Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. január

Címoldal
Fogadalomtételeink
ADART-kiállítás a könyvtárban
A magyar kultúrát ünnepelve
A koalíció az idén lehet gyümölcsöző
A költségvetés felét beruházásokra költik
Legtöbbet a szennyvízcsatornára költenének
Léket vágtak a sporthorgászok
Ravaszdik a csapdában
Ismét összefogtak az iskoláért
Imák és dicsérőénekek
A Tűzsziget TINCSE a legsikeresebb
Díjazták a legszebb díszek készítőit
A nagycsaládosoknál járt a Télapó
Már az iskoláskor előtt népi játékokat tanulnak
Feljött immár az a csillag
Fásítás és madárvédelem
Egy „valami jó” az USA-ból
Ünnepi hangulatban
„Életem részének érzem a futást”
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Mezőgazdasági rovat
Szabadkai győzelem született
Sakk
Hírek, események
Balogh Béla-emléktorna
Impresszum

Díjazták a legszebb díszek készítőit

    Alig másfél évnyi aktív tevékenység után a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület nagy sikerrel szervezte meg első karácsonyi műsorát, amelyre aranyvasárnapon került sor a moholi Művelődési Otthonban. A Legszebb karácsonyfadísz címmel meghirdetett pályázatra beérkezett kézműves munkák készítőinek járó díjakat is a rendezvényen adták át.

    A Legszebb karácsonyfadísz címmel meghirdetett pályázatra beérkezett kézműves munkákat a Kovács Gizella moholi amatőr festő, valamint Raffai Julianna és Sinka Irén többszörös nagymester díjas kézimunkázók alkotta zsűri értékelte. A bizottság az óvodások kategóriájában két első díjat osztott ki, ezeket Sass Bíborka és Raffai Lara érdemelte ki. Az alsósok mezőnyében az első helyezést Nagypál Zsófia, a másodikat Ország Arnold, a harmadikat pedig Tubicsák Kitti kapta meg. A felsősök között a zsűri két első díjat osztott ki, ezeket Krizsán Szabrina és Boros Gyevi Dominika érdemelte ki, a kategória két különdíjasa pedig Faragó Orsolya és Csicsman Lúcia lett. Mivel nemcsak egyéni pályázók nyújtottak be munkákat, hanem csoportok is, mint például a Novak Radonić Általános Iskola 2. b, 2. c és 4. b osztályos tanulói, őket a zsűri szorgalmukért különdíjban részesítette, a 2. c osztály tanulóit pedig külön is megdicsérte különleges ötleteikért. A beérkezett pályamunkákból kiállítás nyílt, Kovács Gizella festményeivel kiegészítve. A pályaműveket és a zsűritagok által felajánlott munkákat a szervezők december 21-én jótékonysági műsor keretében áruba bocsátották, és az összegyűjtött pénzt a moholi Szent György templom tetőjének javítására ajánlották fel.

    Lajkó Mária, a Csobolyó ME kultúrfelelősének elmondása szerint az ünnep középpontjában sokszor már más áll, mint régen, az ünnep nem ugyanazt jelenti: – Manapság már nagy szónak számít az is, ha az egész család össze tud gyűlni, hiszen nagyon sokan más országokban élnek, távol egymástól. Az ünnepek idején egyre inkább az ajándékozás kerül előtérbe, a gyerekek egy része azért várja a karácsonyt, hogy megkapja a hőn áhított méregdrága ajándékot. Régebben a legnagyobb örömöt az jelentette, hogy a család együtt volt, összegyűlt mindenki az esti vacsorára. Az esti ünnepet a nagytakarítás előzte meg, az adventi hétvégéken lelki gyakorlatokkal, böjttel hangolódtak az eseményre. Krisztus születése valóban örömünnepet jelentett, az est fénypontja az éjféli mise volt. A fadíszítés is közös tevékenységnek számított, a karácsonyfa alatt az egész család karácsonyi dalokat énekelt, és nagyon meghitt, békés hangulat uralkodott. Ezt a hangulatot igyekeztünk a színpadra varázsolni, és éreztetni a közösséggel az értékek fontosságát és az összetartozást. Egyesületünk egyik fontos célkitűzése a közösségépítés és más egyesületekkel, intézményekkel való kapcsolatok kialakítása. Erre az alkalomra a moholi nyugdíjas egyesület népdalkórusát hívtuk meg vendégszereplőnek – hangsúlyozta Lajkó Mária, és elmondta, a Csobolyó ünnepi műsorának előkészítésében részt vett Bartusz Valéria, Resócki Rolland és Zombori Péter, a talpalávalót a Miklós Nándor, dr. Pecze Andor és Zombori Péter alkotta zenekar szolgáltatta, a műsor támogatói pedig a szülők és a női fórum tagjain kívül a Sigma, a Sivet, az Eser Trade és a Kitli vállalat, valamint a Gaby könyvkereskedés és a Glória virágüzlet voltak.

Lajkó Szilvia

januar 2017.

Naslovna strana
Stefan Nemanja (kasnije Sv. Simeon Mirotočivi)
Vesti iz lokalne samouprave
Borićemo se i dalje
Šah
Impresum


Design by VA