Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. február

Címoldal
Másképp gondolkodók
Községi események
Szép vers mára
Háztűznézőben Akasztón
Sokrétű tevékenység az adai Vöröskeresztben
Sokat ígérő kezdeményezés
Új fényben az Állatorvosi Állomás
Egy viszontagságos téli tiszai átkelés
Idő, idő, időjárás!
Parkrablás és rombolás adai módra
Az adai egyházközségek története
Sikeres évet zárt a Vadvirág
Magyar Szó - Különkiadás
Ahova mindig jó belépni
Szeretnénk egy kicsit megmozgatni a nagycsaládosokat
Az időskorúak gyógykezelésének általános jellemzői
A népzene minden zene alapja
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
Isten veled, Gyurka!
Címeres nemeslevelek - X.
Sport
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. Ismeretlen tettes január 3-án behatolt R.Sz.D. moholi lakos házába, és magával vitt 200 eurót. A lopás alapos gyanújával bűnvádi feljelentés készült ismeretlen tettes ellen.
    - Január 26-án az éjjeli órákban ismeretlen tettes kiszerelte és magával vitte a szeméttelepen használt munkagép akkumulátorát. A károsult a Standard kommunális közvállalat.
    - A rendőrség elfogta azt a személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy január 10. és 17. között a törökfalui V. Zsolt hálószobájának éjjeliszekrényéből ellopott 1500 eurót és 100 ezer dinárt. A tettes nem más, mint a kevi (Zenta község) illetőségű B. Krisztián (1980). Bűnvádi feljelentés készül ellene azzal az alapos gyanúval, hogy lopás bűntettét követte el.
    Baseball-ütő mint gyilkos fegyver
    Előzmények. Ez év január 27-én a csókai rendőrállomáson bejelentést tettek Zoran Rakičević (1980) szanádi lakos eltűnéséről. A bejelentést követően a rendőrség széleskörű és átfogó nyomozásba kezdett. Az eredmény nem maradt el, ugyanis február 1-én éjfél körül Zentán, az Emlékiskola közelében parkolt kikindai rendszámú Z-1300-as személygépkocsi csomagtartójában egy holttestet találtak. Az azonosítás után megállapították, hogy a megtalált holttest Zoran Rakičevićé. Ezután a rendőrség nyomozásba kezdett a gyilkosság elkövetőjének felderítése céljából. Gyors és eredményes munka után őrizetbe vette M. Predrag (1979) és T. Roland (1976) zentai lakosokat, azzal az alapos gyanúval, hogy kegyetlen és alattomos módon meggyilkolták Zoran Rakičević szanádi lakost.
    Az esemény leírása. Január 26-án a feljelentett M. Predrag saját családi házában Zentán, egy baseball-ütővel úgy fejbe vágta Zoran Rakičevićet, hogy a helyszínen meghalt. Ezután az élettelen testet az éjszaka folyamán berakta az udvarában parkolt előbb említett személygépkocsi csomagtartójába. Azzal a szándékkal, hogy eltűntesse a tárgyi bizonyítékokat, amiért a Büntető törvénykönyv 114. szakasza értelmében felelnie kell, megkérte édesapját, M. Ljubomirt, hogy hajtsa ki az udvarából az autót és szabaduljon meg a holttesttől. Az édesapa kihajtotta ugyan a gépkocsit Predrag udvarából, de nem teljesítette fia kérését, hanem az autót a holttesttel együtt az Emlékiskola közelében leparkolta, ott azután a rendőrök rátaláltak. Ugyanakkor Predrag megkérte T. Rolandot, hogy rejtse el a baseball-ütőt, amivel agyonütötte Rakičevićet, valamint az elhunyt mobiltelefonját. T. Roland teljesítette a kérését, ezzel pedig bűnrészessé vált a gyilkosságban, amiért a Büntető törvénykönyv 333. szakasza értelmében felelnie kell.
    Közlekedésbiztonság. Január folyamán két nagyobb forgalmi balesetet regisztrált a rendőrség községünk területén. Személyi sérülés nem történt, csupán anyagi kár keletkezett, több mint 30.000 dinár értékben. Viszont:
Egy nap alatt két autószerencsétlenségben 16 sérült! Január 24-én délelőtt a Magyarkanizsa és Zenta közötti úton ütközött két személygépkocsi (NS és SO rendszámtáblákkal), ekkor két személy súlyos testi sérülést szenvedett, 8 pedig könnyebben sérült meg. Ugyanaznap Kikindán az esti órákban összeütközött két személygépkocsi, aminek következtében hatan könnyebb sérülést szenvedtek.
    Kábítószer. Január folyamán néhány adai és törökfalui lakos családi házában olyan növényi eredetű masszát találtak, amely arra enged következtetni, hogy marihuána kábítószerről van szó.
    - Január 13-án Törökfalun, D. Attila (1984) házában mintegy 550 gramm növényi eredetű masszát talált és kobozott el a rendőrség, amelyről feltételezhető, hogy marihuána.
    - Adán január 23-án Sz. Zoltán (1978) családi házában marihuána termesztésére és a drog előállítására alkalmas laboratóriumot talált a rendőrség (nátrium-lámpák, 17 db. 10 literes PVC kanna, melyekben humuszba ültetett indiai kender volt, továbbá megfelelő öntözőrendszert, különféle hormon-anyagokat a növények erőteljesebb fejlődésére). Ugyanakkor a gyanúsítottnál 430 gramm növényi masszát találtak, amelyről feltételezhető, hogy marihuána, valamint ugyanennek a növénynek 3,5 gramm súlyú magját. A megnevezettek ellen megindult a megfelelő bűnvádi eljárás.
    Közrend és közbiztonság. Januárban mindössze két komolyabb szabálysértés miatt tett feljelentést a rendőrség. Január 31-én az UNO szórakozóhelyen T. S. rendbontást idézett elő, ezért szabálysértési feljelentés készült ellene. Ugyanaznap, az éjjeli órákban a forgalmat ellenőrző rendőrök T. K. személygépkocsijában egy 30 cm. hosszú tőrt találtak. Mivel ez már fegyvernek számít, és a megnevezettnek nem volt rá tartási engedélye, szabálysértési feljelentést tett a rendőrség.

    Helyreigazítás: A Körkép 116. számában a Rendőrségi hírek rovatban, a bűntények leírásának hatodik bekezdésében a verekedés NEM a Flamingó kávézóban történt, hanem a Becsei út nevű utcában. Az érintettől elnézés kérünk!

februar 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Kratka istorija Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Adi
Humanitarna akcija
Molski dobošar
U koštac sa krizom
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA