Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. június

Címoldal
Emberek, képek, események
Önkormányzati hírek
Új bolt nyílt Törökfaluban
Vaskos volt a májusi KKT ülésanyaga
Rajta ifjak, útra fel!
Irány a gimnázium!
Újabb generáció búcsúzott a középiskolában
Világszínvonalon is megállják a helyüket
A magyarság jó hírnevének lovagja
A moholi tűzoltóság 125 éve
Tisztább környezetet
“Rá kell jönni arra, hogy mi is a svindli"
VIII. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
50 éves osztálytalálkozó
Hírek, események
Rendőrségi hírek
Terjed a megtérés
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Zöld levél
25 éve működik a sporthorgász-iskola
Az eltűnt idő nyomában
Impresszum

ÚJ BOLT NYÍLT TÖRÖKFALUBAN

    Hol volt, hol nem volt, de nem is olyan régen még volt, aztán nem volt, és most újra van. Nem esti meséről van szó, hanem valóságról. Itt Törökfaluban pár évvel ezelőtt a becsei MIO-GOR üzletlánc boltot nyitott, melyben háztartási gépeket és más apróságokat lehetett vásárolni, amire szükség adódik a házunk táján. Egy kis épületben kezdték, de nem sokára átköltöztek a valamikori Ravnica épületébe, ahol még több lehetőség kínálkozott árucikkekre. Az elmúlt évben a helybeliek és a szomszéd falvak lakosai szomorúságára ez a lehetőség megszűnt. A legközelebbi  ilyen, vagy hasonló üzlet csak Tornyoson és Adán volt. Hát azért kétszer is meg gondoljuk ugye, hogy egy pár csavarért, vagy kiló szögért csak úgy beutazzunk Adára! Ma már nagyon is meggondolandó ügy ez!

    Ami elmúlt, annak mégis lett folytatása, mivel június 5-én új üzlet nyílt Törökfaluban, olyan árucikkekkel, amilyenekre szükség van minden háztartásban, és még ráadásul közel, azaz helyben is van. Törökfaluban a József Attila utca 2. számú családi ház egyik épületrészében megnyílt a KARL-WELD DOO Elektro Jucus üzlete. Mihalek Judit, az üzlet vezetésének a felelőse, vele beszélgettünk az üzlet megnyitásáról és annak működéséről.
    Mi az üzlet neve?
    – KARL-WELD DOO csantavéri üzletlánc export-importtal foglalkozik, melynek tulajdonosa Riger Károly, aki az élettársam. Ő Csantavéren különben morzsolókat, keverőket, csigákat készít, amit a mindennapi életben használ a falusi ember, aki jószágokkal is foglalkozik. Az itteni üzlet neve Elektro Jucus, tehát a csantavéri üzletlánc leágazása. Károly a termelésben szorgoskodik én, pedig az üzleti részének a felelőse vagyok.
    Mi hozta a döntést, hogy üzletet nyitnak?
    – Elsődlegesen Károly látta a MIO-GOR üzletben, amíg ott dolgoztam, a lehetőségeket, amire megerősítésként jött a munkaviszonyom megszűnése, és a másik üzlet elköltözése falunkból. Ő több minden lehetőséget az üzlet megnyitásával, mint én, de most már én is tapasztalom a pozitív oldalát. Nehézség az, hogy azok, akik nagyban vásárolnak, több kedvezményt kapnak a kisebb üzletekhez képest, akik meg kevesebb engedménnyel kell, hogy beérjék. Az előnye az egésznek mégis az, hogy házbért, villanyt, fűtést nem kell fizetni másnak, mivel a bolt saját családi házunkhoz tartozik. Ezen a téren sokat tudunk spórolni.

