Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. augusztus

Címoldal
Sis honestus! (Légy becsületes!)
Községi hírek képekben
Községi hírek
Megszentelték az új kenyeret
Aranykapu-vásár
Jubileumi gálaműsor
Előjáték
Minden a Kukabanyával kezdődött
Esős időszak...
Nyári táborozások, foglalkozások, előadások
Az újságírás szórakoztató munka
Adán járt Gedó György
Emberi történet
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sakkrovat
Sport
Strong man  –  Erős emberek
Tarka-barka
Pataricza Ferenc emlékére
Vizsgabál 2014
Nagyboldogasszyonyi Aranykapu-vásár
Impresszum

Птице небеске


Птице небеске (снимо Јанош Кираљ)

    Погледајте на птице небеске како не сију, нити жању, ни сабирају у житнице: па отац ваш небски храни их. Нисте ли ви много претежнији од њих (Мт,6,26).
    Речи Св. Јеванђеља су речи живога Бога, које су надахнуте Светим Духом и имају вечни и непролазни смисао за људе сваког времена и сваког простора. На први поглед реч Св. Писма је често веома једноставна, али у тој предивној једноставности сваки пут нам открива богатство смисла и поруке о животу и спасењу.
    Господ нас учи да треба да трагамо пре свега за Царством Божијим и да никаква брига не треба да нас одваја од тог трагања; не треба бринути о стицању земаљског богатства, које је краткотрајно, лако пропада и уништава се. По речима Св. Писма Бог је толико заволео свет да је и Сина Свога Јединороднога дао да се свет спасе кроз Њега, да нико не пропадне. Господ Христос, Богочовек, за себе сведочи да је Он хлеб небски и да је Он наша права храна и наше право пиће. Проблем настаје уколико бринемо само о хлебу пролазном, а заборављамо хлеб вечног живота. Стога хришћанин треба да се труди да Господа Христа стави у центар свог живота, и да се Њиме храни и да за њега живи. На тај начин ћемо у суштини имати све што нам је потребно, а без Њега макар поседовали све, бићемо ван живота и спасења. Ако Бог тако брине о својим створењима птицама небеским, утолико пре Он неће оставити човека и побринуће се да имамо све што је неопходно, јер човек је створен по лику образу Божијем. Стога да му будемо благодарни, и да не будемо оптерећени бригама за будућност која није у нашој власти. Читав наш живот зависи од воље Божије, а не од наших брига. Иштите најпре Царства Божијег и правду његову, јер су блажени они који су гладни и жедни правде и сам Господ ће се побринути за сваког човека. Излаз и спасење јесте да је сваки добар дар и сваки савршен поклон од Господа Христа вољом Оца Небеског и силом Духа Светог. Амин

Презбитер Радован Маљковић

avgust 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti u slikama
Opštinske vesti
Птице небеске
Aktivnosti sindikta
Šah
Sport
Velikogospojinski vašar u Adi
Impresum


Design by VA