200-an szorgoskodtak a szabadidő központ parkjaiban Adán és Moholon, megtisztították a Tisza-partot, a sátortábor területét. Összegyűjtötték a szétdobált műanyag flakonokat és más szétdobált hulladékot, amit a Standard szemétszállítói vitték a szeméttelepre. Több helyen virágot is ültettek, Adán is, és Moholon is. Meg kell említeni, hogy az adai horgászokkal közösen már előbb rendbe tették az adai Bara környékét, a csónakosokkal pedig a kikötőt. A munkaakciók sikeresnek mondhatók.


Hulladékgyűjtés a parkban

    Egyébként az öko-mozgalom május 21-én megtartott ülésén, amit Ljiljana Vlanikolin vezetett, szó volt már a fenn leírt megmozdulás megtartásáról, valamint egy kérdőív segítségével adatokat szeretnének gyűjteni a községben működő civil szervezetekről, a Tisza menti tavasz elnevezésű rendezvény eredményességéről, az állatkert áldatlan helyzetéről és más, a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésekről.

juni 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Vesti iz lokalne samouprave
Obiman sednični materijal SO u maju
Vesti iz policije
Samoubistva na području Severobanatskog okruga
Saopštenje
Aktivnosti sindikata
Mladi pišu
Sport
Impresum


Design by VA