Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. december

Címoldal
Karácsonyra várva
A Műszaki Iskola jótékonysági bálja
Őrizd a lángot!
Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
Örvendjünk együtt!
Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés
Megvásárolhatják a hangosító berendezést
Aranykezek Moholon
Új szakok ösztöndíjjal
„Hiánycikk” az ács és a kőműves
Tölgy pellettel is fűtenek
A felhőbe kerülnek a házi olvasmányok
A könyvtár napját ünnepelve
Mit jelent számodra a karácsony?
Cukorka és virgács
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi
Napsugaras ősz
Mikulás-várás Moholon
A munka, a vállalkozás és a pénz világa
Új előadásra készül az Adai Színtársulat
Ne csak nézzünk, hanem lássunk is!
Két elbeszélés az isteni Újszülöttről, Krisztusról
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Tudta-e?
A vándorpatkány
Védjük a természeti kincseinket!
Önkormányzati hírek
Sakk
Félezer játékos a 14. Mikulás-kupán
Impresszum

Őrizd a lángot!
Fehér Nóra újabb nagy sikerű adventi jótékonysági koncertet tartott Adán

Zsúfolásig megtelt az adai színházterem december 10-én, vasárnap este Fehér Nórának, a Kormorán és a Madrass együttes énekesnőjének, a Komáromi Magyar Lovasszínház és a Győri Nemzeti Színház színésznőjének adventi jótékonysági koncertjén, ez alkalommal a nézők a különleges zenei élményen kívül számos megható pillanatot is átélhettek. Az est bevételét az énekesnő a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel. A koncerten vendégként Aleksza Annabella és Miroslav Brnić is fellépett.

    A moholi születésű énekesnő, Fehér Nóra már harmadik alkalommal hívott életre adventi koncertet Adán. Első ízben a könyvtárnapi rendezvénysorozat keretében lépett fel, ezt követően a Szarvas Gábor Könyvtár gyermekosztálya számára gyűjtött adományokat koncertjén, az idén pedig a leukémiával küzdő hétéves adai kislány, Orcsik Dorka és családja javára ajánlotta fel az adventi koncert bevételét.


A koncerten a nézők a különleges zenei élményen kívül számos megható pillanatot is átélhettek

    A rendezvényt követően az énekesnő köszönetet mondott Aleksza Annabellának és Brnić Miroslavnak a közreműködésért, az adai Szarvas Gábor Könyvtárnak és Vajagić Svetislavnak a koncert megszervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségért, valamint mindenkinek, aki hozzájárult az est sikerességéhez, hiszen – mint mondta – az, hogy az egyébként igen nagynak számító színházteremben nem jutott mindenkinek ülőhely, és ezért sokan kénytelenek voltak végigállni a koncertet, egyértelműen azt bizonyítja számára, hogy az emberekben igenis napjainkban is jelen van az az önzetlen szeretet és az a segítési szándék, amely képes széleskörű összefogást eredményezni, majd hozzátette, úgy véli, talán éppen ez lehet a legfontosabb üzenete az Őrizd a lángot! címmel tartott koncertjének. Ennek során – ahogyan fogalmazott – az a képzeletbeli láng, amely állandóan ott pislákol a szívünkben, némiképp erősebben loboghatott annál, mint ahogyan a mindennapok során szokott.
    Fehér Nóra kifejtette, korábban nem ismerte Orcsik Dorkát és családját, Morvai Nagybali Tamara, a Szarvas Gábor Könyvtár munkatársa hívta fel a figyelmét arra, hogy a kislány milyen súlyos betegséggel küzd, és annak lehetőségét is ő vetette fel, mi lenne, ha ezúttal neki gyűjtenének adományokat az adventi koncertjén. Ennek örömmel eleget is tett, hiszen mivel a kislány édesanyjával együtt jó ideje a budapesti Szent László Kórházban kénytelen tölteni a mindennapjait, ezért mindenféle segítség jól jön nekik. Mint mondta, Dorka ellátását ugyan az illetékes szervek biztosítják, az édesanyjáét viszont sajnos nem, majd hozzátette, éppen ezért abban bízik, hogy az est során összegyűjtött mintegy kétszázezer dinárnyi adomány valamelyest hozzájárul majd a helyzetük javításához.


A jótékonysági esten vendégként Aleksza Annabella és Miroslav Brnić is fellépett

    Az énekesnő kiemelte, igen tartalmas időszak áll mögötte, hiszen az idei esztendőben a Kormorán együttesbeli elfoglaltságai, valamint a Komáromi Magyar Lovasszínházban és a Győri Nemzeti Színházban játszott szerepein kívül a Madrass együttes is belépett az életébe, amelynek zenéje nem kizárólag a magyar népzene hagyományaihoz nyúlik vissza, hanem a keleti népek zenei hagyományai is megjelennek benne. Hangsúlyozta, mivel a Madrass együttes tagjaival alapvetően hobbizenekarként tekintenek önmagukra, ezért ebben a formációban a fő hangsúly nem annyira a koncertekre helyeződik, mintsem inkább magára az alkotásra. Emellett természetesen fellépéseket is vállalnak, hiszen mindig nagy öröm számukra, ha a nagyközönség előtt is bemutathatják a munkájuk gyümölcsét, de nem törekednek arra, hogy állandóan be legyenek táblázva, és koncertről koncertre járjanak. Hozzátette, különleges élményt jelent számára, hogy ebben az együttesben valamennyien részt vesznek a szerzeményeik szöveg- és dallamvilágának kialakításában, és ezáltal maguk a dalok is valódi műhelymunka eredményeként születnek meg.
    Kifejtette, nem egyszerű számára összeegyeztetni a zenekari és a színházi elfoglaltságait, hiszen nemcsak a Kormorán és a Madrass együttesben, hanem a Komáromi Magyar Lovasszínház és a Győri Nemzeti Színház előadásaiban is rendszeresen színpadra lép, ám mivel – mint mondta – szerencsére mind a két zenekarban, mind a két színházban nagyon megértőek és elfogadóak vele szemben, így úgy érzi, egyelőre mindenütt helyt tud állni, és egyiket sem kell háttérbe szorítania a másik miatt.
    Az elkövetkező időszak egyik legnagyobb kihívásaként Fehér Nóra az egyéni és a zenekari koncertjei, valamint a meglévő szerepein kívül az István, a király című előadást jelölte meg, amelyet február folyamán mutatnak be a Győri Nemzeti Színházban. Mint mondta, az igen különlegesnek ígérkező produkcióban két szerepet is játszik felváltva, ez óriási kihívást jelent számára, ám bízik abban , hogy ezekben a szerepekben is sikerül majd maradandó élményeket nyújtania a közönségnek, hiszen elsősorban ez az, ami motiválja, és ami újabbnál újabb feladatok vállalására sarkallja.

Máriás Endre

decembar 2017.

Naslovna strana
Dobrotvorni bal Tehničke škole
Dve priče o božanskom Mladencu Hristu
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Impresum


Design by VA