Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. december

Címoldal
Karácsonyra várva
A Műszaki Iskola jótékonysági bálja
Őrizd a lángot!
Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
Örvendjünk együtt!
Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés
Megvásárolhatják a hangosító berendezést
Aranykezek Moholon
Új szakok ösztöndíjjal
„Hiánycikk” az ács és a kőműves
Tölgy pellettel is fűtenek
A felhőbe kerülnek a házi olvasmányok
A könyvtár napját ünnepelve
Mit jelent számodra a karácsony?
Cukorka és virgács
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi
Napsugaras ősz
Mikulás-várás Moholon
A munka, a vállalkozás és a pénz világa
Új előadásra készül az Adai Színtársulat
Ne csak nézzünk, hanem lássunk is!
Két elbeszélés az isteni Újszülöttről, Krisztusról
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Tudta-e?
A vándorpatkány
Védjük a természeti kincseinket!
Önkormányzati hírek
Sakk
Félezer játékos a 14. Mikulás-kupán
Impresszum

Önkormányzati hírek

20 éves a testvérvárosi kapcsolat Újbudával

    Az idén ünnepeljük a testvérvárosi kapcsolat huszadik évfordulóját. A Kerület Napja rendezvénysorozat keretében Újbudán Király Nóra alpolgármester asszony és Bilicki Zoltán polgármester ünnepélyesen aláírtak egy emléklapot. Mint ismeretes, a jó testvérvárosi kapcsolatoknak köszönhetően rendszeres a diáktáborozási program, létrejött a Szarvas Gábor Magyar Nyelvért Emlékdíj, emellett a nyugdíjasok is kölcsönösen látogatják egymást a két település között. A szociális szféra és a művelődési élet terén is folyik tapasztalatcsere, valamint a képviselő-testületünk részére az elektronikus szavazórendszer berendezést is Újbuda ajándékozta községünknek.


Támogatás a buszmegállók korszerűsítésére

    Bilicki Zoltán polgármester december 15-én szerződést írt alá Tartományi Energetikai, Építésügyi és Közlekedésügyi Titkárságon úgynevezett okos buszmegállók kialakítására. A szerződés értelmében Adán a Dósa András utcában, valamint a Zentai úton lévő buszmegállók felújítása történne meg. A meglévő objektumokat napenergiával működő, úgynevezett okos buszmegállókra cserélik. A beruházás értéke mintegy 3 millió dinár, ebből pályázat útján 2 milliót a már említett titkárság hagyott jóvá, a maradék összeget pedig Ada község önkormányzata biztosítja.


Találkozó a Vajdasági Kézilabda Szövetség képviselőivel

    А Vajdasági Kézilabda Szövetség az elmúlt időszakban kiemelkedő figyelmet szentelt a helyi önkormányzatok, a sportszövetségek és a helyi klubok képviselőivel való találkozóknak tartományunk egész területén. Ennek jegyében a kézilabda szövetség képviselői Adára is ellátogattak, a találkozó témái a helyi klubok működése és munkája, a pénzelési rendszer, valamint az új edzők oktatása és képzése volt. A találkozón részt vett Bilicki Zoltán polgármester, Slobodan Višekruna, a VKSZ főtitkára, Ivan Mandić, a VKSZ tisztségviselője, Berec Csaba, Ada Község Sportszövetségének elnöke, valamint az adai kézilabdaklubok képviselői, Tóbiás József és Boško Strahinić. Bilicki Zoltán polgármester a megbeszélés keretében kifejtette, hogy a jövő év folyamán minden bizonnyal létrejönnek a feltételek a sportcsarnok felújítására, és az önkormányzat a továbbiakban is nagymértékben támogatni fogja a kézilabda- és a többi sportklub munkáját.


Csatornatisztítás Moholon

    Folytatódik a vízelvezető csatornarendszer fő vízelvezető csatornájának tisztítása Ada községben. A munkálatokat a Vode Vojvodine közvállalat és Ada község együttesen finanszírozza. A munkálatok keretében a főcsatorna iszaptalanítása történik, amely a futballpályától a 2-es számú szivattyútelep felé húzódik, a moholi rétben. Emellett a töltéssel párhuzamosan futó csatorna tisztításának előkészítő munkálatai is folynak Moholon.


Támogatás az óvodának és a moholi általános iskolának

    December 18-án került sor azoknak a szerződéseknek az aláírására, amelyekkel az óvoda konyhai eszközök felújítására nyert 412.800,00 dinárt az élelmezés minőségének javítása érdekében, a moholi iskola pedig projektor és laptop vásárlására mintegy 70.000 dinárt, a műszaki felszereltség fejlesztése érdekében. A pályázatot a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság írta ki – mondta el Bilicki Zoltán polgármester.

decembar 2017.

Naslovna strana
Dobrotvorni bal Tehničke škole
Dve priče o božanskom Mladencu Hristu
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Impresum


Design by VA