Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. szeptember

Cmoldal
Soha nem ks
Megrkezett a gz Moholra
Munkaer-tkpzs
jabb lps a fejlds fel
Szeressk egymst, gyerekek!
Profitorientlt gazda
Kkkeresztes fiatalok Norvgiban
Adra s Moholra ltogatott a Karaorevi hzaspr
Egyre tbb Ifixes program
Hdt a gitr s a fuvola
A Msodik Helyi Kzssg utat aszfaltozott
Aranykapu-vsr, esvel
Reformtus istentisztelet Adn
Hrek
Rendrsgi hrek
Nyelvi figyel
Zld levl
Fiatalok tollbl
Olvasink tollbl
Tlen-nyron: uborka
UEFA-focisuli Adn s becsn
Ha nyerhet, nyer
Pter Pn, a plya rdge
A Mlinproduktbl Zion-City lett
rnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Egyre tbb Ifixes program

    Az Ifix Ifjsgi Szervezet az utbbi idben sokat hallat magrl. Tagjai mind a sport, mind a kultra s a mvelds terletn megfelel programokat igyekeznek szervezni a fiatalok szmra.
    Augusztusban rendeztk meg elszr az Ifix Summer Days elnevezs, hrom rszbl ll rendezvnysorozatukat, amelynek megnyitjt a Ki mit zenl? tehetsgkutat rock-fesztivlt augusztus 10-n tartottk. Ngy egyttes, a No Safety (Bata Tams - basszusgitr, nek, Anitics Norbert - gitr, nek, Gombos Ferenc - dob), a Heritage (Fehr Norbert szlgitr, Dukai Balzs ritmusgitr, Krmci Norbert nek, Pea Kneevi basszusgitr, Csabai Zsolt dob), a Grimasz ( Annus Attila dob, Aranyos Attila basszusgitr, vokl, Lakatos Zoltn gitr, nek) s a Dgvsz (Biszk Lilla basszusgitr, Vzsonyi Gbor dob, Szab Tams gitr) mutatta be zenei tudst s felkszltsgt. Az ttag zsri: rmnyi Ferenc polgrmester, Duanka Vuurovi, a Standard Kommunlis Kzvllalat igazgatja, Barna Kolozsi Valria, a Szarvas Gbor Knyvtr igazgatja, Mris Endre, a Kpes Ifjsg fszerkesztje, az jvidki s az Adai Rdi ifjsgi msornak szerkesztje s Nataa Gavri, az adai Mszaki Iskola tanra kzlk vlasztotta ki azt az egyttest, amely a kzzls szmra a legelfogadhatbb, legharmonikusabb zent jtssza. A brlbizottsg dntse rtelmben az legjobbnak jr ajndkcsomagot a Grimasz nev formci vehette t.

    Augusztus 18-a estje az elektronikus zene jegyben telt, ugyanis ekkor tartottk az Adapardt. A futballplyn hazai s klfldi dj-k mutatkoztak be. Ott volt a zentai Bali diszk sztrja, Cory-B, az adai Vargas, de Hdmezvsrhelyrl, Budapestrl, Topolyrl, Zentrl s Kanizsrl is rkeztek lemezlovasok. Az es sajnos sok fiatal kedvt szegte, de gy is mintegy 700-800 ember lvezte hajnalig a kt sznpad techno s progresszv zenjt.
    Az Ifix Summer Days rendezvnysorozatnak harmadik esemnye a Streetball 2005 mg most is tart, a kt korosztly 3-3 csapata, a plya feljtsa miatt mg nem jtszhatta le a dnt mrkzseket. A versenyt kt korcsoport, az ltalnos iskolsok s a 15 vnl idsebb fiatalok szmra hirdettk meg. Az els kategriban a Puma, az Adidas team s a Partizan, a msodikban pedig a G- Unit, az Ifix s a Tajfuni mrkzhetett meg egymssal.
    Krtvlyesi Tcin, a szervezet elnke elmondta, hogy az Ifix igyekszik tevkenysgt minl soksznbb tenni, a tudomnyok irnt rdekld fiatalok szmra a Poligon civil szervezettel egyttmkdve szervezik meg szeptember utols pntekn az rdgi jtkok cm termszettudomnyos ismeretterjeszt eladst.
    Az Ifix a belgrdi Graanska Inicijativa (Polgri Kezdemnyezs) civil szervezettel is felvette a kapcsolatot, ez az a csoportosuls, amely mr tbb vajdasgi vrosban tartott kpzst a fiatalok szmra. Cljuk, hogy ngy htvgs foglalkozs sorn jtkosan, dinamikus fiatal eladk segtsgvel, rdekes csoportmunkk rvn ismertessk meg a fiatalokkal a trsadalom, a mdia s a civil szervezetek mkdsi szablyait, s ez ltal a program ltal serkentsk a fiatalokat arra, hogy minl tbbet tegyenek krnyezetkrt s a krlttk l emberekrt. A Legyl Polgr! nevet visel kpzs els htvgje oktber 7-n s 8-n lesz. Az els krben huszont 17 s 28 v kztti fiatal vehet rszt a programban. Az rdekldk bvebb informcikat s jelentkezlapokat kaphatnak az Ifix irodjban oktber 2-ig mindennap 18 s 21 ra kztt, vagy keressk a 063-8-121-192-es telefonszmon Krtvlyesi Tcint. A szervezk krik, hogy elssorban olyan fiatalok jelentkezzenek, akik mind a ngy htvgn tevkeny rsztvevi lennnek a kpzsnek. A foglalkozsok szerb nyelven folynak majd, de ha szksges, biztostjk a fordtst, s az utazk szmra az tikltsget is megtrtik.

Krizsn Mnika

septembar 2005.

Naslovna strana
Bračni par Karađorđević u poseti Adi i Molu
Osnovana zanatska zadruga u Molu
Molski Dobošar
Vesti iz policije
Plivanje
Impresum


Design by VA