Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. december

Címoldal
Karácsonyra várva
A Műszaki Iskola jótékonysági bálja
Őrizd a lángot!
Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
Örvendjünk együtt!
Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés
Megvásárolhatják a hangosító berendezést
Aranykezek Moholon
Új szakok ösztöndíjjal
„Hiánycikk” az ács és a kőműves
Tölgy pellettel is fűtenek
A felhőbe kerülnek a házi olvasmányok
A könyvtár napját ünnepelve
Mit jelent számodra a karácsony?
Cukorka és virgács
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi
Napsugaras ősz
Mikulás-várás Moholon
A munka, a vállalkozás és a pénz világa
Új előadásra készül az Adai Színtársulat
Ne csak nézzünk, hanem lássunk is!
Két elbeszélés az isteni Újszülöttről, Krisztusról
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Tudta-e?
A vándorpatkány
Védjük a természeti kincseinket!
Önkormányzati hírek
Sakk
Félezer játékos a 14. Mikulás-kupán
Impresszum

Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés
Sokszínű ünnepi programok a Csobolyó Művelődési Egyesületben

A Csobolyó Művelődési Egyesület apraja és nagyja hetek óta kézműves foglalkozásokkal készül a karácsonyi ünnepekre. Az egyesület emellett meghirdette A legszebb karácsonyfadísz elnevezésű alkotópályázatát is az óvodás, az alsós, illetve a felsős korosztály számára, erre az idén is nagy számban küldték be munkáikat a gyerekek.

    A pályamunkák elbírálásában a Csobolyó ME, a Tiskin cvet nőaktíva, az Aranykezek egyesület, a moholi nyugdíjas-egyesülete és a Moholi Helyi Közösség képviselői vettek részt, akiknek döntése értelmében az óvodások kategóriájában az első díjat Berec Helga, a másodikat pedig Bozsonyi Gordos György érdemelte ki, az alsósok között a Novak Radonić Általános Iskola 1.c osztálya végzett az első helyen, a második a 3.a osztály, a harmadik pedig a 4.a osztály lett, a vigaszdíjat pedig a 3.b osztály kapta. A felsősök mezőnyében az első helyet Muzslai Erikának, a másodikat Szabó Dorkának, a harmadikat pedig Ana Baićnak ítélte oda a zsűri. A pályázat eredményhirdetésére december 2-án került sor. A nyertesek ajándékát a Gaby Plus könyvkereskedés és a Csobolyó ME biztosította.

    Az eredményhirdetést fenyőfadíszítés követte, a fát Sebők Sándor moholi lakos ajánlott fel a Csobolyó ME számára, és Patyi Lajos, Mikus Ervin, Kaszás Csaba és Báity Ferenc állították fel a moholi kultúrotthon előtt. A fenyőfára a pályázatra beérkezett alkotások kerültek fel, készítőik és szüleik közreműködésével. A karácsonyfa megvilágítását a Moholi Helyi Közösség biztosítja. A közösségépítő esemény résztvevői számára a Tiskin cvet nőaktíva és a moholi nyugdíjas-egyesület tagjai biztosítottak süteményt, a Mol u srcu civil szervezet pedig üdítővel járult hozzá a sokszínű eseményhez.
    – A kezdeményezés elsődleges célja az volt, hogy a gyerekek tudatosan készüljenek a karácsonyra, és megtanulják: nemcsak az lehet szép és értékes, amit készen lehet vásárolni, hanem sokkal nagyobb értékkel bír az, amit ők maguk készítenek el. A színes esemény, amelyben gyermekek és felnőttek egyaránt rész vettek, ünnepi díszbe öltöztette a kultúrotthon környékét, és ezáltal a résztvevők aktív és fontos részesei lettek lakókörnyezetük tudatos formálásnak, miközben átélhették a közösséghez való tartozás és a közös alkotás örömét – jegyezte meg Lajkó Mária, a Csobolyó ME kultúrfelelőse.

Lajkó Szilvia

decembar 2017.

Naslovna strana
Dobrotvorni bal Tehničke škole
Dve priče o božanskom Mladencu Hristu
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Impresum


Design by VA