Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. december

Címoldal
Az ünnep két arca
Halld a csengők szép szavát
Az iskolapadból Londonba
Jól sikerült a jótékonysági bál
Zúzott kővel szélesítik az utat
Három hónapja áram nélkül
Egymillió dinárt gyűjtöttek az iskolának
Békét és reménységet!
Adai diákok a legjobb szavalók között
Mi is tudunk!
Lila advent
Közeledő év vége
A táncházak muzsikusai: a tamburások
Év végi leltározás
Olvasásra fel!
Hírek
Teológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
A könnyen hozzáférhető „medveszőlőkiváltó”
A burgonya
Önkormányzati hírek
Rendőrkézen a moholi kétszeres gyilkos
Sakk
Sport
Szólóénekesek koncertje és Mozart-est Adán
Impresszum

Olvasásra fel!
Olvasásnépszerűsítő pályázatot hirdet a Szarvas Gábor Könyvtár

    A Szarvas Gábor Könyvtár az idén is meghirdeti a hagyományos Olvasásra fel! elnevezésű könyvajánló pályázatát az óvodás, az alsós, a felsős és a középiskolás diákok, valamint a felnőtt korosztály képviselői számára. A pályázatban résztvevőktől meseillusztrációkat, illetve könyvajánlókat várnak.
    A pályázat feltételei korosztályonként eltérők: az óvodás pályázóktól egy meseillusztrációt; az alsós pályázóktól pedig három különböző meseajánlót várnak, mesénként 10-15 mondatban, illetve mellékletként illusztrációkat is szívesen fogadnak. A felsős tanulók esetében a három különböző irodalmi mű között prózai és lírai alkotások is helyet kaphatnak, a terjedelem ajánlónként nem haladhatja meg a fél gépelt oldalt. A középiskolásoktól és a felnőttektől szintén három-három irodalmi alkotásról várnak ajánlót, a terjedelem ajánlónként esetükben sem haladhatja meg a fél gépelt oldalt.
    A pályázaton részt vehetnek az Ada község területén élő, vagy a községbeli oktatási intézménybe járó tanulók és az Ada község területén élő felnőttek. A diákok esetében a szervezők kérik feltüntetni a teljes nevet, az iskola megnevezését, valamint az osztályt és az osztályfőnök/felkészítő pedagógus nevét. A pályamunkák beérkezési határideje 2017. január 16. Az ajánlók beadhatók személyesen, a Szarvas Gábor Könyvtárban, munkanapokon 8 és 16 óra között, vagy e-mailben a biblioteka.ada@gmail.com címen, utóbbi esetben a levél tárgyában a szervezők kérik megjelölni a következőt: „Pályázati munka – könyvajánlók”.
    A pályázat eredményeit a tervek szerint 2017. január 23-án, a magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepségen hirdetik ki. Kategóriánként (óvodás, alsós, felsős, középiskolás és felnőtt) három munkát fognak díjazni, ezeknek szerzői könyvjutalomban részesülnek.

decembar 2016.

Naslovna strana
Čuj lepote reči zvona
Na putu razvoja
Povest o rođenju Gospoda Boga i Spasa našeg Isusa Hrista
Vesti
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Pick Szeged je najuspešnija ekipa
Impresum


Design by VA