Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. augusztus

Címoldal
Sis honestus! (Légy becsületes!)
Községi hírek képekben
Községi hírek
Megszentelték az új kenyeret
Aranykapu-vásár
Jubileumi gálaműsor
Előjáték
Minden a Kukabanyával kezdődött
Esős időszak...
Nyári táborozások, foglalkozások, előadások
Az újságírás szórakoztató munka
Adán járt Gedó György
Emberi történet
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sakkrovat
Sport
Strong man  –  Erős emberek
Tarka-barka
Pataricza Ferenc emlékére
Vizsgabál 2014
Nagyboldogasszyonyi Aranykapu-vásár
Impresszum

SPORT

Vendég a moholi küzdőszőnyegen

    Adán született, birkózással kezdett foglalkozni, a hazai versenyeken szerzett bajnoki címek mellett a nemzetközi mezőnyben is osztályon felüli versenyzőként írta be magát a sportág történetébe. Jelenleg Kanadában él, ki ő?
    Nem más, mint Kaszap Károly birkózóbajnok, aki irigylésre méltó erőnlétben mutatkozott be a moholi Partizan Birkózó Klub növendékeinek, és vett részt egy edzésen nyári hazalátogatása alkalmával, eleget téve a klub meghívásának.
    A birkózó tanoncok izgatottan figyelték, és igyekeztek elsajátítani az olimpikon meggyőzően magabiztos mozdulatait. Az egykor a 74 kg-os súlycsoportban kimagasló eredménnyel versenyző Kaszap Károlyt Jugoszlávia érdemes sportolója elismeréssel jutalmazta meg abban az időben az ország. Kitartással, sérüléseinek ellenére sem veszített küzdőképességének erejéből, és ez alkalommal vendégedzőként bíztatta a moholi utánpótlás reménységeit. Az edzés gyorsan telt, miközben a gyakorló bajnokjelöltek igyekeztek megfelelni a birkózó legenda előtt. Kaszap Károly, aki jelenleg tanár és edző, jelenlétének megnyerő közvetlenségével és tekintélyénél fogva biztató reménnyel telítette a küzdőtéren gyakorló gyerekeket.


Kaszap Károly irányítja a fiatalok edzését

    – Jó, hogy újrakezdték ezt a sportot – mondta a 80-as évek világbajnoki érem gyűjtője – Tehetségből nincs hiány. Most a leglényegesebb dolog, hogy megszeressék ezt a sportot, kialakítsák a rendszeres, folyamatos edzések utáni igényt. Jó alapjuk van, és jó irányba haladnak az odaadó, buzgó edzők segítségével. Érzik a fegyelmezett edzésvégzés fontosságát.
    – Másfél éve működik aktívan a klubunk, és ez idő alatt több versenyen is részt vettünk. Az eddig elért legrangosabb helyezést az idén június 28-29-én Szarajevóban megrendezett nemzetközi kupán érte el а klub tagja, Davor Živković, aki a 2003-2005-ös nemzedék 40 kg-os súlycsoportjában a dobogó második helyén végzett. – dicsekedett a Klub titkára, Agócs Zsolt
    Barát István és Branislav Živković edzők szerint fontos volt és jót tett a közösségnek a birkózó olimpikon látogatása. „Örülünk, hogy megtisztelt bennünket, és elfogadta a meghívásunkat. Mindazt, amit ez alakommal mutatott és tanított, a gyerekek nagy igyekezettel próbálták elsajátítani, és vendégünk dicsérete sikerélménnyel gazdagította őket. Szeretnénk, ha legközelebbi hazalátogatása alkalmával is eljönne hozzánk!”
    „A moholi Partizan Birkózó Klub egyike a legszervezettebb kluboknak – emelte ki Körtvélyesi Tícián, az adai Sportközpont igazgatója – mindenkinek megvan a maga feladata, és ez látszik is az eredményükön. Megalakulásuk és aktív működésük után viszonylag hamar tudtak eredményt is felmutatni, ezért jutalmul idén dupláztuk a költségvetésüket. Minden klubnak szüksége van támogatásra, de ez mellett fontos az is, hogy önerővel is kiegészítsék. Ebben a klubban a saját erő is dominál, sokan részt vesznek és segítik a klub munkáját. Ez a titka az eredményes működésnek.”

