Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. december

Címoldal
Karácsonyra várva
A Műszaki Iskola jótékonysági bálja
Őrizd a lángot!
Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
Örvendjünk együtt!
Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés
Megvásárolhatják a hangosító berendezést
Aranykezek Moholon
Új szakok ösztöndíjjal
„Hiánycikk” az ács és a kőműves
Tölgy pellettel is fűtenek
A felhőbe kerülnek a házi olvasmányok
A könyvtár napját ünnepelve
Mit jelent számodra a karácsony?
Cukorka és virgács
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi
Napsugaras ősz
Mikulás-várás Moholon
A munka, a vállalkozás és a pénz világa
Új előadásra készül az Adai Színtársulat
Ne csak nézzünk, hanem lássunk is!
Két elbeszélés az isteni Újszülöttről, Krisztusról
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Tudta-e?
A vándorpatkány
Védjük a természeti kincseinket!
Önkormányzati hírek
Sakk
Félezer játékos a 14. Mikulás-kupán
Impresszum

Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
A Vadvirág Hagyományápoló Kör karácsonyi műsora

A karácsony éj varázslatát szinte mindenki várja. Bár napjainkra az ajándékozás rendkívül fontos momentuma lett az ünnepnek, a Szenteste csodája mégsem múlt el. A Vadvirág Hagyományápoló Kör karácsonyi műsora is ezt bizonyította, ezúttal is különleges összeállításban került színpadra december 16-án, szombaton az adai színházteremben.

    – Ünnepségünket gyertyagyújtással kezdtük az adai Szentháromság templomban ft. Szungyi Károly atyával. A karácsonyt várva örömmel és szeretettel készült a kör minden csoportja az ünnepi műsorra, a csoportok szorgalmasan dolgoztak és közös erővel állították össze az idei karácsonyi műsort, amelyben közreműködött Resócki Rolland, Varga Imola, Varga Lilla, Polyák Szollár Anna, Raffai Anikó, Zombori Péter, Csonka Katalin és Klima Döníz. A talpalávalóról a Juhász zenekar gondoskodott – mondta el Varga Lívia, a Vadvirág Hagyományápoló Kör elnöke.

    – A karácsonyi műsorunkhoz kapcsolódóan immár ötödik alkalommal csatlakoztunk az MTVA által meghirdetett Jónak lenni jó! jótékonysági akcióhoz, vagyis öt éve annak, hogy szívünkbe zártuk a dreai Lurkóház lakóit. A ház vezetőjét, Boja Ilonkát, kedves férjét, munkatársait, valamint a ház védenceit is körünkben köszönthettünk. Ők ismét a Molprevoz utazási vállalat közreműködésével jutottak el hozzánk. Hálával gondolunk mindazokra, akik meghallották a felhívásunkat, hogy Jónak lenni jó!, és adományaikkal segítették a Lurkóház lakóinak életét. A kialakult szülői háttér támogatása és segítő közreműködése ez alkalommal is igazán különleges közösségként bizonyított. Az ünnepi készülődés kézműves műhelymunkával indult, hetekkel megelőzve az ünnepi műsor napját, hiszen az elkészített díszek a műsor előtt a karácsonyi vásárban váltak elérhetőkké. A vásárlók ebben a formában is adományozhattak, vagyis támogathatták a kör tevékenységét – fűzte hozzá Varga Lívia, ezt követően pedig Kosztolányi Dezső szavait idézte: „Ezüst esőben száll le a karácsony, / a kályha zúg, a hóesés sűrű, / a lámpafény aranylik a kalácson, / a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű. / Kik messze voltak, most mind összejönnek / a percet édes szóval ütni el...”, majd így folytatta: Az advent időszaka az elcsendesedésen, a várakozáson kívül egy picit a számvetés időszaka is számunkra. Egyesületünk ebben az évben is sokat és eredményesen dolgozott, hiszen a versenyeken elért kiemelt arany-, arany- és ezüstminősítések mind azt bizonyítják, hogy a fáradságos munka nem volt hiábavaló. A közös utazások, a táborozások sok-sok élménnyel gazdagították a Vadvirág tagjait. Ahhoz, hogy mindezt megvalósíthassuk, összefogásra és támogatásra volt szükség. Hálával és köszönettel tartozunk mindazoknak, akik anyagilag, illetve munkával segítették a Vadvirág ez évi működését: a Bethlen Gábor Alapnak, a Nemzeti Kulturális Alapnak, a tartományi titkárságoknak, a Magyar Nemzeti Tanácsnak, az adai önkormányzatnak és a T-1 magánvállalatnak, továbbá köszönjük a Szarvas Gábor Könyvtár együttműködését, valamint Varga Zoltánnak az egész évi hangosítás-szolgáltatását. Nagyon fontos és példaértékű az a szülői összefogás és támogatás is, amely a Vadvirág közösségét jellemzi, éppen ezért ezt szeretném külön is megköszönni az érintetteknek!
    A Vadvirág HK karácsonyi műsora családias hangulatú vacsorával és vidám táncházzal folytatódott a kör székházában.

Lajkó Szilvia

decembar 2017.

Naslovna strana
Dobrotvorni bal Tehničke škole
Dve priče o božanskom Mladencu Hristu
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Impresum


Design by VA