Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. szeptember

Cmoldal
Soha nem ks
Megrkezett a gz Moholra
Munkaer-tkpzs
jabb lps a fejlds fel
Szeressk egymst, gyerekek!
Profitorientlt gazda
Kkkeresztes fiatalok Norvgiban
Adra s Moholra ltogatott a Karaorevi hzaspr
Egyre tbb Ifixes program
Hdt a gitr s a fuvola
A Msodik Helyi Kzssg utat aszfaltozott
Aranykapu-vsr, esvel
Reformtus istentisztelet Adn
Hrek
Rendrsgi hrek
Nyelvi figyel
Zld levl
Fiatalok tollbl
Olvasink tollbl
Tlen-nyron: uborka
UEFA-focisuli Adn s becsn
Ha nyerhet, nyer
Pter Pn, a plya rdge
A Mlinproduktbl Zion-City lett
rnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Adra s Moholra ltogatott a Karaorevi hzaspr

    A szegnysg visszaszortsa cljbl ltrehozott humanitrius irodt nyitott meg szeptember 9-n Adn Aleksandar Karaorevi herceg. Az orszgban ez az els ilyen jelleg iroda, melynek megnyitjn a herceg hangslyozta, hogy ebben a trsgben a demokratikus rtkrendet s az eurpai Szerbia vzija rvnyesl. Tbbek kztt megjegyezte, hogy a klfldi befektetk miatt is fontos a szegnysg mielbbi felszmolsa.

    Az nnepsgen a helyi nkormnyzat nevben rmnyi Ferenc kzsgi elnk ksznttte a tekintlyes vendgeket, tbbek kztt Aleksandar Karaorevi herceget s Katarina hercegnt, Vesna Piperski Tucakov munka- s szocilisgyi minisztert, a Kisebbsgi s Emberjogi minisztrium tancsadit, a kztrsasgi, a tartomnyi intzmnyek, a szomszdos kzsgek s a katolikus, illetve pravoszlv egyhz kpviselit, civil szervezetek kldttsgeit, valamint az egybegylteket. A kzsgi elnk hangslyozta, az nkormnyzat a kzssg fejldst s fejlesztst szorgalmazza, s konkrt intzkedsekkel igyekszik megoldani a leggetbb szocilis gondokat, gy a szegnysg krdst is. Ebben a civil szervezetek az nkormnyzat legfbb stratgiai partnerei. Egyike ezeknek a moholi Szivrvny civil szervezet, amely napkzi otthont nyitott a szegny sors gyermek szmra, fggetlenl a nemzeti s vallsi hovatartozstl. A szervezet kitn eredmnyeket rt el, ezrt kiszlestettk tevkenysgi krt, s megalaktottk szegnysg visszaszortsval foglalkoz kzsgi bizottsgot.

     A bizottsg elsdleges feladata a segtsgnyjts lesz, nemre, kora, fajra, nemzetisgi hovatartozsra, szocilis helyzetre, valamint politikai s vallsi nzetre val tekintet nlkl. Az adai nkormnyzat megtesz mindent, hogy segtsen a rszorulnkon kzlte rmnyi Ferenc.
    A bizottsg s a Szivrvny civil szervezet nevben Vesna Civri mondott beszdet, aki megjegyezte, hogy a szegnysg a gazdasgi s trsadalmi talakuls kvetkezmnye. Elmondta: a moholi szervezet t ve alakult, hogy az oktats keretein bell vods s kisiskols gyerekek felzrkztatsval kzdjn a szegnysg ellen.

    A megnyitt megelzen a vendgek rtl megtekintettk a moholi Novak Radoni ltalnos Iskolt, ahol a dikok rvid kultrmsorral kedveskedtek a vendgeknek. A Karaorevi hzaspr kzremkdsvel jelents, fleg ruhanembl, lbbelibl, lelmiszerbl, mosszerekbl s jtkokbl ll seglycsomagot rkezett Moholra a helyi rszorulknak. A hzaspr Adn elltogatott a helyi pravoszl v templomba, ahonnan fikeren majorett-ek s a Tisza Menti Fvszenekar ksretben hajtattak a vroshzra. A vroshza dsztermben megrendezett nnepsgen a moholi Sveti Sava egyhzi krus elnekelte a Boe pravda himnuszt, majd az becsei ido s a Vadvirg ME npi tncosai lptek fel. Az irodamegnyit utn Karaorevi hzaspr a helybeliek ksretben megtekintette az adai katolikus templomot.

csin

septembar 2005.

Naslovna strana
Bračni par Karađorđević u poseti Adi i Molu
Osnovana zanatska zadruga u Molu
Molski Dobošar
Vesti iz policije
Plivanje
Impresum


Design by VA