Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. szeptember

Cmoldal
Soha nem ks
Megrkezett a gz Moholra
Munkaer-tkpzs
jabb lps a fejlds fel
Szeressk egymst, gyerekek!
Profitorientlt gazda
Kkkeresztes fiatalok Norvgiban
Adra s Moholra ltogatott a Karaorevi hzaspr
Egyre tbb Ifixes program
Hdt a gitr s a fuvola
A Msodik Helyi Kzssg utat aszfaltozott
Aranykapu-vsr, esvel
Reformtus istentisztelet Adn
Hrek
Rendrsgi hrek
Nyelvi figyel
Zld levl
Fiatalok tollbl
Olvasink tollbl
Tlen-nyron: uborka
UEFA-focisuli Adn s becsn
Ha nyerhet, nyer
Pter Pn, a plya rdge
A Mlinproduktbl Zion-City lett
rnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Szerencsbl jeles
HA NYERHET, NYER

    JOE FISCHER neve angol, llampolgrsga amerikai s mgis vajdasgi magyar. Tny s val, hogy ebbl a nhny bevezet mondatbl senki sem sejten, hogy jelen pillanatban egy szerencss frfirl van sz, aki az idei lversenyen megnyerte tomboln a csikt.
    - Szerencss csillag alatt szlettem - kezdi a bemutatkozst kiss trt magyarsggal a klssgekben teljesen htkznapi ember. Apm magyar szrmazs lvn egy vajdasgi lnnyal kttt hzassgot, akit azonnal magval vitt Michigenbe, s ott szlettem n 1976-ban, majd a ksbbiekben kaptam mg kt kistestvrt. ltnk s dolgoztunk, mint a tbbi haland, csak annyi eltrssel, hogy mi taln szerencssebbek s vidmabbak voltunk a nagy tlagnl. Apm egyszer autt nyert, n rorszgi nyaralst, kerkprt s mg szmtalan sok kisebb-nagyobb ajndkot. Az egsz csaldomnak klnsen fejlett a hetedik rzke, vonzzuk a szerencst. meslte lelkesen, mikzben nyomatkul egy nvjegykrtyt nyomott a kezembe.

    Elmondta, hogy a kzpiskola, majd a trtnelmi s politikai tanszk befejezse utn most azzal foglalkozik, ami tulajdonkppen a csaldjtl rklt hobbija is: a Michigen-i szerencsejtk trsasg menedzsere.
    - Akkor gy nem is volt nehz megnyerni a csikt? krdeztem tle nmi csipkeldssel.
    - Persze, hogy nem! vlaszol komolyan, - ha nem hiszed, krdezz meg brkit, akivel csak beszltem, mindenkinek mondtam, hogy a 1011-es szm lesz a nyer! mutatta meg a szelvnyt s tovbb gyzgetett, hogy ne legyek hitetlen, hiszen vonzza a szerencst. Elmeslte, hogy legnagyobb sajnlatra az effajta kpessgeit otthon a cgnl nem gyakorolhatja, hiszen ez alkalmazottknt tiltva van.
    - Hallottam, amikor a msorvezet sorolta a szmokat: jedan, nula, jedan, jedan folytatta a trtnetet Joe, - s mivel tudok tzig szmolni szerb nyelven n is megrtettem, rgtn futottam a kamermrt, s kzben mr kldtem a sgoromat, vigye a szelvnyt s fogja a lovat!
    Trtnetnk sikerembere sajnos nem viheti magval a ktves get pejt hazjba, Michigenbe, de a rla kszlt kpeket, kpsorokat mindenkppen szeretn megosztani bartaival. Beszlgetsnk vgn mg vicceldve hozzm fordul, s most krdez:
    - Tudod mit jelent az n nevem, Joe Fischer? Tudsz angolul? s vlaszt nem vrva, nevetve kzli: - Halsz Jzsef! Ismers ugye?
    Mosolyogva gratullok sikerhez, majd meginvitlom a 2006-os hagyomnyos augusztusi lversenyre, ezt tisztelettel el is fogadja, s kiksr.
    Elbcszunk, s n csak arra tudok gondolni, hogy napjainkban egy zleti s szemlyes sikereivel elgedett embert tallni egyet jelent a mesebeli fehr hollval, de megnyugvssal tlt el, hogy kivtelek, kivteles helyzetek s szemlyisgek azonban mindig voltak, vannak s lesznek.

Sfrny gnes

septembar 2005.

Naslovna strana
Bračni par Karađorđević u poseti Adi i Molu
Osnovana zanatska zadruga u Molu
Molski Dobošar
Vesti iz policije
Plivanje
Impresum


Design by VA