Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. szeptember

Címoldal
Soha nem késõ
Megérkezett a gáz Moholra
Munkaerõ-átképzés
Újabb lépés a fejlõdés felé
Szeressük egymást, gyerekek!
Profitorientált gazda
Kékkeresztes fiatalok Norvégiában
Adára és Moholra látogatott a Karaðorðeviæ házaspár
Egyre több Ifixes program
Hódít a gitár és a fuvola
A Második Helyi Közösség utat aszfaltozott
Aranykapu-vásár, esõvel
Református istentisztelet Adán
Hírek
Rendõrségi hírek
Nyelvi figyelõ
Zöld levél
Fiatalok tollából
Olvasóink tollából
Télen-nyáron: uborka
UEFA-focisuli Adán és Óbecsén
Ha nyerhet, õ nyer
Péter Pán, a pálya ördöge
A Mlinproduktból Zion-City lett
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendõrségi hírek 92

    Bûnözés. Augusztusban több bûncselekmény is történt községünk területén, melyek közül ezúttal a kisebb értékû lopás dominált: ugyanis 12 esetben érkezett bejelentés a polgárok részérõl – ebbõl is legtöbb a mobiltelefonok lopására vonatkozik. A hónap folyamán 6 ilyen típusú lopást jelentettek be, ebbõl 5 eset a medencéknél történt. Úgy tûnik, a tolvajok nagy érzékkel használták a fürdõzõk figyelmetlenségét, mert csak egy telefon tûnt el a lakásból. Ugyanakkor egy súlyos lopás is volt, amikor a tettes nagyobb értékû faragott asztal és székeket vitt magával.
    Bûnvádi feljelentést tett a rendõrség P. M. adai lakos ellen családon belüli erõszak elkövetésének alapos gyanúja miatt. Az illetõ ugyanis augusztus 6-án az udvarában a reggeli órákba vasvillával elõbb az unokájára támadt, és a jobb vállán megsértette, majd a saját fiára, õt pedig hasba szúrta. Szerencsére a sérülések nem voltak súlyosak, így egyik károsult sem volt életveszélyben.
    Úgyszintén bûnvádi feljelentés készült U. M. moholi lakos ellen azzal az alapos gyanúval, hogy szándékosan akadályozta a hivatali személyt munkájának végzése közben.
    Közrend és közbiztonság. A közrend és közbiztonság állapota a múlt hónapban nem volt különösebben veszélyeztetve. Mindössze 5 nagyobb kihágásban lépett közbe a rendõrség, és tett szabálysértési feljelentést az elkövetõk ellen. Ezek a kihágások mind nyilvános helyen történõ verekedésekre vonatkoznak (a moholi Shogi, az adai Cariacci elõtt, az utcán, sõt még a töltésen is).
    Közlekedés. A múlt hónapban 7 forgalmi baleset történt, melyek közül egyik halálos áldozatot követelt. Augusztus 20-án az Ada—moholi új úton, gyorshajtás következtében letért a gépkocsi az úttestrõl, felborult, jó néhányat „bukfencezett” a levegõben, és ennek következtében a vezetõ, J. M. belehalt a kapott sérülésekbe, míg a mellette ülõ utastársa megúszta könnyebb testi sérüléssel. Az autón totális kár keletkezett, 200.000 dinárra becsülik. A többi baleset fõleg figyelmetlenség következtében fordult elõ, amikor két esetben is gépkocsi és kerékpár, egy esetben pedig két gépkocsi ütközött. A teljes anyagi kár 240.000 dinár.
    Augusztus 4-én a forgalom ellenõrzése közben a rendõrség ideiglenesen, igazolás hátrahagyásával elkobozta B. K. moholi lakos gépkocsiját azzal az alapos gyanúval, hogy az alvázszám hamisított. A vizsgálat folyamatban van.

septembar 2005.

Naslovna strana
Bračni par Karađorđević u poseti Adi i Molu
Osnovana zanatska zadruga u Molu
Molski Dobošar
Vesti iz policije
Plivanje
Impresum


Design by VA