Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. augusztus

Címoldal
Sis honestus! (Légy becsületes!)
Községi hírek képekben
Községi hírek
Megszentelték az új kenyeret
Aranykapu-vásár
Jubileumi gálaműsor
Előjáték
Minden a Kukabanyával kezdődött
Esős időszak...
Nyári táborozások, foglalkozások, előadások
Az újságírás szórakoztató munka
Adán járt Gedó György
Emberi történet
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sakkrovat
Sport
Strong man  –  Erős emberek
Tarka-barka
Pataricza Ferenc emlékére
Vizsgabál 2014
Nagyboldogasszyonyi Aranykapu-vásár
Impresszum

SPORT

18. Delfin kup
Pobednički pehar ostao u Adi

    Na bazenu Javnog preduzeća "Adica" u Adi održan je 18. Delfin kup, međunarodno pli-vačko takmičenje koje je i ove godine uspešno organizovao Plivački klub "Delfin" iz Ade. Čak 336 plivača stiglo je u Adu iz svih krajeva naše zemlje, ali i iz Velike Britanije (London), Nemačke (Horb i Minhen), Mađarske (Mohač, Segedin, Orošhaza, Pečuj, Sigetvar i Šikloš), Rumunije (Bakau, Temišvar i Rešica) i Slovačke (Humena i Šturovo). Ukupno 32 kluba uzelo je učešće na ovom takmičenju koje iz godine u godinu okuplja veliki broj mladih plivača.
    Nakon svečanog defilea učesnike je pozdravio Jožef Tobijaš, pokrajinski poslanik koji je svečano otvorio 18. Delfin kup. Usledila je trka najmlađih plivača popularno nazvanih Delfinčići, a nakon toga plivači su se nadmetali na deonici od 50 metara u disciplinama delfin, prsno, leđno i slobodno. Trka štafeta 4 x 50 m mešovito je bila posebno zanimljiva, a najbrže štafete bile su "Mohač" u muškoj i "Polet" iz Sombora u ženskoj konkurenciji.
    Medalje najuspešnijim plivačima uručili su pokrajinski poslanik Jožef Tobijaš, direktor Centra za sport i fizičku kulturu opštine Ada, Ticijan Kertvelješi i zamenica predsednika opštine Ada, Monika Urban, koja je na kraju predala i pehar najuspešnijoj ekipi, a to je ekipa domaćina, Delfina iz Ade. Ađanski delfini su u generalnom plasmanu imali 9961 bod i ispred sebe su ostavili Spartak iz Subotice sa 8351 bodom i Polet iz Sombora sa 7163 boda. Još jedno priznanje pripalo je plivačima iz Ade. Naime, pobednica memorijalne trke Mirko Korovljev na 50 metara delfin stilom bila je Hajnalka Pamer, i njoj je pripao memorijalni pehar. Pored nje, osvajači medalja od ađanskih plivača bili su još Peter Palfi i Nevena Vujić (zlatne), Leontina Vil (2), Nevena Vujić, Nataša Vujić (2), Vladimir Korovljev i Viktor Svorenj (srebrne), Leontina Vil i David Volford (bronzane).

(Fotografiju pobednika Delfin kupa vidi na naslovnoj strani)

Dragan Milutinović


Fenex pobednik turnira u malom fudbalu

    Ekipa Fenexa, koju su činili igrači iz Mola i Ade, pobednik je turnira u malom fudbalu koji se igrao povodom Dana Mola. Fenex je u finalnoj utakmici, koju je pratilo oko 400 gledalaca u novoj fiskulturnoj sali O.Š.“Novak Radonić“ u Molu, savladao minimalnim rezultatom 1:0 ekipu Restoran Gril iz Novog Miloševa. Jedini pogodak u ovoj, do poslednjeg minuta neizvesnoj utakmici, postigao je  Rade Radulaški u 14. minutu.
    Za Fenex su igrali: Mojsilov, Simendić, Budai, Cvitko, Rehors, Pajić, Prekajski, Džolić, Radulaški i Ratkov. Restoran Gril nastupio je u sledećem sastavu: Terzin, Pušić M, Popov, Pušić D, Arsenov, Balaš, Nikolić, Drmonjić, Vasičin.
    U utakmici za treće mesto ekipa Mašnapošok iz Ade savladala je Pekaru Lorena iz Bačkog Petrovog Sela rezultatom 3:2.

