Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. december

Címoldal
Karácsonyra várva
A Műszaki Iskola jótékonysági bálja
Őrizd a lángot!
Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
Örvendjünk együtt!
Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés
Megvásárolhatják a hangosító berendezést
Aranykezek Moholon
Új szakok ösztöndíjjal
„Hiánycikk” az ács és a kőműves
Tölgy pellettel is fűtenek
A felhőbe kerülnek a házi olvasmányok
A könyvtár napját ünnepelve
Mit jelent számodra a karácsony?
Cukorka és virgács
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi
Napsugaras ősz
Mikulás-várás Moholon
A munka, a vállalkozás és a pénz világa
Új előadásra készül az Adai Színtársulat
Ne csak nézzünk, hanem lássunk is!
Két elbeszélés az isteni Újszülöttről, Krisztusról
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Tudta-e?
A vándorpatkány
Védjük a természeti kincseinket!
Önkormányzati hírek
Sakk
Félezer játékos a 14. Mikulás-kupán
Impresszum

Napsugaras ősz
A falubeli idős személyeket ünnepelték Törökfalun

A hosszan tartó, napsugárban gazdag őszi időszak elmúltával megérkezett a zord csapadékos téli időszak is. A jó időjárást kihasználva a földesztergályosok sokat tevékenykedtek kinn, a szabad ég alatti műhelyben. Az időjárás adta lehetőségeket kihasználó földmunkások tevékenységének eredményét mutatja a határ rendezett arculata. Messzire el lehet látni a horizonton, miközben csoportokba verődött őzeket is láthatunk, ahogyan legelésznek és barangolnak.

    A Napsugaras ősz nemcsak a természetre vonatkozóan él a mindennapjainkban, hanem az idős személyek megünneplésére vonatkozóan is. Ide soroljuk mindazokat, akik már a hetvenedik életévüket megérték vagy ennél idősebbek. Az adai Vöröskereszt szervezésében Törökfalun is minden évben tartanak ünnepséget helybeli idősek személyek számára. Az idén a Százszorszép ME az általános iskola, az óvodák és a helyi közösség vettek rész a szervezésben, színes műsorral ajándékozva meg az időseket.


A Búzavirág vegyes kórus a Napsugaras Ősz elnevezésű rendezvényen

    Minden alkalommal a Százszorszép ME biztosítja a helyet ennek az ünnepségnek a megtartására, erre az idén november 19-én a kora délutáni órákban került sor. A terem megtelt a meghívott idősekkel és azokkal a szülőkkel, akik óvódás gyermekeiket kísérték el a rendezvényre. Az idősek számára készített műsorban fellépett a Búzavirág vegyes kórus, a Törökszegfű asszonykórus, valamint Török Klárika és id. Balla Imre, ők verset mondtak. Apró Klárika régi dalokat énekelt, Kis Bicskei Csongor és Csúzdi Emma kisiskolások pedig szavalattal léptek fel. A Cinege néptánccsoport somogyi tánccal kedveskedett az időseknek, míg a törökfalui Pumukli és a völgyparti Cifra palota óvoda óvodásai egy közös előadással lepték meg az időseket. Ők pedig nagy örömmel figyelték a műsort, miközben teát és kiflit is fogyaszthattak, amit a szervezők biztosítottak számukra.


A Törökfalun tartott rendezvény ezúttal is kiváló hangulatban zajlott le


Barát András és Urbán Mónika

    Az adai önkormányzat minden alkalommal külön ajándékcsomaggal szokta megajándékozna a legidősebb nőt és férfit, erre ezúttal is sor került. Az idén az önkormányzat képviseletében Urbán Mónika adta át a csomagokat a legidősebb asszonynak, Solymosi Teréznek, aki kilencvenegyedik életévében van, valamint a legidősebb férfinak, a nyolcvannégy esztendős Baráth Andrásnak. Az ünneplés ezt követően zenével és tánccal folytatódott.
    Miközben ezeket a sorokat írom, a télies idő is beköszöntött, a havazás fehérré varázsolta a vidéket, és még szebbé vált ezáltal. Számomra mindig szép a tél, különösen, ha hullik a hó, és azután meg is marad. Ezúttal volt is alkalmam megcsodálni a tájat, amely körülvesz minket, miközben a fias birkákat hoztam haza a Nagyvölgyről traktorral. Sajnos nem sokáig tartott ez a különleges látvány, de remélem, még lesz részünk hasonlóban, hiszen még csak a kezdetén vagyunk a télnek!
    Végül minden kedves Körkép-olvasónak boldog, békés karácsonyt, és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok, valamint azt, hogy a jövő évben is találkozzunk békében és egészségben!

Molnár József

decembar 2017.

Naslovna strana
Dobrotvorni bal Tehničke škole
Dve priče o božanskom Mladencu Hristu
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Impresum


Design by VA