Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. március

Címoldal
Nagyböjt
Községi hírek
Heves viták és egybehangzó határozatok
Csatornázás, járdajavítás és útszélesítés
Hangversenyek a zeneiskolában
Légy erős és bátor
VMSZ sajtótájékoztató
Tűzlovagok
Kerek és forog
Tavasz
Koszorúzás, ünnepi műsor
Matematikából kiváló
Farsang havában
Összefogással a maradásért
Télűző farsangi mulatság
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszó-ink jubileuma
Zöld levél
Fiatalok írják
130 éves lehetne
Sakkfeladvány
Sport
Tarka-barka
Impresszum

FARSANG HAVÁBAN

A Vadvirág Hagyományápoló Körben

A farsang csupa vidámság. A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a felhőtlen szórakozásé, melyet a Vadvirág Hagyományápoló Körben a tél elűzésének gazdag hagyományra épülő farsangi ünnepséggel tettek tradicionális eseménnyé. A tavaszelő mókás népszokását idén február 22-én tartották a Kör székházában. A hagyományos rendezvényhez idén még többen csatlakoztak, mint az elmúlt években, vagyis egyre többen érzik fontosnak a kötődést és a hagyományápoló közösséghez való tartozást. A jókedvű maskarások vidám hangulatát fokozta a választékosan bőséges- és az egész délutánt kitöltő program, melyben a Kör Tarsóka néptánc-együttesének tagjai, valamint a Kócos zenekar is közreműködtek, és mókamesterekként gondoskodtak a tréfás mulatságról. A több mint félszáz óvodás és kisiskolás korú gyermek önfeledten űzte a telet bátor részvétellel a játékos programban, mely vigadozásba belekóstolhatott a VMSZ Erdély Lenke, Kern Imre, dr. Tóth Barna Elvira, Kóspál Szabó Emília, Világos Tibor, Gyarmat Gubik Angéla, Kovács Mihály és Göblös Péter összetételű küldöttsége is, akik ellátogattak ezen a szombat délutánon a Vadvirág HK székházába.

    A termet a vadvirágos gyerekek és nevelőik díszítették, a szülők pedig farsangi finomságokkal látták el a mulatozó társaságot. A szülők az esemény előkészületeiben és az ünnepség ideje alatt is támogató segítségükről tettek bizonyságot.
    A Vadvirág HK Farsangi mulatságát a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

A moholi Nyudgíjas Egyesület rendezésében

    A farsangi bálok idején, február 23-án rendezte meg a moholi Nyugdíjas Egyesület a télűző teadélutánját. Szép számmal jöttek vendégeik Topolyáról, Földvárról, Magyarkanizsáról, Felsőhegyről, akiket az egyesület feldíszített termében hangulatos zenével, farsangi fánkkal, teával és kaláccsal fogadtak. A vendéglátók mókás kis műsorral is kedveskedtek a teadélután résztvevőinek. A délután fénypontja a jelmezesek bevonulása volt. Sorra jöttek a jobbnál-jobb, ötletes jelmezekbe öltözött álarcosok. Volt vidám kacagás, mindenki felszabadultan, boldogan szórakozott.


Készül a finom moholi farsangi fánk

Lovasklub módra

    Farsangi álarcos felvonulást szervezett adai Halász József Lovasklub moholi fiákeres szekciója február 28-án Moholon az óvodás és kisiskolás gyermekek számára. A mintegy háromszáz felvonuló gyermeknek és kísérőiknek kétezer-négyszáz farsangi fánkot sütöttek és teával vártak a Lovasklub székházában. A célállomáshoz érve zenével és tánccal ünnepeltek a gyerekek, majd elégették a telet jelképező bábukat. A rendezvényt az Önkormányzat támogatta.

Lajkó Szilvia

mart 2014.

Naslovna strana
Uz naslovnu stranu
Opštinske vesti
Vesti
Omladinci pišu
Aktivnosti sindikata
Šahazbuka
Sport
Impresum


Design by VA