Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. január

Címoldal
Fogadalomtételeink
ADART-kiállítás a könyvtárban
A magyar kultúrát ünnepelve
A koalíció az idén lehet gyümölcsöző
A költségvetés felét beruházásokra költik
Legtöbbet a szennyvízcsatornára költenének
Léket vágtak a sporthorgászok
Ravaszdik a csapdában
Ismét összefogtak az iskoláért
Imák és dicsérőénekek
A Tűzsziget TINCSE a legsikeresebb
Díjazták a legszebb díszek készítőit
A nagycsaládosoknál járt a Télapó
Már az iskoláskor előtt népi játékokat tanulnak
Feljött immár az a csillag
Fásítás és madárvédelem
Egy „valami jó” az USA-ból
Ünnepi hangulatban
„Életem részének érzem a futást”
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Mezőgazdasági rovat
Szabadkai győzelem született
Sakk
Hírek, események
Balogh Béla-emléktorna
Impresszum

Önkormányzati hírek

BEES AWARD 2016 díj a községnek

    A „Hogyan idevonzani új befektetéseket az energetikai ágazatban – előrejelzések 2020-ig” elnevezésű 4. BEES 2016 Biznisz Konferencia szakbizottsága az idei BEES AWARD 2016 díjat Ada Községnek ítélte oda, mint az első olyan szerbiai önkormányzatnak, amely magántőke bevonásával sikeresen megvalósította a közvilágítás felújítását, bizonyítva ezzel az energiahatékonyság javítása iránti elkötelezettségét.

    A BEES AWARD 2016 nyilvános elismeréssel olyan vállalatokat, önkormányzatokat és pénzintézeteket tüntetnek ki, amelyek az energiahatékonyság javítására irányuló projektekbe és a megújuló energiaforrásokba való beruházással kihatottak az energiafogyasztás csökkenésére, és/vagy a hagyományos energiaforrásokat megújuló energiaforrásokra cserélték, bizonyítva ezzel az energiahatékonyság előmozdítása, fejlesztése és integrálása iránti egyértelmű elhivatottságukat, ugyanakkor az energetikai függetlenség javításához is hozzájárultak.
    A BEES 2016 AWARD díjat Ada Község nevében a község polgármestere, Bilicki Zoltán december 15-én vette át Belgrádban.


Épül a szennyvízhálózat

    December közepén Adán, az Avala utcában és a Karađorđe utcában folytatódtak a másodlagos szennyvízhálózat építése körüli munkálatok. Bilicki Zoltán polgármester elmondta, a beruházásokat Ada község önkormányzata és a Második Helyi Közösség együttesen finanszírozta.


Szerződéskötés a konyhakertészekkel

    Immár harmadik alkalommal hirdetett pályázatot az önkormányzat a községbeli konyhakertészek támogatására. A szerződéseket december 28-án írták alá az önkormányzat és a Standard KKV illetékeseivel azok a bejegyzett mezőgazdasági termelők, akik sikeresen vettek részt a pályázaton. Ennek lényege az volt, hogy azoktól a termelőktől, akik eleget tettek a kiírás feltételeinek, az önkormányzat átvállalta a 2 méterig terjedő piaci asztal bérleti díjának kifizetését a Standard KKV-nak. Az utóbbi két évben már nemcsak a konyhakertészek pályázhattak, hanem minden községbeli bejegyzett mezőgazdasági termelő. Ennek köszönhetően az idén 45 termelő pályázata volt sikeres, közülük 12 olyané is, akinek Adán is, és Moholon is van asztala.


 Nyári táborozási lehetőség

    Ada község önkormányzata az idén is nyári táborozási lehetőséget hirdetett azon civil szervezetek, egyesületek és sport klubok számára, amelyek 7 és 12 év közötti gyerekekkel foglalkoznak. A tábor költségeit majd az önkormányzat fedezi. A tervek szerint a tábor a nyári szünidő ideje alatt folyamatosan fog tartani, a csoportok hetente váltják egymást. A gyerekek az egyhetes tábor ideje alatt más egyesületekhez tartozó gyerekekkel ismerkedhetnének meg és barátkozhatnának.

januar 2017.

Naslovna strana
Stefan Nemanja (kasnije Sv. Simeon Mirotočivi)
Vesti iz lokalne samouprave
Borićemo se i dalje
Šah
Impresum


Design by VA