Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. június

Címoldal
Emberek, képek, események
Önkormányzati hírek
Új bolt nyílt Törökfaluban
Vaskos volt a májusi KKT ülésanyaga
Rajta ifjak, útra fel!
Irány a gimnázium!
Újabb generáció búcsúzott a középiskolában
Világszínvonalon is megállják a helyüket
A magyarság jó hírnevének lovagja
A moholi tűzoltóság 125 éve
Tisztább környezetet
“Rá kell jönni arra, hogy mi is a svindli"
VIII. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
50 éves osztálytalálkozó
Hírek, események
Rendőrségi hírek
Terjed a megtérés
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Zöld levél
25 éve működik a sporthorgász-iskola
Az eltűnt idő nyomában
Impresszum

Világszínvonalon is megállják a helyüket

    A New Ada Dance táncklub az idén jogot szerzett a Lengyelországban megtartott táncvilág-bajnokságra, ahova nehezen bár, de sikerült eljutniuk. Szereplésükkel megmutatták, hogy ilyen magas színvonalon is megállják a helyüket.


Ez a csoportkép lengyelországi emlék

    A világbajnokságon való részvételről, az előkészületekről Orovec Béla, a táncklub elnöke, koreográfusa adott bővebb információt.
    – Az említett világbajnokságra a Vajdasági Művelődési Szövetségen keresztül jutottunk ki. Előzőleg ugyanis megszervezte az országos bajnokságot, ami valójában selejtező volt az VB-re való kijutásra. Erre a bajnokságra ebben az évben Adán került sor, ahol 28 kategóriában szereztünk részvételi jogot a meglévő 32 kategóriából. Hatalmas siker volt ez számunkra, ugyanakkor azonban gond is, mivel mi is anyagi nehézségekkel küzdünk. Mivel éppen májusban volt a világbajnokság, amikor a szülőknek talán a legtöbb kiadásuk van a gyerekeikre (bérmálkozás, első áldozás, ballagás stb.), féltünk, hogy a pénzhiány miatt nem vehetünk részt ezen a rangos versenyen. Ám a szülők mégis támogattak bennünket, kaptunk pénzt a helyi közösségektől is, segített néhány egyéni vállalkozó, így aztán szerény keretek között, elutazhattunk Lengyelországba, igaz csak fele annyian, mint amennyien a helyezések alapján mehettünk volna.
    – Mivel körülbelül száz táncosra volt elkészítve a koreográfia, most felére csökkentve a létszámot, át kellett írni a koreográfiát, újra begyakorolni, és ez rengeteg munkát és főleg kitartást igényelt. De vállaltuk, és megtettünk mindent a siker érdekében, mert nemcsak Adát, hanem Vajdaságot, Szerbiát is mi képviseltük. A világbajnokság különben Lodz-ban került megrendezésre május 21-én és 22-én. A megnyitó ünnepség pedig külön élmény volt számunkra, ugyanis kezdeményeztem, hogy a latin és más egyéb táncok mellé a klasszikus táncokat (tangó, keringő, angolkeringő stb.) nyilvánítsa versenytánccá a világszövetség. Javaslatomat a nemzetközi szövetség elfogadta, azzal, hogy akkor a világbajnoki megnyitón mutassuk be, adjunk ízelítőt ezekből a táncokból. Mondhatom, rendkívül látványos volt a produkciónk, jól sikerült a bemutató, és ezek után beiktatják a versenybe mint bár-tánc show-t.
    – Különben 44 gyerek indult a versenyen, a 28 kategória közül 20-ban versenyezhettünk. Ebből 2 ezüstérmet szereztünk, 3 harmadik helyet, 5 ötödik és 2 hatodik helyet tudunk magunkénak a mintegy 2000 versenyző közül, akik 11 országból érkeztek a világbajnokságra.

Vastag J.

juni 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Vesti iz lokalne samouprave
Obiman sednični materijal SO u maju
Vesti iz policije
Samoubistva na području Severobanatskog okruga
Saopštenje
Aktivnosti sindikata
Mladi pišu
Sport
Impresum


Design by VA