Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. március

Címoldal
Átszervezés alatt a Községi Körkép
Miniszterek látogattak Adára
Szennyvízcsatorna- hálózat építése
Új út, gyalogjárdák, rendezett közterületek
A tavalyi év eredményeinek összegzése a II.Helyi közösségben
Nyitott önkormányzatot
Előadások sorozata Törökfaluban
Csőd előtti utolsó lehetőség
Változások az egészségügyben
Látogatóban a Dobrotka tanárházaspárnál
A Rákóczi Szövetség munkájáról
A siker továbbra is összetart
Tervek vannak
Ahol mindig jó a hangulat
A számítógép szerelmesei
Csalás az "ingyenes részévények" jegyzése
Milyen világ ez?
Értelmet a létnek
Szárnybontogatás
Képzőművészeti kiállítás
Nyelvi figyelõ
Fiatalok írják
Egészségünk érdekében
Zöld levél
Szanálják a szeméttelepet
Hírek
Rendõrségi hírek
Felhívás
Egész évben: földieper, paradicsom
A IX. Munkássport- olimpia hírei
A Halász József női kézalabdaklub
Nőnapi rendeznények
Farsang
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűnesetek. Február 14-én minősített lopás történt az adai Halász József MB kárára. Ismeretlen tettesek mintegy 400 méter kábelt vittek el, melynek értéke 250.000 dinár. A rendőrség eredményes munkája során az elkövetők (péterrévei betörő csoport) gyorsan kézre kerültek, és bűnvádi feljelentés készült ellenük.
    Ugyancsak febr. 14-én betörés történt az adai JNH utca egyik családi házába. Az ismeretlen elkövető egy pisztolyt vitt magával.
    Ismeretlen tettes vagy tettesek feltörték a S. Kovačević és a Karađorđe utca sarkán álló újságosbódét, cigarettát és mobil telefonhoz való feltöltő kártyákat vittek el.
    A hónap folyamán négy kerékpárlopást jelentettek a rendőrségnek a város különféle pontjairól. Ugyanakkor két kerékpárt megtalált a rendőrség.
    Bűnvádi feljelentés készült, bejelentés alapján, G. S. adai illetőségű ellen, családon belüli erőszak elkövetése miatt.
    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban két forgalmi balesetről érkezett bejelentés. Egyik Moholon a Vukašin Stokić utcában történt, ahol két személygépkocsi ütközött. Sérülés nem volt, az anyagi kár l0.000 dinár. A másik baleset a Dósa András utcán lévő bölcsőde előtt történt, amikor a bölcsőde udvarából kifelé tartó személygépkocsi ütközött a főúton a megengedettnél nagyobb sebességgel haladó autóbusszal. Sérülés nem történt, az anyagi kár 7.000 dinár.
    Közrend és közbiztonság. Februárban 7 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség 12 személy ellen, akik verekedésért, mások háborgatása és sértegetése miatt felelnek. Az elkövetők zömmel ittasak voltak, az elkövetési helyek pedig vendéglátó ipari létesítmények: kocsmák Törökfalun és Völgyparton, továbbá az adai Montreal és Uno, valamint Moholon a Kobra és a Sogi szórakozóhely.
    Tűzesetek. Két tűzesetről kaptunk információt a rendőrségtől. Egyik Moholon történt, ahol egy kémény gyulladt ki öngyulladás következtében. A másik, emberáldozatot követelő tűz Valkai soron ütött ki február 7-én éjjel. A helyszínelő bizottság azt állapította meg, hogy a tűz oka az égő cigaretta lehetett, amitől kigyulladt a berendezés és a ház tulajdonosa Gyarmat Antal a lángokban lelte halálát. Az anyagi kárt 40.000 dinárra becsülik.
    Az álpap és a pórul járt hívők. A múlt év novemberében Nagykikinda területén Omer Savanov (1983) több esetben is úgy mutatkozott be mint a Szerb pravoszláv egyház belgrádi patriarchátusának papja, elhelyezkedési lehetőséget és pénzsegélyt ígért a hívőknek, de mondhatjuk, áldozatainak. A kérvények és más iratok kitöltéséért minden esetben bizonyos pénzösszegeket kért.


Omer Savanov

    Mivel fennáll a gyanú, hogy Savanov több helyen is megfordult, mint amennyiről a rendőrségnek tudomása van, kéri az esetleges megkárosított polgárokat, hogy jelentkezzenek a 92-es vagy a 0230-23-510-es telefonon (145-ös mellék).
    A fenti eset miatt a nagykikindai rendőrség törvényellenes ügyintézés alapos gyanúja miatt bűnvádi feljelentést tett Omer Savanov ellen.

mart 2006.

Naslovna strana
Izgradnja kanalizacione mreže
Otvorenu lokalnu samoupravu
Slikari donje zemlje
Susret novinara u Adi
I amateri mogu biti umetnici
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Proglas
Vesti 9. SORV Ada 2007
Ženski rukometni klub „Halas Jožef“
Priredbe povodom Dana žena
Impresum


Design by VA