    Mondjon néhány szót a nyitásról
    – Az üzletet körülbelül öt hónapig készítettük elő, amit gyorsabban is mehetett volna, de az engedélyeket nehezen lehet beszerezni. Mi magunk sok mindent, pláne a berendezéseket, kézileg készítettünk el, és magunk alakítottuk át a helyiséget, hogy üzletként megnyithassuk. A nagy nap június 5-én, szombaton reggel pontban 7 órakor volt, ekkor nyitottuk meg az üzletünket. Három gyerek, jómagam, élettársam és annak szülei miciben, és az üzlet nevével ellátott egyforma pólókban vártuk a vásárlókat. Kiflivel és rövid itallal kínáltunk meg mindenkit, valamint örökírót és öngyújtót is osztottunk. Megpróbáltuk családiasan megszervezni a megnyitást, ami szerintem sikerült is. Aznap 7-12 óráig 103 vásárlóm volt, és egy nyereményjátékot is elindítottunk, ami egy hónapig lesz érvényes. Minden vásárló, aki ezer dináron felül vásárol, részt vehet a nyereményhúzásban, amit június 30-án 12 órakor fogunk megtartani. A szerencsés nyertes nyereménye egy vasaló lesz.
    Míg az üzletben tartózkodtam és az interjú nyélbecsapásával próbálkoztunk, mindig volt ott valaki. Egymás után jöttek a vásárlók, ki kisebb összegben vásárolt, ki pedig nagyobban, de voltak puszta érdeklődők is. Van itt festék, elektromos kellék, műanyagból a háztartáshoz szükséges kellékek, csavar, szög, valamint kisebb háztartási gépek.
    Igen, az a cél, hogy a helybeli lakosokat ellássuk azokkal az alapvető eszközökkel, amelyekre szükség van odahaza. Tehát itt minden megtalál­ható, amiért most Adára külön nem kell elmenni. Úgy szeretnénk, ha ki tudnánk elégíteni elsősor­ban a helybeli lakosok szükségleteit, de örömmel tapasztaljuk, hogy a környező falvakból is jönnek a vásárlók. Mindenhova tettünk ki szórólapokat, miáltal tudtul adjuk az üzlet létezését, és ezáltal remélhetően minden rendben fog menni. Külön kéréseket is megpróbálunk teljesíteni, ami ugye a keretektől függ, mivel az árut mi is úgy kapjuk, ha kifizetjük. Így is valamennyivel olcsóbban tudjuk a termékeket árulni. A vásárlók általában meg vannak elégedve az árakkal és a termékekkel, amiket eddig beszereztünk és árulunk. Ez számomra nagy segítség, elismerés, mivel értékelik az eddigi fáradozásunkat és munkánkat.

    A közeljövőt illetően mik a terveik?
    – Ha tudunk, és minden rendben megy, akkor bővítünk, mivel most még csak azon vagyunk, hogy az eladás bevételét fektetjük be, de igyekszünk azon lenni, hogy mégis nagyobb legyen a forgalom. Ha úgy látjuk, hogy megéri nagyobb értékű háztartási gépeket is tartani, akkor biztosan erre is sor kerül és akkor még többet tudnánk adni vásárlóinknak. Jelenleg még csak ilyen kis apró dolgokban gondolkodunk, amelyekre nagy szükség van itt a mi falunkban.
    Hát remélem, hogy az álmok valóra válnak és ez a most megnyílt új üzlet sokáig nyitva fog maradni a vásárlók előnyére. Valóban, e kis boltban sokmindent lehet találni, amire szükség van. Példának említem, hogy az egyik vásárló borjú dudli után érdeklődött, és kapott is. Én a magam részéről nagyon szépen köszönöm az interjút és kívánom, hogy az üzlet, mindannyiunk örömére, még sokáig jól menjen.
    A bolt munkaideje hétköznap délelőtt 7-12-ig, délután pedig 18-20-ig valamint szombaton 7-12-ig, és mindenkit szeretettel várnak.

Molnár József

juni 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Vesti iz lokalne samouprave
Obiman sednični materijal SO u maju
Vesti iz policije
Samoubistva na području Severobanatskog okruga
Saopštenje
Aktivnosti sindikata
Mladi pišu
Sport
Impresum


Design by VA