Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. június

Címoldal
Emberek, képek, események
Önkormányzati hírek
Új bolt nyílt Törökfaluban
Vaskos volt a májusi KKT ülésanyaga
Rajta ifjak, útra fel!
Irány a gimnázium!
Újabb generáció búcsúzott a középiskolában
Világszínvonalon is megállják a helyüket
A magyarság jó hírnevének lovagja
A moholi tűzoltóság 125 éve
Tisztább környezetet
“Rá kell jönni arra, hogy mi is a svindli"
VIII. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
50 éves osztálytalálkozó
Hírek, események
Rendőrségi hírek
Terjed a megtérés
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Zöld levél
25 éve működik a sporthorgász-iskola
Az eltűnt idő nyomában
Impresszum

Nyolcadikosok ballagása
RAJTA IFJAK, ÚTRA FEL!
  • Ki tudja hanyadszor hangzott már fel az adai iskolában a közismert, népszerű diákének, a Gaudeamus igitur dallama, amikoris május 28-án a Cseh Károly Általános Iskola központi épületének tornatermébe méltóságteljesen és ünnepélyesen bevonultak az iskolájuktól búcsúzó nyolcadikosok

    Az osztálytanítójuk és osztályfőnökük vezetésével, egymást karonfogva, kezükben virággal, ünnepi öltözetben, meghatódott arccal lépegetett el a menet tanáraik és az iskolaszemélyzet, a vendégek, a lelátón kíváncsian várakozó szülők, testvérek, taták, mamák, rokonok sorfala között és a terem közepén glédába rakott székeken elfoglalták helyüket a nyolcadikosok, hogy megtekintsék, meghallgassák a számukra előkészített műsort.


A bevonulás: „Rajta ifjak, útra fel!”


Móric Anett és Vajda Sára énekszáma

    Azt a műsort, ami gazdagsága, merészsége, eredetisége és a fellépő diákok tehetsége szempontjából mindig meglepetést tud okozni, és hitet ad a jövőhöz: Íme, lesz, aki felvált bennünket, lesz, aki nyomunkba áll.
    A teljesség igénye nélkül leírhatjuk, hogy a címben már említett Rajta ifjak útra fel!Innen el kell válnunk…/ Élj mi kedves iskolánk, Nőljön egyre fényed…( Gaudeamus igitur iuvenes dum sumus…/ Vivat academia, vivat professores…) különösen lelkesítőleg hatott Móric Anett és Vajda Sára (8c) előadásában a Sólyomszárnyán c. dal, majd Urbán Heléna dala Lehócki Gábor gitárkíséretével, utána Juhász Zsófia, Szeredi Anett, Nagypál Emese, Gyarmat Ágnes, Boros Noémi 8b-s lányok dala Hényel Gábor (8d) gitárkíséretével, valamint az osztályok egy-egy képviselőjének humoros-érzelgős emlékrögzítő beszámolója, búcsúzása az osztálytársaktól.
    A műsor végén Sziráki Mihály iskolaigazgató tömör beszédében így szólt a búcsúzó diákokhoz:
    – Nyolc éve ballagtatok diákokat, de ez a mai nap, ez a mostani ballagás számomra teljesen különös, mert itt most két szerepben állok: először, mint szülő, másodszor, mint igazgató! Így arra kérek minden szülőt, legyenek nagyon büszkék gyermekükre! Másodsorban az osztályfőnökökhöz szólnék, és annyit mondanék nekik, hogy köszönöm és a Jóisten segítségével még sok ilyen generációt vezessenek ki az életbe!


A 2009/10-es tanév legjobb nyolcadikosai

    Harmadszor pedig, diákok, hozzátok szólnék: teljes egészében más nemzedék vagytok, mint az előzőek. Több okból kifolyólag. Forgassuk csak vissza az idő kerekét nyolc évvel: 2002. szeptember elsején jöttetek először iskolába – én fogadtalak benneteket. 2002. szeptember 24-én pedig ti voltatok az első generáció, aki átment, átvonult a templomba és ott táskaszentelést kapott Szauer Miklós plébános atyától. Ugye, emlékeztek?
    De emlékeznetek kell arra is, amikor április 22-én a Föld napján növénymagvakkal léggömböket engedtünk a magasba a Tisza-töltésen, hogy ahol lepottyannak, keljenek ki a földből. Azt is meg kell mondanom, hogy ti vagytok az utolsó generáció, aki felvételit ír a középiskolába!
    Az út, amelyen haladtok, nem lesz mindig egyenes. Ha nem látjátok a kiutat, a megoldást, az még nem jelenti, hogy ilyen nincs. Hiszen a Magasságos Úristent se látja senki, – de tudjuk, hogz létezik. Annyit kérek hát tőletek, bízzatok magatokban, legyetek kitartóak, és akkor megtaláljátok a megoldást is!

juni 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Vesti iz lokalne samouprave
Obiman sednični materijal SO u maju
Vesti iz policije
Samoubistva na području Severobanatskog okruga
Saopštenje
Aktivnosti sindikata
Mladi pišu
Sport
Impresum


Design by VA