Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. február

Címoldal
Másképp gondolkodók
Községi események
Szép vers mára
Háztűznézőben Akasztón
Sokrétű tevékenység az adai Vöröskeresztben
Sokat ígérő kezdeményezés
Új fényben az Állatorvosi Állomás
Egy viszontagságos téli tiszai átkelés
Idő, idő, időjárás!
Parkrablás és rombolás adai módra
Az adai egyházközségek története
Sikeres évet zárt a Vadvirág
Magyar Szó - Különkiadás
Ahova mindig jó belépni
Szeretnénk egy kicsit megmozgatni a nagycsaládosokat
Az időskorúak gyógykezelésének általános jellemzői
A népzene minden zene alapja
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
Isten veled, Gyurka!
Címeres nemeslevelek - X.
Sport
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

HÍREK

ÉRTESÍTÉS

    Értesítjük Ada község polgárait, hogy az adai Képviselő-testület Folyamodvány- és Panaszügyi Bizottsága a hónap minden második csütörtökén 10-12 óráig a 22. számú irodában fogadja az önkormányzat munkájával kapcsolatos észrevételeket, panaszokat és javaslatokat.

Györe Béla, a KKT képviselője,
a Folyamodvány- és Panaszügyi Bizottság elnöke


Beharangozó
ÖRVENDJ NÉPEM KERESZTÉNY FESZTIVÁL

    Örömmel osztjuk meg a kedves olvasókkal azt a hírt, hogy idén újra megrendezésre fog kerülni Ada központjában a Vajdaságban egyedülálló keresztény fesztivál, mely az „Örvend népem!” nevet viseli. Pontos ideje 2009. június. 6. A program még szervezés alatt áll, de amit már előre tudunk, hogy több igényes keresztény könnyűzenei stílust képviselő zenekar fog koncertet adni. Tanúságtételeket hallhatunk arról, hogyan változott meg az emberek élete attól, hogy Istenre bízták magukat – sorsukat. A gyerekeknek az eddigiekhez hasonlóan külön programmal szeretnénk kedveskedni. A nap csúcspontja pedig a Szentmise lesz, melyet nagy örömünkre dr. Németh László nagybecskereki megyéspüspök mutat be az ott jelen levő papokkal együtt.
    Aki csak teheti, már most nézze úgy, hogy azon a napon szabad legyen, és jöjjünk össze mind többen együtt ünnepelni – örömteli nappá tenni június 6-át!
Egyúttal egy nagyszerű lehetőségre is felhívnám a figyelmüket!
    Az idén először szervezünk „Örvendj népem”-bálat, február 21-én a Vadvirág székházában. 500 dinárért lehet korlátozott számú belépőjegyet vásárolni, mely magába foglalja a vacsora költségeit és egy ital elfogyasztását. Élő zenével várjuk önöket! Bővebb információt Mándity Erzsébetnél lehet kapni ezen a telefonszámon: 0628803932

Lehocki Zsuzsanna


Szabad szemmel is látható lesza zöld fényű Lulin-üstökös

    Földközelbe kerül február 24-én a C/2007 N3 katalógusjelű Lulin-üstökös, amely az esztendő legfényesebb csóvás égi vándora lehet. Az üstökös zöld színű – mindez azoknak a gázoknak köszönhető, amelyek körülveszik, és amelyek akkora fénylő burát alkotnak, mint naprendszerünk legnagyobb bolygója, a Jupiter. A hónap első harmadában még a Librában (Mérleg) járó vándor február 10-én kerül át a Virgo (Szűz) csillagképbe, majd egyre gyorsuló mozgásának köszönhetően a hónap végére a Leót (Oroszlán) is átszeli. Ha szép idő köszönt ránk, 2009. február 24-én szabad szemmel is megpillanthatjuk. Ekkor a Napnál néhány órával előbb kel fel, és az égbolt déli felének felső harmadában érdemes keresni hajnal előtt. Sok szerencsét!

(A forrás az internet)


FELHÍVÁS A KÉZIMUNKÁZÓKHOZ

    Szombaton, február 28-án az adai I. Helyi Közösség nőaktívája és a Vajdasági Kézimunka Kedvelők Szövetsége egésznapos műhelymunkát szervez az I. Helyi Közösség termében. A résztvevőknek alkalmunk lesz elsajátítani a szalmakép- és a szalmatárgy-készítés technikájának alapjait, de horgolhatnak, hímezhetnek is, valamint az üvegfestés fortélyait is elsajátíthatják.
    A szervezők minden érdeklődőt és tanulni vágyót szeretettel várnak. Ebéd is igényelhető (disznótoros, 250 dinár). Érdeklődni az alábbi telefonszámokon lehet: 854-099 vagy mobil 064 242 85 91 (Tóth Piroskánál) és 851-703 (Krizsán Magdolnánál).


NYUGDÍJASAINK EMLÉKEZETES FELLÉPÉSE

Ada község Képviselő-testületének felkérésére a Nyugdíjasok Egyesületének együttese 2008. december 28-án fellépett az adai sátoros ünnepségen, és még meghívta a szabadkai nyugdíjasok énekkarát, valamint a nagykikindai nyugdíjasok tánccsoportját is. Velük együtt remek 3 órás műsort adtak, és a közönséget finom sós süteményekkel meg is vendégelték.


A SZENT SZÁVA BÁL TÁMOGATÓI

    A bált pénzadománnyal segítették:  Božica Barači szül. Šašin, Adai Kábeltelevízió, Adankó Nándor, Tóth Árpád, Horti György, Vajdasági Szövetkezetek Egyesülete, Sipex Ada, Ürményi Ferenc.
    A vacsora támogatói: Adai PARK-szálló, Ada község, Mlinprodukt ÉV, Standard KKV, Joki vágóhíd, Laguna vendéglő, Branko Gavrić, Đorđe Tanasić, Dragan Dragin, Milan Pribić, Varga Rudolf, Koós Dezső, Almádi Imre, Goran Dragin.
    A zene védnöke:  Manojlović kötöde.
    Nyomdai védnök: Anima Ada.
    A teremdíszítés védnöke: Elza ügynökség, tulajdonos: Almási Gabriella.
    Köszönet a Park-szálló személyzetének, a tombolaáru­soknak és a műsorvezetőnek

februar 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Kratka istorija Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Adi
Humanitarna akcija
Molski dobošar
U koštac sa krizom
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA