Kezdőoldal - Početna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztőség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matičaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

  2004. december

Címoldal
Bíznunk kell...
Karácsonyi gondolatok
Mennyből az angyal
A Községi Képviselő-testület üléséről
A korszerű közigazgatás elmélete és gyakorlata
A helyi média fontossága
Karácsonyi piros alma
A legmélyebb szakadékból is van kiút
Búcsú a fáktól
Akik szeretik a szépet
Látogatás az adai Egészségházban
A romák felzárkóztatása a cél
Tizennyolc év után újra Ada a MIRK házigazdája
A tenni akarás és a tolerancia jegyében
A boldogság
Karácsonyi hangulatban
Zentán tartották a III. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát
Az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör évi közgyűléséről
Babona az asztal körül
Jövőre gabonahiány várható!?
Magányosok klubja
A Községi Körkép az Országos Széchenyi Könyvtárban
Környezetvédelem - de miből?
Kötelező kutyaoltás Adán
Készülődnek a moholi ebtenyésztők
Nyelvi figyelő
LIV. Zöld levél
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Ötletek háziasszonyoknak a karácsonyi és a szilveszteri menühöz
Körképtől - Körképig
Községünk amatőr festői
A IX. munkásolimpia újvidéki bemutatójáról
Tarka oldal
Impresszum

A Községi Körkép az Országos Széchényi Könyvtárban

    A nyár folyamán Juhász András, az Országos Széchényi Könyvtár Nemzetközi Cserekapcsolatok Osztályának vezetője levélben fordult Hódi Évához, és a Szarvas Gábor Könyvtár segítségét kérte az adai Községi Körkép c. lap beszerzéséhez. Az Országos Széchényi Könyvtár ugyanis mint Magyar Nemzeti Könyvtár gyűjti a magyar nyelvű kiadványokat, bárhol is jelennek meg a nagyvilágon. A Szarvas Gábor Könyvtárban természetesen azonnal hozzáfogtunk a kérés teljesítéséhez. Örültünk is a feladatnak, mert nem felejtettük el, hogy a korábbi években sok-sok éven át a Széchényi Könyvtár jóvoltából számos könyvet és folyóiratot kaptunk, amelyeket az eddigiek során nem nagyon volt módunk viszonozni.
    Először saját állományunkat néztük át, vannak-e fölös példányok a Községi Körképből, amelyeket nélkülözni tudnánk. Ezeket a fölös példányokat, amelyek főleg a lap megjelenésének első idejéből származnak, kiválogattuk, majd a Körkép szerkesztőségének segítségét kértük a hiányzó példányszámok beszerzéséhez. A szerkesztőség igen készségesen rendelkezésünkre bocsátotta az általunk kért számokat (csak zárójelben említeném meg, hogy egyben a könyvtár saját állományát is kiegészítettük), és ígéretet kaptunk, hogy az ezután megjelenő számokból is kapunk egy-egy példányt arra a célra, hogy továbbíthassuk a Széchényi Könyvtárba.
    Ily módon az elsőtől a 62. számig teljes gyűjteményt állítottunk össze. Nem sokkal ezután alkalom is adódott, hogy a lapokat eljuttassuk rendeltetési helyére. A Széchényi Könyvtár egyik, jelenleg már nyugdíjas könyvtárosa ugyanis tanulmányúton járt Vajdaságban, és az adai könyvtárban járva felajánlotta, hogy magával viszi a kiválogatott anyagot, és átadja a Széchényi Könyvtárnak. Így is történt.
    A közelmúltban igen kellemes meglepetés ért minket. A Széchényi Könyvtárból levelet kaptunk, melyben megköszönték fáradozásunkat, és a Szarvas Gábor Könyvtár egy szép könyvcsomagot kapott ajándékba: szakkönyveket, történelmi tárgyú, illetve az iskolai oktatást segítő könyveket, melyek közül eddig még egy sem volt meg könyvtárunk állományában.
    Örülünk, hogy mi is hozzájárulhattunk a Nemzeti Könyvtár állományának teljesebbé tételéhez, s egyben örülünk annak is, hogy a mai világban, amikor is az információ, a tájékoztatás és a tájékozódás minden korábbinál nagyobb jelentőséget kapott, községünk lapja is hozzáférhetővé vált az érdeklődők szélesebb köre számára.

Hódi Éva

decembar 2004.

Naslovna strana
Eko pokret "Zeleno ostrvo - Zöld sziget"
Aktivnosti Sindikata
Mladi pišu
Vesti iz policije
Sa promocije IX Sportske olimpijade radnika Vojvodine u Novom Sadu, na SPENS-u
Impresum


Design by VA