Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. január

Címoldal
Fogadalomtételeink
ADART-kiállítás a könyvtárban
A magyar kultúrát ünnepelve
A koalíció az idén lehet gyümölcsöző
A költségvetés felét beruházásokra költik
Legtöbbet a szennyvízcsatornára költenének
Léket vágtak a sporthorgászok
Ravaszdik a csapdában
Ismét összefogtak az iskoláért
Imák és dicsérőénekek
A Tűzsziget TINCSE a legsikeresebb
Díjazták a legszebb díszek készítőit
A nagycsaládosoknál járt a Télapó
Már az iskoláskor előtt népi játékokat tanulnak
Feljött immár az a csillag
Fásítás és madárvédelem
Egy „valami jó” az USA-ból
Ünnepi hangulatban
„Életem részének érzem a futást”
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Mezőgazdasági rovat
Szabadkai győzelem született
Sakk
Hírek, események
Balogh Béla-emléktorna
Impresszum

Szabadkai győzelem született
A Balog Béla-emléktornán ezúttal 31 csapat vett részt 13 vajdasági településről

    A szabadkai Kraljevina Srbija VV Vlahović csapatának győzelmével ért véget 2016/2017-es Balog Béla-emléktorna, amelyet a községi sportközpont szervezett Ada község önkormányzatának a támogatásával. A hagyományos téli teremfocitorna január 8-ai, vasárnapi döntőjében telt ház előtt a szabadkai gárda magabiztosan 3:1-es arányú győzelmet aratott az adai Cvitko Trans csapata felett, amelynek így nem sikerült a címvédés.

    A Kraljevina Srbija VV Vlahović csapata már az első félidő legelején megszerezte a vezetést, ezt a második játékrész elején tovább növelte, majd a hajrában a harmadik találatukat is megszerezték a szabadkaiak. Az adai csapatnak viszont csak a meccs végén sikerült betalálni és szépíteni, habár a Cvitko Trans játékosai mindent megtettek, hogy megfordítsák a mérkőzést. Lendületesen támadtak, és jó néhány gólhelyzetet kidolgoztak, köztük több kapufát is lőttek, de az ellenfél kapusa bravúrosan védett, és egy kivétellel minden próbálkozást hárított. Ezt megelőzően a bronzmeccsen két óbecsei csapat lépett pályára, a Čajkini Asovi és a Vremeplov. Az első félidő 2:2-es döntetlennel ért véget, de a mérkőzést végül a Čajkini Asovi csapata nyerte meg 5:4 arányban, és ezzel megszerezte a harmadik helyet. A két mérkőzés között az adai AFK és a moholi Bácska utánpótláscsapata játszott egymással revümeccset, ezt a moholiak 2:1-re megnyerték, ezenkívül a szünetekben fúvósok szórakoztatták a közönséget.


Az első helyezett: Kraljevina Srbija VV Vlahović, Szabadka


A második helyezett: Cvitko Trans, Ada


A harmadik helyezett: Čajkini Asovi, Óbecse

    A teremfocitorna ünnepélyes díjkiosztóval zárult, ezen a szervezők kiosztották az elismeréseket a dobogós csapatoknak, valamint a legjobb játékosoknak. A legjobb kapusnak járó plakettet, valamint az egykori kapus, Balog Béla fiának 10 000 dináros felajánlását Milan Sekulić (Kraljevina Srbija VV Vlahović) vehette át. A legjobb játékosnak Miloš Grubort (Kraljevina Srbija VV Vlahović) választották meg, a torna gólkirálya Ognjen Đuričin (Čajkini Asovi) lett 8 találattal. Az első helyezett csapat díja 220 000 dinárt volt, a második helyezetté 60 000 dinár, a harmadik helyezett együttes 40 000 dináros jutalomban részesült.
    A teremfocitornán 31 csapat vett részt 13 vajdasági településről. Körtvélyesi Tícián szervező elmondta, hogy a részt vevő csapatok elismerően nyilatkoztak a tornáról, és már jelezték, hogy a következőn is szeretnének játszani:
    – A teremfocitorna jól sikerült. A tavalyi résztvevők közül három jó csapat volt, amely az idei tornán nem vett részt, de jelentkeztek új csapatok. Elégedettek vagyunk a csapatok létszámával, mert széles körből érkeztek Szabadkától Bácsföldváron, Törökbecsén és Nagykikindán át egészen Topolyáig. Terjed a hír a torna színvonaláról, és bízom benne, hogy a következő még jobb lesz. A teremlabdarúgó-torna megszervezésére újra pályázni fogunk támogatásért a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárságnál és Ada község önkormányzatánál. Várhatóan már áprilisra kiderül, milyen pénzeszközökkel rendelkezünk, és ez lehetőséget ad arra, hogy felvegyük a kapcsolatot fontosabb cégekkel, és ezek félig-meddig névadó szponzorként is szerepelnének. Ez a torna szerintünk odáig fejlődött, hogy nemcsak egy adai, hanem egy vajdasági szintű cégnek is jelentős reklámfelületet biztosíthat. Ha ezt párosítani tudjuk, akkor a következő teremlabdarúgó-torna még színvonalasabb lehet – nyilatkozta Körtvélyesi.

Csincsik Zsolt

januar 2017.

Naslovna strana
Stefan Nemanja (kasnije Sv. Simeon Mirotočivi)
Vesti iz lokalne samouprave
Borićemo se i dalje
Šah
Impresum


Design by VA