Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. június

Címoldal
Emberek, képek, események
Önkormányzati hírek
Új bolt nyílt Törökfaluban
Vaskos volt a májusi KKT ülésanyaga
Rajta ifjak, útra fel!
Irány a gimnázium!
Újabb generáció búcsúzott a középiskolában
Világszínvonalon is megállják a helyüket
A magyarság jó hírnevének lovagja
A moholi tűzoltóság 125 éve
Tisztább környezetet
“Rá kell jönni arra, hogy mi is a svindli"
VIII. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
50 éves osztálytalálkozó
Hírek, események
Rendőrségi hírek
Terjed a megtérés
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Zöld levél
25 éve működik a sporthorgász-iskola
Az eltűnt idő nyomában
Impresszum

IRÁNY A GIMNÁZIUM!

    Mihalek Nóra az adai Cseh Károly Általános Iskola 2009/10-es évfolyamának legjobb tanulója teljes mértékben megfelel annak a követelménynek, amit egykori kiváló gimnáziumi tanárom, Tőke István mondott: „Legyél okos és szerény!” Nóra ilyen, de neki ehhez még a jó sportoló cím is kijár, hisz az adai Delfin Úszóklub kiváló úszónője.


Mihalek Nóra

    – Hat különdiplomát, azaz oklevelet szereztem az általános iskolai tanulmányaim alatt a különféle tanulmányi és egyéb versenyeken – mondja Nóra. – Az értékelésnél összesen 65 pontot szereztem, ami végülis azt eredményezte, hogy a ballagási ünnepségen az iskolaigazgató a generáció legeredményesebb tanulója cím kihirdetésekor az én nevem olvasta fel. Habár már előre sejtettem az eredményt, ez abban a pillanatban elemi erővel ható örömet, élményt jelentett, különösen amikor osztálytársaim, de a többi osztály diákjai tombolni, tapsolni kezdtek. Az igazgató egy szép virágcsokrot nyújtott át és kezembe adta az elmúlt iskolaévet jelképező szalagot, amit nekem kellett felkötni az iskolazászlóra!
    Soroljuk fel a tantárgyakat, amikből oklevelet szereztél!
    – Magyar nyelv, szerb nyelv, földrajz, történelem, biológia, testnevelés. Ha választanom kellene, akkor, mint legkedvesebb tantárgy, talán a földrajz és a történelem mellett döntenék, ámbár a magyar nyelvet és irodalmat is nagyon kedvelem. Ha még tovább egyetlen tantárgyra kellene szűkítenem a választást, az a biológia lenne!


Mihalek Nóra felköti a 2009/10-es iskolaév szalagját az iskola zászlajára


Hényel Gábor, Juhász Zsófia, Nagypál Emese, Gyarmat Ágnes,
Szeredi Anett, Boros Noémi

    A biológiának – márcsak a környezetvédelem szempontjából is – egyre nagyobb jelentősége lesz
    – Számomra a két tantárgy, vagy tudományág, a földrajz és a biológia szorosan kapcsolódnak egymáshoz, és nyilván ezek fogják majd meghatározni további tanulmányaimat, esetleg élethivatásomat is. Az a tervem, hogy gimnáziumba iratkozom, és ott fogom folytatni a tanulmányaimat. Izgatottan és kíváncsian várom a középiskolát!
    – Nóra könnyen tanult, akárcsak nővére Ágnes, aki jelenleg Újvidéken joghallgató – kapcsolódik be a beszélgetésbe az anyuka, Mária. – Ha nehéz volt a lecke akkor is addig tanulta, amíg teljesen megértette, úgyhogy, nekünk szülőknek, a tanulás, a tanulmányi előrehaladás miatt soha sem kellett aggódnunk.
    Érdekes megjegyezni, hogy Nóra nővére Ágnes is a generációjának a legjobb tanulója volt 2003-ban, amikor elkezdték ennek a címnek a kiosztását. A soron következő jelölt most Bálint fiunk lesz, aki őszre megy első osztályba. Reméljük, ő sem adja alább nővéreitől!
    Nóra, említetted, sporttal is foglalkozol?
    – A Delfin Úszóklub tagja vagyok, és rendszeresen edzem, versenyzek („a sport biztosítja a test és a lélek harmóniáját”). Versenyzési ágaim a pillangó- és a gyorsúszás. Az úszócsapatban sok jó barátom, barátnőm van, együtt edzünk, együtt utazunk a versenyekre és ez egyenlőre nagyjából kitölti a szabadidőmet. Persze, a szórakozás sem maradhat el. Nemsokára kezdődik a tánciskola, és azt sem szabad kihagyni.
    Szép volt az iskolai búcsúzás…
    Igen. Sok osztálytársam, iskolatársam lépett fel a műsorban. Ki táncolt, ki énekelt, ki monológot mondott az osztályról, az osztálytársakról. Én Adamis Anna És mi arra születtünk című versét mondtam el, és bár örömmel búcsúztam az általános iskolától, úgy érzem, ifjúságom legszebb éveit ennek a falai között hagytam.

    A 2009/10-es iskolaévben 123 nyolcadikos tanulója volt a Cseh Károly Általános Iskolának. Ebből 59 ért el kitűnő, 26 jeles, 38 pedig jó tanulmányi eredményt. Tehát mindenki pozitívan végzett. A nyolcadikosok átlagos osztályzata 4,06.
    Diplomahullás is volt. 20-an szereztek Vuk-diplomát, 55 tanulónak pedig összesen 99 különdiploma jutott.
    A generáció legjobb tanulója Mihalek Nóra a 8d-ből.

Szöveg és képek: Király János

juni 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Vesti iz lokalne samouprave
Obiman sednični materijal SO u maju
Vesti iz policije
Samoubistva na području Severobanatskog okruga
Saopštenje
Aktivnosti sindikata
Mladi pišu
Sport
Impresum


Design by VA