Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. február

Címoldal
Másképp gondolkodók
Községi események
Szép vers mára
Háztűznézőben Akasztón
Sokrétű tevékenység az adai Vöröskeresztben
Sokat ígérő kezdeményezés
Új fényben az Állatorvosi Állomás
Egy viszontagságos téli tiszai átkelés
Idő, idő, időjárás!
Parkrablás és rombolás adai módra
Az adai egyházközségek története
Sikeres évet zárt a Vadvirág
Magyar Szó - Különkiadás
Ahova mindig jó belépni
Szeretnénk egy kicsit megmozgatni a nagycsaládosokat
Az időskorúak gyógykezelésének általános jellemzői
A népzene minden zene alapja
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
Isten veled, Gyurka!
Címeres nemeslevelek - X.
Sport
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela - Nepoznati izvršioc dana 3. januara ušao je u porodičnu kuću R.S.D. u Molu odakle je odneo sa sobom 200 evra. Policija je podnela kriv. prijavu protiv NN izvršioca zbog osnovane sumnje da je izvršio kriv. delo krađe.
    - 26. januara u noćnim časovima na smetlištu u Adi, nepoznati izvršioc je izvadio iz radne mašine akumulator i odneo ga sa sobom. Oštećena firma je JKP Standard.
    - Podneta je kriv. prijava protiv Kristijana  B. iz Kevija (opšt. Senta) zbog osnovane sumnje da je izvršio kriv. delo krađe na štetu Žolta V. iz Utrina, koji je iz noćnog ormara spavaće sobe otuđio 1500 evra i 100 hiljada dinara.
    Usmrtio prijatelja sa bejzbol palicom. Policijskoj stanici u Čoki 27. januara prijavljen je nestanak sada pokojnog Rakičević Zorana (1980). Dana 1. februara oko ponoći policijski službenici u Senti, posle intenzivne potrage za nestalim licem, pronašli su beživotno telo nepoznatog muškarca u Senti u blizini „Spomen škole“ u gepeku parkiranog putničkog vozila, kikindskih registarskih oznaka „Zastava 1500“ koji je kasnije identifikovan kao nestali Zoran Rakičević.
    Opis dela: Posle kraće verbalne rasprave, 26. januara Predrag M. je u svojoj porodičnoj kući u Senti, bejzbol palicom naneo Zoranu Rakičeviću tešku povredu po glavi od koje je on preminuo. Beživotno telo Predrag M. je u toku noći sakrio u gepek gore navedenog vozila koje je bilo parkirano u dvorištu njegove kuće. Da bi prikrio izvršenje krivičnog dela, zamolio je oca, Ljubomira M. da odveze auto iz njegovog dvorišta i da se „oslobodi“ leša. U toku prepodnevnih časova Ljubomir M. je odvezao vozilo iz dvorišta kuće Predraga, ali nije ispunio zahtev svoga sina u potpunosti, već je vozilo sa telom pokojnika ostavio na mestu gde su ga pronašli policijski službenici. Takođe, istoga dana Predrag  je zamolio i Rolanda T. da sakrije bejzbol palicu kojom je počinio kriv. delo i mobilni telefon pokojnog Rakičevića, što je Roland T. i učinio, čime je počinio kriv. delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.
    Brzom i efikasnom akcijom policije pronađeni su i zadržani Predrag M. (1979) i Roland T. (1976) obojica iz Sente, za koje se osnovana sumnja da su na svirep i podmukao način lišili života pokojnog Zorana Rakičevića iz Sanada, opština Čoka.
    Droga. U toku proteklog perioda u porodičnim kućama dvoje lica iz Utrina i Ade pronađena je i privremeno oduzeta biljna masa za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana.
    - Na Utrinama 13. januara u kući Atile D. pronađeno je i privremeno oduzeto 550 grama biljne mase za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana.
    - U Adi 23. januara u kući Zoltana S, pronađena je opremljena laboratorija za proizvodnju opojne droge marihuane (natrijumske lampe, 17 PVC kanti od 10 litara u kojima se nalazila indijska konoplja sa humusnim zemljištem i sistemnom za zalivanje, hormonska sredstva za poboljšanje rasta korena biljaka i sl.). Takođe od imenovanog je oduzeto 420 grama biljne mase za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana i 3,5 grama semenki ove biljke.
    Protiv prijavljenih lica policija će podneti odgovarajuće krivične prijave.
    Bezbednost saobraćaja. U toku januara registrovano je dve ozbiljnije saobraćajne nezgode, u kojima povređenih nije bilo, a materijalna šteta ceni se na preko 30.000 dinara. Ali zato: za jedan dan u dve nezgode 16 lakše i dvoje teže povređenih!  Dana 24. januara na putu između Kanjiže i Sente sudarila su se dva putnička vozila (reg. oznake NS i SO), u kojoj nezgodi dva lica su zadobila teške telesne povrede, a osmoro lake povrede. Istoga dana u Kikindi dogodila se saobraćajna nezgoda između dva putnička vozila u kojoj je 6 lica lakše povređeno.
    Javni red i mir. A januaru podnete su svega dve prekršajne prijave: jedna zbog izazivanja nereda na javnom mestu, kada se T. S. iz Ade u ugostiteljskom objektu UNO  nepristojno ponašao. Druga prijava se odnosi na oblast oružja. Naime, 31 januara u noćnim časovima prilikom redovne kontrole saobraćaja, policija je u putničkim kolima T. K. iz Sente, pronašla bodež sa sečivom od 30 cm, za koje prijavljeni nije imao dozvolu za držanje i time je počinio prekršaj iz Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja.

februar 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Kratka istorija Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Adi
Humanitarna akcija
Molski dobošar
U koštac sa krizom
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA