Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. augusztus

Címoldal
Sis honestus! (Légy becsületes!)
Községi hírek képekben
Községi hírek
Megszentelték az új kenyeret
Aranykapu-vásár
Jubileumi gálaműsor
Előjáték
Minden a Kukabanyával kezdődött
Esős időszak...
Nyári táborozások, foglalkozások, előadások
Az újságírás szórakoztató munka
Adán járt Gedó György
Emberi történet
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sakkrovat
Sport
Strong man  –  Erős emberek
Tarka-barka
Pataricza Ferenc emlékére
Vizsgabál 2014
Nagyboldogasszyonyi Aranykapu-vásár
Impresszum

OPŠTINSKE VESTI

Postavljanje semafora u Molu

    Zamenica predsednika opštine, Monika Urban je 29. jula prepodne  potpisala Ugovor o sufinansiranju troškova postavljanja semafora u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. U smislu ugovora Sekretarijat će ovoj  investiciji od oko 4 miliona dinara doprineti sa iznosom od 1,5 miliona dinara, dok će preostali deo sredstava obezbediti Lokalna samouprava.

    Pomenuti semafor je potreban u Molu, kod raskrsnice ulica Urbana Jožefa i Maršala Tita, pošto se radi o visoko frekventnoj raskrsnici, koja bi bez semafora postala crna tačka. Lokalna samouprava će raspisati javnu nabavku za potrebnu opremu, čim Pokrajinski sekretarijat prenese ugovorena sredstva.


Poseta državnog sekretara u Adi

    Dana 6. avgusta je Dr. Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sa svojim saradnicima posetio našu opoštinu, i tom prilikom su se upoznali sa lokalnim socijalnim programima. Na sastanku su predstavnici Centra za socijalni rad, Gerontološkog centra i civilne organizacije „Duga” informisali goste o opštinskim socijalnim programima, koje je državni sekretar veoma povoljno ocenio. Ovom prilikom je bilo reči i o uslovima za učestvovanje na konkursima Ministarstva.


Obrazovanje romske dece

    Zamenica predsednika opštine Ada, Monika Urban je 15. avgusta u Novom Sadu u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova prisustvovala na potpisivanju Ugovora na osnovu Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava gradovima i opštinama sa teritorije AP Vojvodine za sufinansiranje programa obrazovanja romske dece osnovnoškolskog uzrasta od 5-8. razreda školske 2014/15. god.

avgust 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti u slikama
Opštinske vesti
Птице небеске
Aktivnosti sindikta
Šah
Sport
Velikogospojinski vašar u Adi
Impresum


Design by VA