Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. szeptember

Címoldal
Soha nem késõ
Megérkezett a gáz Moholra
Munkaerõ-átképzés
Újabb lépés a fejlõdés felé
Szeressük egymást, gyerekek!
Profitorientált gazda
Kékkeresztes fiatalok Norvégiában
Adára és Moholra látogatott a Karaðorðeviæ házaspár
Egyre több Ifixes program
Hódít a gitár és a fuvola
A Második Helyi Közösség utat aszfaltozott
Aranykapu-vásár, esõvel
Református istentisztelet Adán
Hírek
Rendõrségi hírek
Nyelvi figyelõ
Zöld levél
Fiatalok tollából
Olvasóink tollából
Télen-nyáron: uborka
UEFA-focisuli Adán és Óbecsén
Ha nyerhet, õ nyer
Péter Pán, a pálya ördöge
A Mlinproduktból Zion-City lett
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Szerencsébõl jeles
HA NYERHET, Õ NYER

    JOE FISCHER neve angol, állampolgársága amerikai és mégis vajdasági magyar. Tény és való, hogy ebbõl a néhány bevezetõ mondatból senki sem sejtené, hogy jelen pillanatban egy szerencsés férfirõl van szó, aki az idei lóversenyen megnyerte tombolán a csikót.
    - Szerencsés csillag alatt születtem - kezdi a bemutatkozást kissé tört magyarsággal a külsõségekben teljesen hétköznapi ember. Apám magyar származású lévén egy vajdasági lánnyal kötött házasságot, akit azonnal magával vitt Michigenbe, és ott születtem én 1976-ban, majd a késõbbiekben kaptam még két kistestvért. Éltünk és dolgoztunk, mint a többi halandó, csak annyi eltéréssel, hogy mi talán szerencsésebbek és vidámabbak voltunk a nagy átlagnál. Apám egyszer autót nyert, én írországi nyaralást, kerékpárt és még számtalan sok kisebb-nagyobb ajándékot. Az egész családomnak különösen fejlett a hetedik érzéke, vonzzuk a szerencsét. – mesélte lelkesen, miközben nyomatékul egy névjegykártyát nyomott a kezembe.

    Elmondta, hogy a középiskola, majd a történelmi és politikai tanszék befejezése után most azzal foglalkozik, ami tulajdonképpen a családjától örökölt hobbija is: a Michigen-i szerencsejáték társaság menedzsere.
    - Akkor így nem is volt nehéz megnyerni a csikót? – kérdeztem tõle némi csipkelõdéssel.
    - Persze, hogy nem! – válaszol komolyan, - ha nem hiszed, kérdezz meg bárkit, akivel csak beszéltem, mindenkinek mondtam, hogy a 1011-es szám lesz a nyerõ! – mutatta meg a szelvényt és tovább gyõzögetett, hogy ne legyek hitetlen, hiszen õ vonzza a szerencsét. Elmesélte, hogy legnagyobb sajnálatára õ az effajta képességeit otthon a cégnél nem gyakorolhatja, hiszen ez alkalmazottként tiltva van.
    - Hallottam, amikor a mûsorvezetõ sorolta a számokat: jedan, nula, jedan, jedan – folytatta a történetet Joe, - és mivel tudok tízig számolni szerb nyelven én is megértettem, rögtön futottam a kamerámért, és közben már küldtem a sógoromat, vigye a szelvényt és fogja a lovat!
    Történetünk sikerembere sajnos nem viheti magával a kétéves ügetõ pejt hazájába, Michigenbe, de a róla készült képeket, képsorokat mindenképpen szeretné megosztani barátaival. Beszélgetésünk végén még viccelõdve hozzám fordul, és most õ kérdez:
    - Tudod mit jelent az én nevem, Joe Fischer? Tudsz angolul? – és választ nem várva, nevetve közli: - Halász József! Ismerõs ugye?
    Mosolyogva gratulálok sikeréhez, majd meginvitálom a 2006-os hagyományos augusztusi lóversenyre, ezt tisztelettel el is fogadja, és kikísér.
    Elbúcsúzunk, és én csak arra tudok gondolni, hogy napjainkban egy üzleti és személyes sikereivel elégedett embert találni egyet jelent a mesebeli fehér hollóval, de megnyugvással tölt el, hogy kivételek, kivételes helyzetek és személyiségek azonban mindig voltak, vannak és lesznek.

Sáfrány Ágnes

septembar 2005.

Naslovna strana
Bračni par Karađorđević u poseti Adi i Molu
Osnovana zanatska zadruga u Molu
Molski Dobošar
Vesti iz policije
Plivanje
Impresum


Design by VA