Szöveg és kép Lajkó Szilvia


Küzdelem a szőnyegen
Meghívásos verseny Moholon


Nagy küzdelem folyik a szőnyegen

    A moholi Partizan Birkózóklub nagy létszámú, és nagyon jó hangulatú birkózóversenyt szervezett a Novak Radonić Általános Iskola tornacsarnokában. A házigazda Partizan Klub tagjain kívül szőnyegre léptek Zenta, Magyarkanizsa, Zombor, Szabadka, Felsőhegy és Nagybecskerek bírkózói is.
    A versenyzők kitettek magukért. A legkisebbek között is szép küzdelmek alakultak ki, a nagyobbaknál pedig magas színvonalú összecsapásoknak lehettünk szemtanúi.  Az első moholi meghívásos versenyen a szépszámú szülő és kísérő nagyszerű hangulatot teremtett. El lehet mondani, hogy ez a verseny jó hírverése volt a birkózósportnak.
    Az eredmények összeszámlálása után a moholi Partizan Birkózóklub nyerte el a legjobb csapat díját. A legjobb moholi versenyző Branko Đakov lett.

A házigazda eredményei:
Legfiatalabb pionírok (28 kg):  II. Oláh Gergely  
Pionírok (26 kg):                       II. Luka Beljanski
 Pionírok (33 kg):                      III. Stevica  Kočić
Pionírok (36 kg):                      III. Vladimir Đakov
Pionírok (39 kg):                        II. Davor Živković
Pionírok (55 kg):                          I. Juhász Szilárd
Fiatal pionírok (41 kg):                I. Branko Đakov
Kadétok (85 kg):                       III. Vladan Živković
Lányok (51 kg): I. Agócs Alíz,   II. Barát Szandra

Írta és fényképezte Lajkó Szilvia


Szorgalmasan gyűjtik horgászaink az érmeket

    Július 26-án tartották a 3. fordulót a Jópajtás ligában Padén a szanádi Tisza-130 Egyesület rendezésében 13 csapat részvételével. A kadétok (5. osztályos korig) csoportjában csapatunkból Csonka Bence arany-, Pálfi Patrik ezüstéremmel gazdagította gyűjteményét.
    A nagyok csoportjában (6.,7. és 8..osztályos korig) 11 csapat részvételével, Aleksza Tamás ezüstérmet szerzett.
    A Községi sporthorgászliga 4. fordulójában már eldőlt, ki lesz a bajnok, hiszen az utolsó forduló előtt az Agromerkurnak 5 pont előnye van.

Adankó Iván

A vártnál jobban sikerült a halászléfőző verseny


Pincer Janko

    A halászléfőzés világbajnoka is részt vett a versenyen
    Augusztus 9-én tartottuk a XIV, halászléfőző versenyt az adai strandon 16 versenyző részvételével. Számolva azzal, hogy egyre népszerűbbek az ilyen rendezvények, attól féltünk, hogy nem lesz még 10 versenyzőnk sem, hiszen a környékben még három helyen tartottak versenyt. A résztvevők között Pécsről és Belgrádból érkezett versenyző is volt. Igen kellemesen meglepett bennünket, amikor az eredményhirdetéskor az ötszörös világbaj-nok, a begecsi Pincer Janko bemutatkozott.   
    Helyezések:
    1. Pincer Janko, Begecs
    2. Hegyi Piroska, Kevi
    3. Lehocki Imre, az adai Safe Life csapatából
    4. Savić Nikola, Újvidék
    Az első három helyezett serleget, a 4. Savity Nikola pedig ingyenesen utazhat szeptemberben a szolnoki versenyre.

Adankó Iván

avgust 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti u slikama
Opštinske vesti
Птице небеске
Aktivnosti sindikta
Šah
Sport
Velikogospojinski vašar u Adi
Impresum


Design by VA