Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. december

Címoldal
Az ünnep két arca
Halld a csengők szép szavát
Az iskolapadból Londonba
Jól sikerült a jótékonysági bál
Zúzott kővel szélesítik az utat
Három hónapja áram nélkül
Egymillió dinárt gyűjtöttek az iskolának
Békét és reménységet!
Adai diákok a legjobb szavalók között
Mi is tudunk!
Lila advent
Közeledő év vége
A táncházak muzsikusai: a tamburások
Év végi leltározás
Olvasásra fel!
Hírek
Teológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
A könnyen hozzáférhető „medveszőlőkiváltó”
A burgonya
Önkormányzati hírek
Rendőrkézen a moholi kétszeres gyilkos
Sakk
Sport
Szólóénekesek koncertje és Mozart-est Adán
Impresszum

Békét és reménységet!
Nagy sikerű jótékonysági koncertet adott Adán Fehér Nóra, a Kormorán együttes énekesnője

    Békét és reménységet! címmel adott nagy sikerű jótékonysági koncertet december 10-én, szombaton este az adai színházteremben Fehér Nóra, a Kormorán együttes moholi születésű énekesnője, és az est bevételét a Szarvas Gábor Könyvtár gyermekrészlegének fejlesztésére ajánlotta fel.

    – A jótékonysági koncert ötlete úgy született meg, hogy mivel már jó ideje Budapesten élek, ahol a Vajdasági Baráti Egyesület minden évben megszervezi a jótékonysági Mikulás-estjét, amelynek során az itthoni rászorulóknak gyűjtenek, és amelyen jómagam is mindig ott szoktam lenni, felmerült bennem, hogy vajon miért ne lehetne itthon is szervezni egy jótékonysági koncertet így, a karácsonyi ünnepek előtt. Az ötlettel megkerestem a Szarvas Gábor Könyvtár illetékeseit, ők örömmel mondtak igent a kezdeményezésemre, és nagyon sokat segítettek abban, hogy mindez létrejöhessen, de nemcsak ők, hanem sokan mások is, úgyhogy ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult a rendezvény sikerességéhez, csakúgy, mint azoknak, akik eljöttek a koncertre, és adományaikkal hozzájárultak a könyvtár célkitűzéseinek a megvalósulásához – hangsúlyozta Fehér Nóra, és elmondta, nagyon örült annak, hogy ezúttal is sokan voltak kíváncsiak a koncertjére.


Fehér Nóra nagy sikerű jótékonysági
koncerttel lepte meg az adai közönséget

    – Nagyon-nagyon boldog vagyok, mert tényleg sokan eljöttek, és úgy érzem, hogy tetszett is nekik a műsor. Igyekeztem olyan dalokat választani, amelyek ismertek, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan olyanok is voltak közöttük, amelyeket az itthoni közönség nem ismer. Természetesen néhány Kormorán-dalt is hoztam magammal, ugyanis nekünk is vannak karácsonyi albumaink, amelyeken különleges hangulatú karácsonyi dalok és megzenésített versek szerepelnek, és ezekből is próbáltam választani egy-két olyan gyöngyszemet, amelyeket talán a nézők is ismernek, vagy ha nem, akkor valamihez tudják kötni, mert van benne egy olyan mondat vagy egy olyan szó, ami megragadja őket – magyarázta a Kormorán együttes énekesnője, akinek saját bevallása szerint rendkívül fontos, hogy amikor csak lehetősége nyílik rá, segítsen másokon.
    – A mai világban mindenki rohan, mindenkin rajta van a szemellenző, és csak saját magával van elfoglalva. Ez persze részben érthető is, hiszen a világ és a társadalom ezt követeli meg tőlünk, legalábbis én Budapesten ezt érzékelem, de úgy gondolom, hogy éppen ezért kell néha megállni egy picit, és azt mondani, hogy jó, akkor most nemcsak én vagyok a fontos magamnak, hanem mások is fontosak, hiszen nemcsak én vagyok ezen a világon, hanem más emberek is, akiknek bizony szüksége van a segítségemre, illetve nemcsak az enyémre, hanem valamennyiünkére, akiknek módunkban áll segíteni – fogalmazott Fehér Nóra, akinek igen mozgalmasra sikerült a decembere, hiszen az adai koncert másnapján már Budapesten, a Vajdasági Baráti Egyesület által életre hívott jótékonysági rendezvényen lépett színpadra, az utána következő hétvégén pedig előbb a Kormorán együttessel adtak nagyszabású jubileumi koncertet a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a zenekar fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából, majd egy nappal később a Győri Nemzeti Színházban volt bemutatója, ahol nagy örömére a Doktor Zsivágó című musicalban kapott szerepet.
    A Szarvas Gábor Könyvtár illetékesei az adományt az intézmény gyermekrészlegének otthonosabbá tételére szeretnék fordítani, ugyanis régi vágyuk, hogy gyermekbarátabbá tegyék a berendezést, és a magas polcok mellé, amelyek az olvasók és a munkatársak számára is nehezen hozzáférhetők, néhány olyan mozgatható és vidám bútordarabot is beszerezzenek, amelyeket majd kicsik és nagyok egyaránt szívesen használnak.

M. E.

decembar 2016.

Naslovna strana
Čuj lepote reči zvona
Na putu razvoja
Povest o rođenju Gospoda Boga i Spasa našeg Isusa Hrista
Vesti
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Pick Szeged je najuspešnija ekipa
Impresum


Design by VA