Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. december

Címoldal
Az ünnep két arca
Halld a csengők szép szavát
Az iskolapadból Londonba
Jól sikerült a jótékonysági bál
Zúzott kővel szélesítik az utat
Három hónapja áram nélkül
Egymillió dinárt gyűjtöttek az iskolának
Békét és reménységet!
Adai diákok a legjobb szavalók között
Mi is tudunk!
Lila advent
Közeledő év vége
A táncházak muzsikusai: a tamburások
Év végi leltározás
Olvasásra fel!
Hírek
Teológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
A könnyen hozzáférhető „medveszőlőkiváltó”
A burgonya
Önkormányzati hírek
Rendőrkézen a moholi kétszeres gyilkos
Sakk
Sport
Szólóénekesek koncertje és Mozart-est Adán
Impresszum

Egymillió dinárt gyűjtöttek az iskolának
Adán fogadást adtak az általános iskolás jótékonysági bál támogatóinak

    Tavasszal nagysikerű jótékonyságsági bált szervezett Adán a Cseh Károly Általános Iskola megsegítésére a Prometheus civil szervezet pártfogásával a diákok szüleiből álló szervezőbizottság, mégpedig Fehér Noémi, Kozma Zsuzsa, Nataša Karanjac és Apró Tímár. November 28-án, hétfő este az adai iskolában a szervezőbizottság és az oktatási intézmény vezetősége fogadást adott a bál adományozóinak, ezen ünnepélyesen megköszönték nekik a támogatást.

    Maksó Éva iskolaigazgató elmondta, hogy az első alkalommal megszervezett jótékonysági bálból 1,25 millió dinár gyűlt össze, ebből a költségek kifizetése után körülbelül 1 millió dinárt költhettek a Cseh Károly-iskola eszköztárának fejlesztésére, illetve az intézmény adományként kapott harminc használt számítógépet egy informatikai szaktanterem felszerelésére. Az iskolaigazgatótól megtudtuk, hogy az oktatás színvonalát javító műszaki eszközök – projektorok, laptopok, hangszórók és tartozékok – beszerzésére mintegy 600 ezer dinár fordítottak, valamint több mint 220 ezer dinárt költöttek fehér táblák, vonalzók, körzők és markerok vásárlására, illetve 130 ezer dinárból sportszereket, köztük kötélhágcsókat, mérőszalagokat, pontszámláló jelzőtáblát, röplabdahálót, svédszekrényt, szőnyegeket és bójákat szereztek be a tornaterem számára.


A szervezők már az újabb jótékonysági bált készítik elő
(Fotó: Csincsik Zsolt)

    A szervezőbizottság nevében Fehér Noémi elmondta, hogy az első jótékonysági bál az elvárásaiknak megfelelően alakult, és jól sikerült, ezért bíznak benne, hogy következő is legalább ennyire eredményes lesz, amelyet február 11-én tartanak Adán, a Park hotelben.
    – A következő jótékonysági bálra szeretnénk megszólítani a diákok szüleit, ők az első alkalommal nem érezték a magukénak a kezdeményezést, és nem jöttek el a bálra. Jóllehet már azzal, hogy eljönnek a jótékonysági bálba, nagyon sokat segítenek nekünk, és támogatják az egész ügyet. Azt szeretnénk, ha még több szülő eljönne a bálba, nemcsak a szponzorok és asztaltársaságuk. A bál előkészítése már zajlik. A tárgyalások folynak, próbálunk minél kisebb költséggel minél nagyobb eredményt elérni. Reméljük, hogy összejön, nem akarunk sokat költeni a bálra, mert a bevétel nagy részét a gyerekekre és az iskolára szeretnénk fordítani – közölte Fehér Noémi
.

csin

decembar 2016.

Naslovna strana
Čuj lepote reči zvona
Na putu razvoja
Povest o rođenju Gospoda Boga i Spasa našeg Isusa Hrista
Vesti
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Pick Szeged je najuspešnija ekipa
Impresum


Design by VA