Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. január

Címoldal
Fogadalomtételeink
ADART-kiállítás a könyvtárban
A magyar kultúrát ünnepelve
A koalíció az idén lehet gyümölcsöző
A költségvetés felét beruházásokra költik
Legtöbbet a szennyvízcsatornára költenének
Léket vágtak a sporthorgászok
Ravaszdik a csapdában
Ismét összefogtak az iskoláért
Imák és dicsérőénekek
A Tűzsziget TINCSE a legsikeresebb
Díjazták a legszebb díszek készítőit
A nagycsaládosoknál járt a Télapó
Már az iskoláskor előtt népi játékokat tanulnak
Feljött immár az a csillag
Fásítás és madárvédelem
Egy „valami jó” az USA-ból
Ünnepi hangulatban
„Életem részének érzem a futást”
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Mezőgazdasági rovat
Szabadkai győzelem született
Sakk
Hírek, események
Balogh Béla-emléktorna
Impresszum

Feljött immár az a csillag
Sikeres volt a Vadvirág Hagyományápoló Kör karácsonyi rendezvénysorozata

    A karácsonyi hangulat átéléséhez nagyban hozzájárult a Vadvirág Hagyományápoló Kör ünnepi programsorozata és adventi közösségi készülődése. Az időszak jó hangulata, a jótettek és az adás öröme igazi segítséget nyújtott azoknak, akiknek szükségük volt erre a pluszra ahhoz, hogy túléljék a dolgos hétköznapokat.

    – Az elmúlt karácsony volt az első alkalom, amikor megvalósítottuk a régóta megálmodott jótékonysági kézműves vásárunkat. Az előkészület már október végén megkezdődtek, és arról szóltak, amiről a karácsony időszakának szólnia kell, arról, hogy mindenki derűt és jóakaratot árasztott magából – hangsúlyozta Varga Lívia, a Vadvirág HK elnöke, és elmondta, a szülők közül is sokan jelezték részvételi szándékukat ezekben az előkészületekben, sőt a vásár működtetésében és az ünnepi műsor előkészületeiben is többen vállaltak feladatot.


(Fotó: Józsa Bálizs)

    – Minden közös munka, közös programot jelent, a programok pedig jókedvű együttlétek. Így a munka nem terhet jelent ennek a közösségnek, hanem lehetőséget az együttlétre és a közös élményekre. Ezért is megérte! A korona az ünnepi műsorunk napja volt. Már délelőtt megnyitottuk a vásárt, egész nap igen látogatott volt, és a visszajelzések alapján nagyon sokakat lenyűgöztek a különleges kézműves munkák. Az ünnepi műsor fő hordozói Polyák Szollár Anna, Varga Imola, Varga Lilla és Zombori Péter voltak, a tánckoreográfiák pedig Resócki Rolland és Varga Viola nevéhez fűződtek. Úgy érzem, tartalmas ünnepre való hangolódás volt ez az időszak, ami az ünnepi estében teljesedett ki. Vendégeink, a kutaspusztai Lurkóház növendékei és nevelői már harmadik alkalommal vettek részt karácsonyi ünnepségünkön, de ez alkalommal közülük is színpadra léphettek néhányan a műsor elején. Boja Ilonka házfelelős elmondása szerint a gyerekeknek óriási élményt jelent, hogy eljöhetnek a Vadvirág ünnepségére, és ezekből az élményekből a későbbiekben is nagyon sokáig tudnak táplálkozni. A dreai Lurkóház nevelői és lakói a Molprevoz segítő felajánlásának köszönhetően jutottak el az ünnepségünkre, illetve jutottak haza az általunk gyűjtött adományokkal. Mindannyiunk számára fontos a velük való kapcsolatunk, hiszen mi tudjuk, kiken segítünk, kikhez jut el az adományunk, ők pedig nagyon hálásak ezért. A műsorunkban való közreműködésük számukra is elismerés. Összességében ez az ünnep, amely a közösség összefogásával, valamint a T-1 és a Tápai Gear vállalat támogatásával valósult meg, várakozáson felüli volt, méltó befejezése a jubileumi évünknek – tette hozzá Varga Lívia, a Vadvirág Hagyományápoló Kör elnöke.

Lajkó Szilvia

januar 2017.

Naslovna strana
Stefan Nemanja (kasnije Sv. Simeon Mirotočivi)
Vesti iz lokalne samouprave
Borićemo se i dalje
Šah
Impresum


Design by VA