    Pobedničkoj ekipi pored pehara pripala je i novčana nagrada u iznosu od 25.000 dinara, drugoplasiranoj 15.000 dinara, dok je nagrada za treće mesto bila 5.000 dinara. Pehare i novčane nagrade najuspešnijim ekipama uručili su direktor Centra za sport i fizičku kulturu opštine Ada, Ticijan Kertvelješi i član opštinskog veća zadužen za sport, Marko Adamović.  Na turniru je učestvovalo ukupno 16 ekipa iz Mola, Ade, Bečeja, Bačkog Petrovog Sela, Sente i Novog Miloševa.

Dragan Milutinović


Ađanski veterani pobedili Molce 2:0


Ađanski i molski fudbalski veterani

    U okviru proslave Dana Mola održana su razna sportska takmičenja, a pažnju publike svakako je privukla i utakmica fudbalskih veterana Mola i Ade. Lokalni "večiti derbi" ovaj put pripao je gostima iz Ade koji su slavili rezultatom 2:0. Golove su postigli Koš Arpad (iz penala) u prvom poluvremenu i Đaluš Atila u drugom poluvremenu.
    Važnije od rezultata bilo je druženje koje je nastavljeno posle utakmice zajedničkom večerom. Pobedničkoj ekipi pehar je uručio Marko Adamović, član opštinskog veća zadužen za sport, koji je ujedno bio i sudija ove revijalne utakmice.
    Veterani Mola: Zombori Robert, Živančev Branislav, Ćurčić Zoran, Jelić Ilija, Jepurski Zoran, Radulaški Rade, Simendić Radovan, Tot Laslo, Denkovič Robert, Pajić Aleksandar, Kurtešanin Đura, Matić Miljan, Prekajski Zlatko i Dongo Jožef.
    Veterani Ade: Budai Zoltan, Rohaček Aurel, Koš Arpad, Džolić Bruno, Čonka Aron, Holi Jožef, Latak Adrijan, Varši Čaba, Nađ Ištvan, Kovač Emil, Đaluš Atila, Berec Čaba, Tobijaš Endre, Zaj Zoltan, Rehors Kristijan, Zaj Atila, Kiš Roland, Laslo Andraš.

Dragan Milutinović


Bečejski plivači najbolji na 10. Molskom maratonu
Tamaš Farkaš i Jelena Ječanski, oboje iz Bečeja, pobednici su 10. Molskog maratona na Tisi


Najuspešniji, najmlađi i najstarili ušesnici maratona

    140 takmičara iz zemlje i inostranstva okupilo se u subotu, 26. jula na plaži u Molu da bi uzeli učešće na drugom po veličini i značaju takmičenju u daljinskom maratonskom plivanju u našoj zemlji. Ovo takmičenje se nalazi u evropskom i svetskom kalendaru plivanja na otvorenim vodama. Molski maraton na Tisi i ove godine organizovao je Plivački klub "Delfin" iz Ade na čelu sa predsednikom kluba Radovanom Tešićem, a sve pohvale domaćinima na uspešnoj organizaciji uputio je Mihajlo Kojić, predsednik saveza za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije.
    Tamaš Farkaš iz Bečeja je pobednik trke duge 3500 metara, čiji start je bio na ađanskoj, a cilj na molskoj plaži. On je ovu deonicu preplivao u vremenu 37:20:78 i pripao mu je pehar za apsolutnog pobednika Molskog maratona u muškoj konkurenciji. Istu nagradu u ženskoj konkurenciji osvojila je Jelena Ječanski iz Bečeja koja je nadmašila ostale konkurentkinje i vremenom 40:54:75 zauzela prvo mesto. 
    Medalje najuspešnijim takmičarima u svim starosnim kategorijama uručili su Monika Urban, zamenica predsednika opštine Ada i Ticijan Kertvelješi, direktor Centra za sport i fizičku kulturu opštine Ada. Takođe, nagrađeni su i najstariji i najmlađi učesnici maratonske trke koja je i ove godine privukla veliki broj znatiželjnika na plaži u Molu.
    Pored glavne maratonske trke, najmlađi plivači plivali su mali maraton, trku "Tiski cvet". Deonicu dugu 150 metara najbrže su preplivali Aleksa Duduković iz Sombora i Nataša Kekić iz Bečeja (2004. godište i mlađi), odnosno Jovan Jović iz Sremske Mitrovice i Jovana Ječanski iz Bečeja (2002, 2003. godište).

Dragan Milutinović

avgust 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti u slikama
Opštinske vesti
Птице небеске
Aktivnosti sindikta
Šah
Sport
Velikogospojinski vašar u Adi
Impresum


Design by VA