Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. március

Címoldal
Átszervezés alatt a Községi Körkép
Miniszterek látogattak Adára
Szennyvízcsatorna- hálózat építése
Új út, gyalogjárdák, rendezett közterületek
A tavalyi év eredményeinek összegzése a II.Helyi közösségben
Nyitott önkormányzatot
Előadások sorozata Törökfaluban
Csőd előtti utolsó lehetőség
Változások az egészségügyben
Látogatóban a Dobrotka tanárházaspárnál
A Rákóczi Szövetség munkájáról
A siker továbbra is összetart
Tervek vannak
Ahol mindig jó a hangulat
A számítógép szerelmesei
Csalás az "ingyenes részévények" jegyzése
Milyen világ ez?
Értelmet a létnek
Szárnybontogatás
Képzőművészeti kiállítás
Nyelvi figyelõ
Fiatalok írják
Egészségünk érdekében
Zöld levél
Szanálják a szeméttelepet
Hírek
Rendõrségi hírek
Felhívás
Egész évben: földieper, paradicsom
A IX. Munkássport- olimpia hírei
A Halász József női kézalabdaklub
Nőnapi rendeznények
Farsang
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

A tavalyi év eredményeinek összegzése a II. Helyi közösségben

    A II. Helyi Közösség ez év március 2-án tartott tanácsülést. Az első napirendi pontban a Vajdasági brigádok utca polgárainak kérelme szerepelt, a képviselőik is részt vettek az értekezleten. A kérelmük az utcájukban való csatornázásra irányult. Mivel ott nyitott csatorna van, amely elszennyeződött, ezért ennek a tisztítása is nagyon fontos lenne. Sérelmezték, hogy máshol épült csatorna, ahol szerintük nem volt kritikus helyzet. Az adai önkormányzat kommunális osztályáról Beretka Károly számolt be, hogy a Vajdasági Vizek közvállalathoz intézett kérelem alapján, mely megadja a feltételeket, várjuk a választ, és közben a tervdokumentáció is készül. Remélhetőleg hamarosan kivitelezésre kerül ez a beruházás.
    A napirenden szerepelt a tavalyi pénzügyi megvalósítás. A helyi járulékból a 2005-ös évben 1 0.389.219 dinár valósult meg. Egyharmadát az utakra költötte a helyi közösség, mégpedig 3,4 millió dinárt a Bogdánfi Sándor utcarészének az aszfaltozására, valamint a Petar Ko čić utca aszfaltréteggel való áthúzására. Ezeket a munkálatokat a szabadkai Voj-Put vállalat végezte igen kedvező fizetési feltételekkel. Igyekeztünk az adai Nagy utat és a többi földes utat is rendbe hozni.


Új útburkolat a Bogdánfi Sándor utcában

    A szeméttelep szanálási programjához 588.452 dinárral járultunk hozzá. Az Adica üdülőközpont a tavalyi évben 683.172 dinárt kapott a II. Helyi Közösségtől a működtetésére. 250.000 dinárral hozzájárultunk az I. Helyi Közösséggel és az önkormányzattal hat toaletthelyiség felújításához az általános iskolában.
    A zöld felületek karbantartása folyamatos volt. Néhány helyen fametszést és tavaszi nagytakarítást végeztünk. A helyi közösség három épületén kisebb javításokat végeztünk. A helyi közösség otthonainak karbantartására, a helyi járulék programjának megvalósítására és a helyi közösség működésére 1,8 millió dinárt választottunk ki.
    Az utcai megvilágítás karbantartása a bejelentések alapján történt, valamint a Vuk Karadžić utcai tömbépület parkolójában nagyobb javítást végzett el az Elektrovojvodina. A teljes költség 395.220 dinárt tett ki.
    A segélyek szétosztásánál a civil szervezeteknek és művelődési egyesületeknek 249.689 dinárt biztosítottunk. Itt szeretnénk felsorolni azokat a szervezeteket, amelyek pénzsegélyben részesültek:


Folyamatban a lomtalanítás

    Vöröskereszt, Nyugdíjas-egyesület, Örvendj Népem Keresztény Fesztivál, Tisza menti fúvószenekar, a Mit tudsz a közlekedésről verseny, Zöld Sziget Ökölógiai Mozgalom, galambászok, Vénusz táncklub, Nagycsaládos Egyesület, IFIX - ifjúsági szervezet, Kékkereszt Egyesület, Musica Humana Kamarakórus, Novak Radonić Művésztelep, Cukorbetegek Egyesülete, Vadvirág, Önkéntes tűzoltók, Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület, Millecentenáriumi Emlékbizottság, Adai Póni Állatkert, a Napsugaras ősz rendezvény, Aranykapu ME, Cserkészszövetség, a II. HK Nőaktívája, a Búzamezők Hét Virága Nőaktíva, Szivárvány civil szervezet és Napocska - sérült gyerekek egyesülete.
    Az elmúlt évben szennyvíz-csatorna nem épült, ezért esővíz-levezető csatornát csináltattunk a Krizsán Máté, a Spang József, a Vinogradska, a Branko Radičević és a Pionír utcában. Itt a kivitelező az Obnova építővállalat volt. Ezekben a munkálatokban az önkormányzat is biztosított eszközöket. Összesen 800.000 dinárba kerültek a munkálatok.
    A Községi Körkép megjelentetésére 114.000 dinárt választottunk ki, gyerekeknek a télapócsomag osztására pedig 77.000 dinárt. A tanács elfogadta a jelentést, és ezután került sor az idei tervek megvitatására. Erről következő számunkban fogunk részletesen beszámolni.

Varga Elfride,
a II.Helyi közösség titkára

mart 2006.

Naslovna strana
Izgradnja kanalizacione mreže
Otvorenu lokalnu samoupravu
Slikari donje zemlje
Susret novinara u Adi
I amateri mogu biti umetnici
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Proglas
Vesti 9. SORV Ada 2007
Ženski rukometni klub „Halas Jožef“
Priredbe povodom Dana žena
Impresum


Design by VA