Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. december

Címoldal
Az ünnep két arca
Halld a csengők szép szavát
Az iskolapadból Londonba
Jól sikerült a jótékonysági bál
Zúzott kővel szélesítik az utat
Három hónapja áram nélkül
Egymillió dinárt gyűjtöttek az iskolának
Békét és reménységet!
Adai diákok a legjobb szavalók között
Mi is tudunk!
Lila advent
Közeledő év vége
A táncházak muzsikusai: a tamburások
Év végi leltározás
Olvasásra fel!
Hírek
Teológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
A könnyen hozzáférhető „medveszőlőkiváltó”
A burgonya
Önkormányzati hírek
Rendőrkézen a moholi kétszeres gyilkos
Sakk
Sport
Szólóénekesek koncertje és Mozart-est Adán
Impresszum

RENDŐRSÉGI HÍREK
Rendőrkézen a moholi kétszeres gyilkos

    A német hatóságok kiadták Szerbiának a moholi Bane Jovanovićot, becenevén Safetot (49), akit a szerb hatóságok az idén márciusban elkövetett kétszeres gyilkossággal és további két gyilkossági kísérlettel gyanúsítanak. Jovanovićot májusban vettét őrizetbe a német hatóságok Szerbia kiadatási kérelme nyomán. A férfi Szerbiába szállítása ez év november 24-én megtörtént.
    Jovanovićot azzal terhelik, hogy március 20-án Moholon megölte Matija Petrovićot (28) és megsebesítette feleségét, Vreckó Renátát (31), 11 éves fiát és a 23 éves Nataša Sunomart. A moholi vérengzés előtt Óbecsén súlyosan megsebesítette élettársát, a 29 éves Jelena Stojkovot, a nő néhány nap múlva belehalt sérüléseibe. Ugyanakkor Józsa Imrét (70) is megsebesítette, aki Jelena szállásadója volt.

    A fent leírt szörnyű bűncselekmény után Safet külföldre szökött. Az aktuális médiumok és a nagykikindai rendőrség így számolt be a nem mindennapi eseményről: A moholi gyilkos Magyarországra szökött, két segítőjét letartóztatták. A nagykikindai rendőrség március 24-én csütörtök délután letartóztatott két horgosi férfit, akik a gyanú szerint segítettek Bane Jovanovićnak (49) Moholról Magyarországra szökni. Az őrizetbe vett személyeknek 48 órás vizsgálati fogságot rendelt el az ügyész. A rendőrség bővebb információkat most nem közölt. A Dnevnik cikke szerint viszont a rendőrség tudja, hol tartózkodik Jovanović, csak az a kérdés mikor tartóztatják le. Egy nyomozáshoz közeli forrás szerint a gyanúsított s bűncselekmény után felfegyverkezve egy sárga Mini Morissal hajtott el Moholról. Az eddigi információk szerint a gyilkosság és a lövöldözés indítéka feltehetően a féltékenység volt, mert Jovanovićot egy hónappal azelőtt elhagyta élettársa, és Becsére költözött, a férfit pedig ez feldühítette.

V. J.

decembar 2016.

Naslovna strana
Čuj lepote reči zvona
Na putu razvoja
Povest o rođenju Gospoda Boga i Spasa našeg Isusa Hrista
Vesti
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Pick Szeged je najuspešnija ekipa
Impresum


Design by VA