Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. december

Címoldal
Karácsonyra várva
A Műszaki Iskola jótékonysági bálja
Őrizd a lángot!
Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
Örvendjünk együtt!
Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés
Megvásárolhatják a hangosító berendezést
Aranykezek Moholon
Új szakok ösztöndíjjal
„Hiánycikk” az ács és a kőműves
Tölgy pellettel is fűtenek
A felhőbe kerülnek a házi olvasmányok
A könyvtár napját ünnepelve
Mit jelent számodra a karácsony?
Cukorka és virgács
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi
Napsugaras ősz
Mikulás-várás Moholon
A munka, a vállalkozás és a pénz világa
Új előadásra készül az Adai Színtársulat
Ne csak nézzünk, hanem lássunk is!
Két elbeszélés az isteni Újszülöttről, Krisztusról
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Tudta-e?
A vándorpatkány
Védjük a természeti kincseinket!
Önkormányzati hírek
Sakk
Félezer játékos a 14. Mikulás-kupán
Impresszum

A könyvtár napját ünnepelve
Az intézmény hatvan éve áll a közösség szolgálatában

Hagyományosan november 17-én ünnepeljük a Szarvas Gábor Könyvtár napját. Könyvtárunk története hivatalos jogi dokumentumok alapján 1957-től követhető nyomon, az előtte létező olvasóegyletek, olvasókörök a könyvtár elődjeinek tekinthetők, viszont ha ezt a dátumot vesszük alapul, könyvtárunk az idén ünnepelte 60. születésnapját, ezért ez alkalommal sokszínű programsorozattal vártuk az érdeklődőket.

    November 17-én a kiállítóteremben megnyílt a gyermekrajzokból álló könyvtárnapi kiállítás, amely egyben KönyvtárNAPtár elnevezésű képzőművészeti pályázatunk eredményhirdetése és díjátadása is volt. A Szarvas Gábor Könyvtár idén másodszor hirdette meg KönyvtárNAPtár elnevezésű képzőművészeti pályázatát, ez a tavalyihoz hasonlóan sikeresnek mondható, hiszen 87 pályázótól 93 pályamunka érkezett Moholról, Törökfaluból, Völgypartról és Adáról. A beérkezett műveket Bakos Anita képzőművész, rajztanár bírálta el. A 12 kiválasztott munkából állítottuk össze a könyvtár 2018-as naptárát. A 12 munkán kívül 5 különdíjat is kiosztottunk. Különdíjasaink voltak: Apró Dorina (Ada, 2. c), Kósa Dorka (Ada, 2. c), Bazsó Arnold (Völgypart 1. ob.), Lakatos Nikoletta (Mohol, 3. b) és Bazsó Adrián (Völgypart 4. ob.). A tizenkét díjazott között volt Boja Lúcia (Mohol), Kőrösi László (Mohol, 3. b), Horti Zsombor (7. u, Törökfalu), Tóth Leona (2. c, Ada), Bálint Medárd (1. ob., Völgypart), Horvát Vivien (5. u Törökfalu), Pósa Katalin (8. u, Törökfalu), Csuzdi Loretta (7. u, Törökfalu), Solymosi Botond (2. c, Mohol), Magó Lana Dianna (3. b, Mohol), Nagy Dominik (5. u, Törökfalu), valamint Rác Alekszandra (6. b, Mohol). A kiállításmegnyitó után a Zentai Magyar Kamaraszínház Autótolvajok című előadását tekinthették meg az érdeklődők. A vendégjáték létrejöttét a Szekeres László Alapítvány és a Bethlen Gábor Alap támogatta.


A KönyvtárNAPtár elnevezésű képzőművészeti pályázat díjazottjai


A Zentai Magyar Kamaraszínház Autótolvajok című előadását is megtekinthették az érdeklődők


A nagy sikerű slam poetry estnek adai és magyarországi fellépői is voltak

    Másnap, november 18-án 20.00-tól slam poetry esttel zártuk a könyvtárnapi rendezvénysorozatot a Box House-ban, adai és magyarországi fellépőkkel. A nagy sikerű esten fellépett Basch Péter kétszeres országos slam poetry bajnok, Galló Bence, a győri slam poetry klubok egyik vezetője és állandó hostja, az országos verseny többszörös döntőse, Mészáros Péter, a szegedi slam poetry versenyek főszervezője és regnáló országos slam poetry bajnok, Gömöri Eszter, a vajdasági slam feltörekvő terjesztője, az idei országos bajnokság egyik döntőse, valamint az Open Mic keretein belül bemutatkozott Eszes Áron tehetséges fiatal slammer is.

Morvai Nagybali Tamara

decembar 2017.

Naslovna strana
Dobrotvorni bal Tehničke škole
Dve priče o božanskom Mladencu Hristu
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Impresum


Design by VA