Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. március

Címoldal
Nagyböjt
Községi hírek
Heves viták és egybehangzó határozatok
Csatornázás, járdajavítás és útszélesítés
Hangversenyek a zeneiskolában
Légy erős és bátor
VMSZ sajtótájékoztató
Tűzlovagok
Kerek és forog
Tavasz
Koszorúzás, ünnepi műsor
Matematikából kiváló
Farsang havában
Összefogással a maradásért
Télűző farsangi mulatság
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszó-ink jubileuma
Zöld levél
Fiatalok írják
130 éves lehetne
Sakkfeladvány
Sport
Tarka-barka
Impresszum

SPORT

Községi sportolók megjutalmazása

    Az adai önkormányzatban pénzjutalmakat adtak át azoknak a sportolóknak, akik 2013-ban a legjobbaknak bizonyultak
    A díjazottak:
    • Jovana Borđoški (szül. 2000), karatézó, világbajnoki- és  országos bajnokságon ezüstérmes, tartományi bajnokságon 2 aranyérem.
    • Balázs Csenge (1998), kézilabdázó, országos banokságon ezüstérmes, a vajdasági válogatott tagja.
    • Sabrina Đalog (1999), karatézó, országos bajnokságon 1 arany-, 1 ezüst-, 1 bronzérem, tartományi bajnokságon ezüstérmes.
    • Csuvik Viktor (1996), rakéta modellező, országos bajnokságon 3 arany-, 3 ezüst-, 3 bronzérem.
    • Illés Ferenc (1996), rakétamodellező, országos bajnokságon 3 arany-, 2 ezüst-, 3 bronzérem.
    • Milan Dimitrov(2000), rakétamodellező, országos bajnokságon 1 arany-, 2 ezüst-, 2 bronzérem.
    • Mihalek Nóra (1995), úszó,  tartományi bajnogságon ezüstérmes.
    • Csernyák Anita (1990), futtballista, a moholi csapat tagja az alapítástól, a fiatalabb korosztályokkal dolgozik.

KKT


Moholi horgászhírek

    A januári Körképben beharangoztuk a horgászhírek folytatását. Ha már megígértük, akkor most következzen a folytatás. A Mol SHE 2014. január 26-án tartotta tisztújító közgyűlését. A szép számban összegyűlt tagság előtt az egyesület beszámolt az elmúlt év megvalósításairól, a tervezett és megvalósított munkaakciókról, versenyekről, a horgászvizeinken uralkodó állapotokról, a halőrszolgálat tevékenységéről, problémáiról az elmúlt év pénzügyi megvalósításáról, a tagság alakulásáról stb. Az előző vezetőség munkájáról  szóló jelentéseket a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta és felmentette a vezetőséget a vállalt kötelezettségek alól. Ezután az Egyesület Alapszabályzata szerint következett az új vezetőség megválasztása, 4 éves időtartamra.
    A moholi SHE elnökének Bárány Attilát választotta a Közgyűlés. Elnökhelyettes és egyben a Versenybizottság elnöke Buckó István lett.
    Az Igazgató Bizottság tagjai: Bárány Attila, Buckó István, Vujić Rózsa, Kocsis Gábor, Karácsonyi József, Sumaher Károly és Szögi László. Az Ellenőrző Bizottság tagjai: Szenes Tibor, Török Vilmos és Vujić Borivoj.
    A 2013-as versenyévadban a felnőtt csapat 21 meghívásos versenyen vett részt. A legjelentősebb versenyeredményük a Donji Milanovac-i Pantelejmonski Kup 2013 versenyen az első hely megszerzése. Elhozták a szép nagy, impozáns vándorserleget is. Az Egyesület versenyhorgászai három kategóriában, a kadett, ifjúsági és felnőtt versenyeken vettek részt.A 4+1 fordulós Vajdaság Fiataljai Liga versenyein (Liga mladih Vojvodine) a 4 forduló összesítése során a kadett csapat a 2. helyet szerezte meg, egyéniben Gyarmat Attila a 3.lett.
    Az ifjúsági csapat összesítésben a 3. helyet szerezte meg. A négy forduló után volt egy rájátszási forduló is, az ifjúsági csapat itt a 3. helyet szerezte meg.
    Vajdaság nyílt bajnokságán az ifjúsági csapat 2. lett, Oláh Dániel egyéni versenyben 2.
    Ugyanitt a felnőtt csapat 2. lett, ifj. Mester István egyéni versenyben 2.
    A Közgyűlésen megjutalmazták a 2013-as év legeredményesebb horgászait. Ezek pedig kadett kategóriában Gyarmat Attila, ifjúsági kategóriában Oláh Dániel, a felnőtt korosztályban pedig Hóli Dániel. A moholi SHE a horgászsport fejlesztése terén elért eredményeiért Borivoj Vujićnak dicsérő oklevelet nyújtott át.
    A Közgyűléssen a legtöbb hozászólást kiváltott vita Hogyan tudnánk eredményesebben megőrizni a horgászvizeink halállományát kérdés körül alakult ki. Legnagyobb veszélyt a „közöny“ jelenti. A tagság nem lehet közömbös az orvhalászattal kapcsolatban észlelt jelenségekkel szemben. Eredményesebben együtt kell működnünk a profi halőrszolgálattal. „Amit az egyén nem, azt a csoport meg tudja oldani“ mottó lehet erre a válasz.
    Ahogy az országunk közeledik az EU-hoz, ez mind több változást eszközöl a sportok terén is. A 72/2011-es Szerb Közlöny 4 ágazatba sorolja a sportokat. A sporthorgászat a 2.) ágazatba került az (50) sorszám alatt. Majd következett a Sportminisztériumtól a Vállalkozásfejlesztési Ügynökséghez való átsorolás (APR), amely megkövetelte az egyesületektől, hogy az Alapszabályzatukat összehangolják az időközben megjelent és hatályba lépett Sporttörvény rendelkezéseivel. A legújabb változás pedig az, hogy aki versenysporttal akar foglalkozni, annak licensszel rendelkező edzőkkel kell rendelkeznie, akiknek az Egyesület évi terve szerint  szakmai továbbképzéseken résztvenniük. Aki e követelményeknek nem tud eleget tenni, azokat törölni fogják a versenysporttal foglalkozó egyesületek névjegyzékéből.
    Tavaszt várva minden kedves horgásztársnak és természetked-velőnek kellemes szezon előtti készülődést kívánunk.

A MOL SHE vezetősége


ISMÉT BŐVÜLT A JÓ PAJTÁS LIGA

    Március 15-én tartották Adán a liga közgyűlését, ahol meghozták a liga versenynaptárát, valamint megbeszélték az aktuális problémákat. Az eddigi 10 egyesület csapataihoz még ketten csatlakoztak: az óbecsei Pisztráng és a szabadkai Asoks. De várható, hogy időnként magyarországi és romániai  csapatok is csatlakozni fognak a ligához.

Adankó Iván

mart 2014.

Naslovna strana
Uz naslovnu stranu
Opštinske vesti
Vesti
Omladinci pišu
Aktivnosti sindikata
Šahazbuka
Sport
Impresum


Design by VA