Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. december

Címoldal
Az ünnep két arca
Halld a csengők szép szavát
Az iskolapadból Londonba
Jól sikerült a jótékonysági bál
Zúzott kővel szélesítik az utat
Három hónapja áram nélkül
Egymillió dinárt gyűjtöttek az iskolának
Békét és reménységet!
Adai diákok a legjobb szavalók között
Mi is tudunk!
Lila advent
Közeledő év vége
A táncházak muzsikusai: a tamburások
Év végi leltározás
Olvasásra fel!
Hírek
Teológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
A könnyen hozzáférhető „medveszőlőkiváltó”
A burgonya
Önkormányzati hírek
Rendőrkézen a moholi kétszeres gyilkos
Sakk
Sport
Szólóénekesek koncertje és Mozart-est Adán
Impresszum

Közeledő év vége

    Szeszélyes esztendőnk végéhez közeledünk, már csak pár lépés,és „itt a vége, fuss el véle”, mondhatnánk viccesen. Mindezt az időjárás is mind jobban és jobban érezteti velük. Vége a csapadékos időszaknak, felváltja a télies hideg.
A kissé jobb időjárást kihasználva még mindig nagy a sürgés-forgás a határban. Zúgnak a munkagépek, esztergályozzák a termőföldet, előkészítik a talajt a téli pihenésre. A deresedő cukorrépaprizmák a parcellák végeiben tornyosulnak, várva, hogy elvigyék őket. Messziről úgy tűnnek, mintha hegyek lennének, és megtévesztik azokat, akik nem idevalósiak. A látóhatár egyre csak bővül és bővül, ami egyben az őszi letakarítás végét és a tél kezdetét jelenti.
    Egy összetartó ötlettel szerveztek munkaakciót Völgyparton a nyugdíjas klub és az Aranyeső asszonykórus tagjai. Az ősz elmúltával ugyanis a település központjában igen sok falevél lehullott, mindezt közös erővel takarították össze. Mindjárt szebb és barátságosabb lett a központ, most már várhatja a téli időszakot és az ünnepeket. A résztvevőket a munka végeztével szerény ebéd és forró tea várta, amit az asszonyok készítettek el nagy szeretettel. Az idő is, valamint a hangulat is kellemes volt az összefogáshoz, segített abban, hogy a település szebb és tisztább arcát mutathassa mindenkinek.


Őszi takarítás Völgyparton

    Törökfalun december másodikán Mikulás bált szerveztek a Százszorszép ME tagjai. A rendezvény batyubál volt, tehát „amit hozol, azt fogyasztod” elven működött, ami az utóbbi időben igen népszerűvé vált vidékünkön. A szórakozásra vágyó csapat egy igen jó hangulatban eltöltött estét tudott megélni, hiszen volt vigasság, tánc, sőt, tombola is, amit a szervezők és a résztvevők közösen biztosítottak.


Mikulás bál Törökfalun

    Valkaisoron sikerült végleges megoldást találni a vízproblémákra. A község önkormányzatának támogatásával vadonatúj pumpa került a kútba, így most már remélhetőleg mindenki elfelejtheti azt a sok kellemetlenséget, amit az elmúlt hónapok során a vízhiány okozott a lakosság számára. A vízellátás normalizálódott, a kedélyek lassan lecsillapodnak, most már csak használni kell azt a kincset, amink van.
    Lassan véget ér ez az esztendő, és jön az új, tele reménnyel és várakozással. Vissza-visszagondolunk az elmúlt év eseményeire, mosolyogva, szomorúan, várakozva arra, amibe belemegyünk, ami menthetetlenül jön felénk, és aminek kikerülhetetlenül a részeseivé válunk. Ezekkel a gondolatokkal kívánok áldott, békés karácsonyt mindenkinek! Az új esztendőben megértést, szeretetet és a mindennapok kihívásaival szemben kitartást , valamint azt, hogy találkozzunk a cikkek olvasása közben, vagy akár összefutva, a személyesen! BÚÉK!

Molnár József

decembar 2016.

Naslovna strana
Čuj lepote reči zvona
Na putu razvoja
Povest o rođenju Gospoda Boga i Spasa našeg Isusa Hrista
Vesti
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Pick Szeged je najuspešnija ekipa
Impresum


Design by VA