Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. február

Címoldal
Másképp gondolkodók
Községi események
Szép vers mára
Háztűznézőben Akasztón
Sokrétű tevékenység az adai Vöröskeresztben
Sokat ígérő kezdeményezés
Új fényben az Állatorvosi Állomás
Egy viszontagságos téli tiszai átkelés
Idő, idő, időjárás!
Parkrablás és rombolás adai módra
Az adai egyházközségek története
Sikeres évet zárt a Vadvirág
Magyar Szó - Különkiadás
Ahova mindig jó belépni
Szeretnénk egy kicsit megmozgatni a nagycsaládosokat
Az időskorúak gyógykezelésének általános jellemzői
A népzene minden zene alapja
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
Isten veled, Gyurka!
Címeres nemeslevelek - X.
Sport
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

SOKAT ÍGÉRŐ KEZDEMÉNYEZÉS

    Az adai Vállalkozók Általános Egyesületének szervezésében 2008 december 13-án, a Park-szálló nagytermében két vendégelőadó tartott hasznos és figyelemre méltó előadást. A főként vállalkozóknak szánt szemináriumon Juhász Tibor, a közgyűlés elnöke üdvözölte az egybegyűlteket és röviden ismertette a szervezet céljait. Kihangsúlyozta, hogy a megújult adai Vállalkozók Általános Egyesülete nem csak a már meglévő cégekkel kíván együttműködni, hanem szívesen veszi azon személyek jelentkezését is, akik még csak tervezik, hogy a jövőben vállalkozni kívánnak és tájékoztatást, segítséget szeretnének kérni ezzel kapcsolatban.
    Miklós Zoltán, az egyesület elnöke, arra hívta fel a figyelmet, hogy ha minél nagyobb létszámú tagsággal működik együtt a szervezet, annál hatékonyabban és sikeresebben tudja teljesíteni feladatát. Ez a szeminárium is e célból jött létre, hiszen olyan témakört dolgozott fel, amely a vállalkozások mindennapjait érinti.
    Dr. Sepsey Csaba, a szabadkai Valcoop Vállalkozásfejlesztési Központ igazgatójának rendkívül hasznos beszámolója a vissza nem térítendő támogatásokról szólt, külön kiemelve a vissza nem térítendő kamattámogatásokat.
    – A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben ez minden vállalkozás számára hatalmas segítség lehet, csak élni kell vele és igénybe venni a lehetőséget – mondta dr. Sepsey, aki a magyarországi Corvinus Zrt-vel közösen számos nyertes pályázatot menedzselt.
    A szeminárium második felében a magyarországi Kelkó Tamás, a Humanselect Kft tulajdonosa, ismert humánerőforrás-menedzser tartott kimerítő előadást. A kiváló marketingszakember rávilágított azokra a lehetséges hibákra, amelyeket a munkaadók- illetve a munkavállalók elkövethetnek az együttműködés során.
    – Az eredményes és produktív munkakapcsolat MINDKÉT fél részéről egyaránt megköveteli a szabályok betartását, legyen az csak néhány, vagy több száz munkást foglalkoztató vállalkozás – emelte ki Kelkó Tamás.
    A jó hangulatban telt szeminárium végén a megjelentek jelezték, hogy minél több hasonló összejövetelen szeretnének részt venni. Az adai Vállalkozók Egyesülete örömmel tesz eleget ennek a felkérésnek és kéri a vállalkozókat, hogy jelezzék a szervezet felé együttműködési szándékukat.

Vass Szilveszter,
az egyesület alelnöke

februar 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Kratka istorija Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Adi
Humanitarna akcija
Molski dobošar
U koštac sa krizom
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA