Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. január

Címoldal
Fogadalomtételeink
ADART-kiállítás a könyvtárban
A magyar kultúrát ünnepelve
A koalíció az idén lehet gyümölcsöző
A költségvetés felét beruházásokra költik
Legtöbbet a szennyvízcsatornára költenének
Léket vágtak a sporthorgászok
Ravaszdik a csapdában
Ismét összefogtak az iskoláért
Imák és dicsérőénekek
A Tűzsziget TINCSE a legsikeresebb
Díjazták a legszebb díszek készítőit
A nagycsaládosoknál járt a Télapó
Már az iskoláskor előtt népi játékokat tanulnak
Feljött immár az a csillag
Fásítás és madárvédelem
Egy „valami jó” az USA-ból
Ünnepi hangulatban
„Életem részének érzem a futást”
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Mezőgazdasági rovat
Szabadkai győzelem született
Sakk
Hírek, események
Balogh Béla-emléktorna
Impresszum

Vesti iz lokalne samouprave

Nagrada „BEES 2016 AWARD“ opštini Ada

    Stručni kolegijum 4. Biznis konferencije BEES 2016 ″Kako privući nove investicije u energetskom sektoru – projekcije do 2020.″, doneo je odluku da ove godine, priznanje BEES AWARD 2016 dodeli Opštini Ada, prvoj lokalnoj samoupravi u Srbiji koja je uspešno realizovala projekat rekonstrukcije javnog osvetljenja kroz javno-privatno partnerstvo i time dokazala jasnu opredeljenost ka poboljšanju energetske efikasnosti.

    "BEES AWARD 2016" je javno priznanje kompanijama, lokalnim samoupravama i finansijskim institucijama koje su investiranjem u projekte energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, uticale na smanjenje potrošnje energije i / ili zamenu konvencionalnih izvora sa obnovljivim izvorima energije, dokazale jasnu opredeljenost ka unapređenju, razvoju i integraciji energetske efikasnosti i istovremeno doprinele poboljšanju energetske nezavisnosti.
    Nagradu ″BEES 2016 Award″ u ime opštine Ada primio je predsednik opštine, Zoltan Bilicki 15. decembra u Beogradu.


Izgradnja kanalizacije

    U decembru je izvođač nastavio radove u vezi izgradnje sekundarne kanalizacione mreže u Adi, u ulici Avalska i u ulici Karađorđeva. Predsednik opštine, Zoltan Bilicki je rekao, da ove investicije Lokalna samouprava opštine Ada i Druga mesna zajednica zajedno finansiraju.


Potpisivanje ugovora sa povrtarima

    Lokalna samouprava je već treću godinu za redom raspisala konkurs za podršku povrtara iz naše opštine. 28. decembra su oni registrovani poljoprivrednici, koji su uspešno učestvovali na konkursu Lokalne samouprave, potpisali ugovore sa nadležnima Lokalne samouprave i JKP "Standard". Suština konkursa bila je, da umesto onih, koji su ispunili uslove konkursa Lokalna samouprava preuzima na sebe isplatu zakupa do 2 m pijačne tezge prema JKP ″Standard″. U protekle dve godine su pored povrtara i ostali registrovani poljoprivredni proizvođači imali pravo da učestvuju na konkursu. Zahvaljujući tome ove godine je na konkursu uspešno učestvovalo ukupno 45 poljoprivrednih proizvođača, a od njih ukupno 12 ima zakupljenu tezgu kako u Adi, tako i u Molu.


 Letnji kamp i ove godine

    Lokalna samouprava opštine Ada i ove godine organizuje letnji kamp za one civilne organizacije, udruženja i sportske klubove, koja se bave decom od 7 do 12 godina. Troškove letnjeg kampovanja bi snosila Lokalna samouprava. Prema ideji kamp bi trajao tokom celog letnjeg raspusta, a grupe bi se nedeljno smenjivale. Deca bi se za vreme jedno nedeljnog kampa upoznala i družila sa vršnjacima iz drugih udruženja.

januar 2017.

Naslovna strana
Stefan Nemanja (kasnije Sv. Simeon Mirotočivi)
Vesti iz lokalne samouprave
Borićemo se i dalje
Šah
Impresum


Design by VA