Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. március

Címoldal
Nagyböjt
Községi hírek
Heves viták és egybehangzó határozatok
Csatornázás, járdajavítás és útszélesítés
Hangversenyek a zeneiskolában
Légy erős és bátor
VMSZ sajtótájékoztató
Tűzlovagok
Kerek és forog
Tavasz
Koszorúzás, ünnepi műsor
Matematikából kiváló
Farsang havában
Összefogással a maradásért
Télűző farsangi mulatság
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszó-ink jubileuma
Zöld levél
Fiatalok írják
130 éves lehetne
Sakkfeladvány
Sport
Tarka-barka
Impresszum

VESTI

Naši stari građani na Novom Budimu

    Predstavnici Opštine Ada su tokom vikenda uzeli učešće na sastanku partnerskih gradova na Novom Budimu, koji je organizovan uz podršku programa Evropske komisije pod nazivom „Evropa za građane“, a koji je održan od 20. do 23. marta 2014. godine pod nazivom „Aktivno starinsko doba u naselju i kreativnost starijih osoba“.

    Događaj se sastojao iz dva dela: iz konferencije za stručnjake, na kojoj su učesnici podelili dosadašnje rezultate – ovde su u okviru jednog predavanja, u svojstvu predstavnika naše opštine,  direktorica Centra za socijalni rad, Magdolna Apro Bakai, predstavnica Doma za stare i penzionere Mol, Katalin Komaromi i rukovodilac Kluba za stare i penzionere, Jožef Nađ prikazali opštinsku politiku vezanu za treće doba. A istovremeno je održan skup stvaralačkih zajednica umetnika u trećem dobu iz Novog Budima i partenerskih gradova, prikazivši da se kreativnost u starijem dobu najviše ispoljava u oblasti kulture. U ovom delu programa našu opštinu su predstavljali Udruženje penzionera iz Ade i Mola, kao i članovi Kluba za stare i penzionere iz Mola. Delegaciju je predvodila zamenica predsednika opštine Monika Urban.


Popravka poljskog puta iza naselja „Toban”

    Na inicijativu Udruženja poljoprivrednika „FARMER”, Druga mesna zajednica Ada i lokalna samouprava Ada su obezbedili posipanje tucanika na jedan od prometnijih poljskih  puteva iza naselja „Toban”.

Valentina Peter


Humanost na delu – igrom i pesmom za Miloša

    U prepunoj pozorišnoj sali u Adi u subotu 22. februara, više od 150 minuta posetioci su mogli da uživaju u programu koji je priređen sa jednim humanim ciljem. KUDA “Novak Radonić” iz Mola organizovalo je koncert radi prikupljanja finansijske pomoći za njihovog druga Miloša Radulaškog, koji je polovinom prošle godine teško povređen u saobraćajnoj nesreći. Više od 500 ljudi je svojim prisustvom i kupljenom ulaznicom doprinelo da se ovom prilikom prikupi ukupno 114.790 dinara, novac koji je neophodan porodici Radulaški za lekove, hranu, terapije… Na kraju programa predsednici KUDA “Novak Radonić” Snežana Zvekić i Saša Vlanikolin, prikupljeni novac uručili su Miloševom ocu Rajku.
    U ovoj humanoj akciji pored organizatora koncerta KUDA “Novak Radonić” iz Mola, učestvovali su još: Centar za očuvanje tradicije i kulture “Tent” iz Obrenovca, KUD “Vuk Karadžić” iz Sanada, Zavičajna fondacija “Stevan Sremac” iz Sente, folklorna sekcija internata iz Kikinde, Srpsko pevačko društvo “Sava Trlajić” iz Mola.
    Na kraju uručene su zahvalnice svima koji su svojim učešćem pomogli da se ova humana akcija realizuje. Zahvalnice su takođe primili i oni koji pomažu i doniraju rad KUDA “Novak Radonić”: predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki, sekretar mesne zajednice Mol Tamaš Odri, sekretar prve mesne zajednice Ada Ištvan Geče i direktor biblioteke “Sarvaš Gabor” Aron Čonka.
    Svi učesnici ove humanitarne akcije se nadaju da su igrom i pesmom uspeli da vrate osmeh na Miloševo lice a porodici pomognu materijalno.

Dragan Milutinović

mart 2014.

Naslovna strana
Uz naslovnu stranu
Opštinske vesti
Vesti
Omladinci pišu
Aktivnosti sindikata
Šahazbuka
Sport
Impresum


Design by VA