Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. december

Címoldal
Az ünnep két arca
Halld a csengők szép szavát
Az iskolapadból Londonba
Jól sikerült a jótékonysági bál
Zúzott kővel szélesítik az utat
Három hónapja áram nélkül
Egymillió dinárt gyűjtöttek az iskolának
Békét és reménységet!
Adai diákok a legjobb szavalók között
Mi is tudunk!
Lila advent
Közeledő év vége
A táncházak muzsikusai: a tamburások
Év végi leltározás
Olvasásra fel!
Hírek
Teológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
A könnyen hozzáférhető „medveszőlőkiváltó”
A burgonya
Önkormányzati hírek
Rendőrkézen a moholi kétszeres gyilkos
Sakk
Sport
Szólóénekesek koncertje és Mozart-est Adán
Impresszum

Önkormányzati hírek

Határozat a sportszövetség felvételéről

    Szerbia Sportszövetségének igazgatóbizottsága az Élsport és Területi Fejlődés Bizottság javaslatára Jagodinán tartott ülésén határozatot hozott az Ada Községi Sportszövetségnek a tagjai közé való felvételéről, mivel a törvény az illetékes területi szövetségnek tekinti. Bilicki Zoltán, polgármester munkamegbeszélést tartott, ezen Berec Csaba, a szövetség elnöke, valamint az illetékes községi szervek vezetői vettek részt. A találkozó témája az Ada község lakossága körében felmerülő sportbeli igények és érdekek további pénzelése volt.

Végéhez közeledik a járda építése Törökfalun

    Mint Bilicki Zoltán polgármester nyilatkozatából megtudtuk, jó ütemben halad a járda építése Törökfalun, és a terveknek megfelelően rövidesen el is készül a teljes, 1435 méteres szakasz. A beruházás célja, hogy a nagyúti tanyákról iskolába járó gyerekek biztonságosan el tudjanak jutni Törökfaluba.


Rókacsapdák az állomány növekedése miatt

    A község területén élő rókaállomány hirtelen növekedése miatt, ugyanis a rókák már a településekre is bejárnak, Ada község önkormányzata öt rókacsapdát biztosított a lakosság számára. A csapdák az adai Állategészségügyi Állomáson találhatók, és az érdeklődő háztartások szükség esetén meghatározott időre kölcsönkérhetik őket, és kihelyezhetik a kataszteri parcellájukon – az udvaron.
    A polgárok a csapdák átvételekor az Állategészségügyi Állomáson szakmai magyarázatot kapnak használatukról, valamint az állatok befogása utáni eljárásról. A csapdák kiadására és a rókák elszállítására Bárány Attila licenccel rendelkező állat-egészségügyi technikus az adai Állat-egészségügyi állomás dolgozója a kapcsolattartó személy, a 064/2-556-757 telefonszámon érhető el.


Tovább épül a kanalizáció

    December 7-én délelőtt írta alá Bilicki Zoltán polgármester a kivitelezőkkel a szerződést a másodlagos szennyvízhálózat újabb szakaszának építésére. A közbeszerzési eljárás sikeres lefolytatása után, a Második Helyi Közösség területén 22,5 millió dinár értékben épül kanalizáció a következő utcákban: a Karađorđe, a Laza Kostić, a Svetozar Miletić utca egy-egy szakaszán, az Avala, a Kosmaji, az Iskola és a Dózsa György utca teljes hosszúságában, valamint a Lenin utca páros oldalán.


Folyamatos a községre táblázott hitel visszafizetése

    December 12-én került kifizetésre egy újabb, 48.003,50 euró összegű részlet abból 740.624,44 eurós hitelből, melyet az előző községi vezetőség vett fel az AIK Banktól 2007. december 11-én, és rátáblázta az Önkormányzatra. A kölcsön visszafizetésének határideje 2017. december 11. Az első hitelrészlet 2009 júniusában került kifizetésre. A hátralévő adósság még 98.450,83 eurót tesz ki. Az idei évre a kifizetendő összeg még 301,08 euró, valamint 98.149,75 euró 2017-re – számolt be Bilicki Zoltán polgármester a hiteltörlesztés folyamatáról.


Újabb 20 millió dinár a szennyvízhálózatra

    A Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság 20 millió dinárt hagyott jóvá pályázat útján a másodlagos szennyvízhálózat építésére a Đuro Đaković utcában Adán. Az erről szóló szerződést ma írta alá Újvidéken Zoran Dragin polgármester-helyettes. A beruházás keretében a Đuro Đaković utca teljes hosszában megépül a kanalizáció.

decembar 2016.

Naslovna strana
Čuj lepote reči zvona
Na putu razvoja
Povest o rođenju Gospoda Boga i Spasa našeg Isusa Hrista
Vesti
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Pick Szeged je najuspešnija ekipa
Impresum


Design by VA