Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. december

Címoldal
Karácsonyra várva
A Műszaki Iskola jótékonysági bálja
Őrizd a lángot!
Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
Örvendjünk együtt!
Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés
Megvásárolhatják a hangosító berendezést
Aranykezek Moholon
Új szakok ösztöndíjjal
„Hiánycikk” az ács és a kőműves
Tölgy pellettel is fűtenek
A felhőbe kerülnek a házi olvasmányok
A könyvtár napját ünnepelve
Mit jelent számodra a karácsony?
Cukorka és virgács
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi
Napsugaras ősz
Mikulás-várás Moholon
A munka, a vállalkozás és a pénz világa
Új előadásra készül az Adai Színtársulat
Ne csak nézzünk, hanem lássunk is!
Két elbeszélés az isteni Újszülöttről, Krisztusról
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Tudta-e?
A vándorpatkány
Védjük a természeti kincseinket!
Önkormányzati hírek
Sakk
Félezer játékos a 14. Mikulás-kupán
Impresszum

Vesti iz lokalne samouprave

Dvadesetogodišnjica partnerskog odnosa sa Ujbudom iz Mađarske

    Ove godine slavimo jubilarnu, 20-tu godišnjicu pobratimljenja sa Ujbudom iz Mađarske. U okviru programa manifestacije proslave dana Okruga Ujbuda, Nora Kiralj, zamenica gradonačelnika Ujbude i Zoltan Bilicki, predsednik opštine Ada svečano su potpisali povelju povodom ovog jubileja. Poznato je da, zahvaljujući dobrim partnerskim odnosima i saradnji između ova dva grada, redovno se ostvaruje program đačkog kampovanja, pokrenuta je Spomen nagrada za mađarski jezik „Sarvaš Gabor“, pored toga se i penzioneri dva mesta međusobno redovno posećuju, redovno se odvija razmena iskustava stručnjaka na polju socijale i kulture, a i elektronski sistem glasanja za potrebe Skupštine opštine Ada je delom poklon Ujbude.


Konkursna sredstva za modernizaciju autobuskih stajališta

    Predsednik opštine, Zoltan Bilicki je 15. decembra u Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj potpisao ugovor za uspostavljanje takozvanih pametnih autobuskih stajališta. U smislu Ugovora obnoviće se autobuska stajališta u Adi, u ulici Doše Andraša, i na Senćanskom putu. Postojeće objekte će zameniti tkz. pametna autobuska stajališta sa napajanjem na solarnu energiju. Vrednost investicije iznosi oko 3 miliona dinara, od čega je pomenuti sekretarijat putem konkursa odobrio iznos od 2 miliona dinara, dok preostali deo obezbeđuje Lokalna samouprava opštine Ada.


Sastanak sa predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine

    Rukometni savez Vojvodine je u prethodnom periodu posvetio pažnju posećivanju rukometnih sredina i održavanju sastanaka sa predstavnicima lokalnih samouprava, sportskih saveza i klubova sa svih teritorija u AP Vojvodini. Sastanak je održan i u opštini Ada, teme sastanka su bili način funkcionisanja i rad u klubovima, sistem finansiranja, stručno školovanje i edukacija novog trenerskog kadra. Na sastanku su prisustvovali predsednik opštine Zoltan Bilicki, generalni sekretar RSV, Slobodan Višekruna, funkcioner RSV, Ivan Mandić, predsednik Sportskog saveza opštine Ada, Čaba Berec, kao i predstavnici rukometnih klubova iz Ade, Jožef Tobiaš i Boško Strahinić. Predsednik opštine, Zoltan Bilicki je u okviru razgovora izneo, da će se u toku sledeće godine prema svim nagoveštajima stvoriti uslovi za renoviranje sportske hale, i da će Lokalna samouprava i nadalje u velikoj meri podržati rad kako rukometnih, tako i ostalih klubova.


Čišćenje kanala u Molu

    Nastavljaju se radovi investiocionog održavanja glavnih odvodnih kanala odvodnog sistema opštine Ada. Ovi radovi se finansiraju iz zajedničkih sredstava JVP Vode Vojvodine Novi Sad i opštine Ada. U okviru ovih radova ove nedelje se vrše radovi izmuljivanja glavnog kanala u Molu koji prostire od futbalskog terena ka crpnoj stanici 2 u molskom ritu. Takođe vrše se pripremni radovi čišćenja obale paralelnog glavnog kanala sa nasipom u molskom ritu.


Podrška predškolskoj ustanovi i osnovnoj školi u Molu

    18. decembra su potpisani ugovori u vezi konkursnih sredstava, koja je predškolska ustanova dobila za obnavljanje kuhinjskog pribora u iznosu od 412.800,00 dinara, radi poboljšanja kvaliteta ishrane, a osnovna škola iz Mola za nabavku projektora i laptopa u iznosu od oko 70.000 dinara, radi razvoja tehničke opremljenosti. Konkurs je raspisao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – izjavio je predsednik opštine, Zoltan Bilicki.

decembar 2017.

Naslovna strana
Dobrotvorni bal Tehničke škole
Dve priče o božanskom Mladencu Hristu
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Impresum


Design by VA