Kezdőoldal - Početna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztőség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matičaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

  2004. december

Címoldal
Bíznunk kell...
Karácsonyi gondolatok
Mennyből az angyal
A Községi Képviselő-testület üléséről
A korszerű közigazgatás elmélete és gyakorlata
A helyi média fontossága
Karácsonyi piros alma
A legmélyebb szakadékból is van kiút
Búcsú a fáktól
Akik szeretik a szépet
Látogatás az adai Egészségházban
A romák felzárkóztatása a cél
Tizennyolc év után újra Ada a MIRK házigazdája
A tenni akarás és a tolerancia jegyében
A boldogság
Karácsonyi hangulatban
Zentán tartották a III. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát
Az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör évi közgyűléséről
Babona az asztal körül
Jövőre gabonahiány várható!?
Magányosok klubja
A Községi Körkép az Országos Széchenyi Könyvtárban
Környezetvédelem - de miből?
Kötelező kutyaoltás Adán
Készülődnek a moholi ebtenyésztők
Nyelvi figyelő
LIV. Zöld levél
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Ötletek háziasszonyoknak a karácsonyi és a szilveszteri menühöz
Körképtől - Körképig
Községünk amatőr festői
A IX. munkásolimpia újvidéki bemutatójáról
Tarka oldal
Impresszum

Karácsonyi hangulatban
Ajándékvásárt tartottak az adai bölcsődében

    November 29-én, hétfőn este nyílt meg a második karácsonyi vásár a Csillagszeműek bölcsődében. Az ünnepélyes megnyitón az óvónők az adai Baraparti együttessel közösen megzenésített verseket adtak elő az ott összegyűlt legalább ötven látogatónak.
    Az elmúlt év decemberében szerveztek először ajándékvásárt az intézmény dolgozói, akkor a természetes anyagból készült ajándéktárgyak szépségére hívták fel a figyelmet, és a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó néphagyományok ápolására buzdították a látogatókat. Az óvónők szerint az idei vásár megszervezésénél a karácsonyi hangulat megteremtése volt a legfőbb cél. Ez sikerült, hiszen a gyermekmunkákkal és a természetes anyagokból készült karácsonyi díszekkel ékesített bölcsődei termek látványa az ünnep hangulatát idézi fel mindenkiben, és egyben az óvónők kreativitását és ügyességét is dicséri.

    Az idei karácsonyi ajándékvásárt a bölcsőde egyik termében rendezték be. A dísztárgyakat az óvónők készítették szabadidejükben, de az óvódások is közreműködtek megalkotásukban. A vásáron sokféle, természetes anyagból készült ajándéktárgy és kiegészítő látható illetve megvásárolható. Többek között: ajándéktasakok, kopogtatók, magvakkal díszített és különböző más technikával készített képek, batikolt papír, füveskönyv, koszorúk, mikuláscsizmák, gyöngyből fűzött karácsonyfadíszek, asztali díszek, festett gyertyatartók stb. A bölcsődei vásáron látható ajándéktárgyak egyszerűsége és nagyszerűsége talán azt az üzenetet is közvetíti számunkra - a karácsonyi hangulaton kívül -, hogy az ünnepre nem kell mindenáron drága ajándékot vásárolnunk: szeretteinket apróságokkal is megörvendeztethetjük, sőt akár saját kezűleg is elkészíthetjük ezeket a dísztárgyakat és kiegészítőket.
    A bölcsődei vásárnak nagy sikere van, és egyre népszerűbb nemcsak a helybeliek, hanem a környékbeliek között is. Az óvónők szerint az idei megnyitóra sokan ellátogattak, és a vásár első napja csodálatosan zárult.
Az ajándékvásár péntekig tartott nyitva, mindennap 14-től 17 óráig látogathatták az érdekelődők a Csillagszeműek bölcsödében.

Csin.

decembar 2004.

Naslovna strana
Eko pokret "Zeleno ostrvo - Zöld sziget"
Aktivnosti Sindikata
Mladi pišu
Vesti iz policije
Sa promocije IX Sportske olimpijade radnika Vojvodine u Novom Sadu, na SPENS-u
Impresum


Design by VA