Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. március

Címoldal
Átszervezés alatt a Községi Körkép
Miniszterek látogattak Adára
Szennyvízcsatorna- hálózat építése
Új út, gyalogjárdák, rendezett közterületek
A tavalyi év eredményeinek összegzése a II.Helyi közösségben
Nyitott önkormányzatot
Előadások sorozata Törökfaluban
Csőd előtti utolsó lehetőség
Változások az egészségügyben
Látogatóban a Dobrotka tanárházaspárnál
A Rákóczi Szövetség munkájáról
A siker továbbra is összetart
Tervek vannak
Ahol mindig jó a hangulat
A számítógép szerelmesei
Csalás az "ingyenes részévények" jegyzése
Milyen világ ez?
Értelmet a létnek
Szárnybontogatás
Képzőművészeti kiállítás
Nyelvi figyelõ
Fiatalok írják
Egészségünk érdekében
Zöld levél
Szanálják a szeméttelepet
Hírek
Rendõrségi hírek
Felhívás
Egész évben: földieper, paradicsom
A IX. Munkássport- olimpia hírei
A Halász József női kézalabdaklub
Nőnapi rendeznények
Farsang
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

Ahol mindig jó a hangulat
Négyéves az Oázis, az Adai Rádió ifjúsági műsora

    A fiataloknak és a fiatal lelkületű felnőtteknek valószínűleg már nem kell bemutatni az Adai Rádió Oázis című ifjúsági műsorát, amely immár negyedik éve nyújt kellemes szombat esti kikapcsolódást a fiatalok számára. A műsorról, a benne megszólaló hírességekről már többször beszámoltunk, az viszont még nem derült ki, hogy hétről hétre kiket hallhatunk vagy hallhattunk a rádióban, és hogyan is kerültek ők a mikrofon elé. A műsor negyedik születésnapjának ünneplése közben megszólaltattuk mindazokat, akik a négy év alatt rövidebb-hosszabb ideig tagjai voltak az Oázis csapatának. A fiatalok közül többen középiskolásként szólaltak meg először, ma viszont már egyetemistaként is szívesen visszajárnak, és amikor csak tehetik újra mikrofon elé ülnek


Az Oázis születésnapi műsorának munkatársai

    Bor Renáta hangját már a kezdetektől hallhatják a fiatalok:
    - Azért szeretem az Oázist, mert, főleg az elején, végignevettük az egész műsort, ezek voltak a hétvége legszebb percei, és adás után mindenki vidáman ment haza. Szegedre járok az orvosi egyetemre, és ez elég sok időt elvesz, így nem tudok mindig itt lenni, amikor szeretnék. De amikor csak itthon vagyok, bejövök az Oázisba.
    Három és fél évvel ezelőtt Renátával együtt érkezett a műsorba Ambrus Kinga:
    - Nagyon szeretek itt lenni, szeretem az emberi hangot, és kíváncsi vagyok mások véleményére. Az utóbbi időben sajnos egyáltalán nem lehettem itt, mert Adától távol tanulok. Azt hiszem, hogy utoljára a nyári ifjúsági játékokon vettem részt a műsorban, de tervezem, hogy nyáron én is újra bekapcsolódok.
    Török Róbert 2003. decembere óta munkatársa az Adai Rádió ifjúsági műsorának.
    - Kíváncsi voltam, hogy milyen is itt a rádióban. Eljöttem, megtetszett és azóta itt vagyok. Sajnos az utóbbi időben csak havonta, kéthavonta tudtam eljönni, mert Újvidéken tanulok, de nyáron remélem, hogy sűrűbben itt lehetek, mert jó a társaság és kitűnő a hangulat.
    Török Anita a csapat legfiatalabb tagja:
    - 2004 februárja óta vagyok itt az Oázisban. Sajnos az időm nem engedi meg, hogy minden hétvégén eljöhessek. A műsort azért szeretem, mert olyan emberek vesznek körül, akik nem csak munkatársak, hanem olyanok, akiket nagyon szeretek, és akiket közel érzek magamhoz. Jó ide járni, mert ez felüdülés, nemhiába hívják Oázisnak.
    Mucsi Katalin Zentáról kapcsolódott be a műsorba:
    - Most csak a születésnap alkalmából ugrottam be, egy fél évig rendszeresen részt vettem a műsorban. Abszolvens vagyok az egyetemen, és a vizsgák miatt nem tudok időt szakítani arra, hogy eljöjjek Adára. Amíg tagja voltam a csapatnak, nagyon szerettem ide járni, mert nagyon jó a társaság.
    Kovács Andor a jó hangulat miatt csatlakozott az Oázishoz:
    - Körülbelül egy éve kerültem a csapatba, nem gyakran járok be, de amikor itt vagyok, az mindig jól telik, jó a zene, jó a hangulat és jó a társaság.
    Pál Zsófia hangját már bizonyára mindenki ismeri, mert ő az, aki az utóbbi egy évben szinte egy műsorból sem hiányzott.
    - Ez a negyvenedik adásom. Egy évvel ezelőtt megkérdeztek, hogy lenne-e kedvem kipróbálni a rádiózást, és én igent mondtam. Abban az időben a többiek felvételire készültek, vizsgáztak és segítségre volt szükségük. Nagyon megtetszett ez a munka, az itteni légkör, a jó hangulat. Az újvidéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék elsőéves hallgatója vagyok, ezért a hét nagyobbik részét Újvidéken töltöm, de ha csak tehetem, szombatonként öttől nyolcig itt vagyok. A későbbiekben is szeretnék megmaradni a rádiózás mellett, de még sokat kell tanulnom, sokat kell csiszolnom magamon.
    Máriás Endre, a műsor szerkesztője szerint az a legfontosabb, hogy igényes szórakozást nyújtsanak a fiataloknak:
    - Az alapvető célkitűzés, amikor elkezdtük ezt a műsort, az volt, hogy tartalmasan próbáljuk meg szórakoztatni a fiatalokat. Miinél több közéleti témába igyekeztünk bevonni őket, így próbáltuk kitágítani a látókörüket. Emellett természetesen szórakoztató témákkal, hazai és külföldi ismert emberekkel készült beszélgetésekkel igyekeztünk könnyedebbé tenni a műsort. Aztán pedig a hallgatók kívánsága szerint alakult az adás. Folyamatosan érkeznek a hallgatói vélemények, mert egy interaktív műsornál fontos, hogy megfeleljen az elvárásoknak, persze mindig meg kell húzni a határt, és megtalálni azt, ami nekünk is és a hallgatóknak is megfelel. Mert hiába próbálnánk egy teljesen közéleti vagy kulturális témájú műsort készíteni, ha erre egy kereskedelmi rádió hallgatósága részéről nem mutatkozna igény. Éppen ezért a szórakoztató részével szeretnénk eladni az ilyen témákat, és így próbálunk meg tartalmasan szórakoztatni. Ami később alakult ki a műsor folyamán, és mindannyiunk tapasztalatszerzésének köszönhető, már ami a rádiózási tapasztalatot illeti, az az, hogy az utóbbi időben igyekszünk minél több oldalról megközelíteni egy-egy témát, véleményeket ütköztetünk, és így is véleményalkotásra és véleménynyilvánításra késztetjük a fiatalokat.

Krizsán Mónika

mart 2006.

Naslovna strana
Izgradnja kanalizacione mreže
Otvorenu lokalnu samoupravu
Slikari donje zemlje
Susret novinara u Adi
I amateri mogu biti umetnici
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Proglas
Vesti 9. SORV Ada 2007
Ženski rukometni klub „Halas Jožef“
Priredbe povodom Dana žena
Impresum


Design by VA